Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11 (Nintendo Switch)

Mortal Kombat 11 julkaistiin jo aiemmin PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Mutta miten pärjääkään Nintendo Switchin versio?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mortal Kombat 11 tarkoittaa sitä, että täysiverinen taistelupeli on pelattavissa missä vain kulkeekaan, tai sitten mäiskittävissä kotona isolla ruudulla. Mortal Kombatissa on, samoin kuin Smash Brosissa, hyvin tehty yksinpeliosuus. Hieman liioiteltu grindaaminen sopii hyvin pelattavaksi pienissä erissä kannettavassa muodossa, samoin lisätavaran avaaminen Krypt-tilassa. Lisäksi yksin pelaaminen vaikkapa omaa lentoa odotellessa on hyvä hetki harjoitella erilaisia liikeyhdistelmiä Towers of Timessa.

Verrattuna Xbox One X -versioon Switchillä Mortal Kombat 11 ei näytä yhtä kauniilta. Sen sijaan tekninen sujuvuus on saatu yllättävän hyväksi, mutta sen hintana ruudulla on vähemmän sekä värejä että yksityiskohtia. Switch-version tehnyt Shiver Entertainment on siis onnistunut työssään oikein hyvin. Peli rullaa 60 ruutua sekunnissa, ja ainoastaan liikkeissä Fatal Blow, Krushing Blow ja Fatality huomaa joskus ruudunpäivityksen alentumista. Toisin sanoen ei mitään sellaista, joka vaikuttaisi pelattavuuteen.

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11

Kaiken kaikkiaan Mortal Kombat -tunnelma on siirretty saumattomasti Nintendo Switchille kaikessa raakuudessaan. Joy-con-ohjaus on kuitenkin se tekijä, joka vaikuttaa pelattavuuteen eniten negatiivisesti. Se eivät vain toimi tällaisessa pelissä, ja joidenkin erikoishyökkäyksien suorittaminen muuttuu tarpeettoman hankalaksi. Ratkaisuna on tietysti pelata analogitatilla, joka on liian epätarkka ja hidas. Ongelma on osittain kierrettävissä Pro Controlleria käyttämällä, mutta siinäkään ei ole samoja etuja verrattuna Dualshock 4:ään ja Xbox One -ohjaimeen. Toisin sanoen kannettavassa muodossa pelaaminen miltei vaatii Pro Controllerilla pelaamista, mikä ei tietenkään anna samaa fiilistä. Ja miksei silloin pelaisi saman tien jollain muulla alustalla?

Tämä on mainos:

Tämä on sääli, sillä Mortal Kombat 11:n tarina on hyvin tehty ja ehdottomasti pelaamisen arvoinen. Luvassa on lukuisia tunteja oivaa viihdettä. Jotkut ovat ratkaisseet ohjainongelman pelaamalla Horin valmistamalla joy-conilla, jossa on mukana parempi ristiohjain. En valitettavasti voinut varmentaa asiaa itse.

Nintendo Switchin Mortal Kombat 11 tavoittaa muiden versioiden tavoin taistelun sujuvuuden täysin. Grafiikka ei toki ole samalla tasolla tehokonsoleiden kanssa, mutta teknisesti lopputulos on silti erittäin sujuva. Valitettavasti ohjaus on sellainen, ettei pelaaminen ole yhtä hauskaa kuin sen ehkä toivoisi olevan. Switch-versiota voi tietysti pelata matkalla ollessaan, mutta ohjattavuus ei ole asia, josta olen itse valmis tinkimään taistelupelissä.

Mortal Kombat 11
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtava tarinatila, hyvin rullaa, nätti jopa Switchin peliksi, paljon sisältöä, hyvin toimiva taistelu
-
Puutteelliset ohjausvaihtoehdot, anonyymit uudet taistelijat, Kryptin loot-laatikot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä