Suomi
Gamereactor
arviot
Buzz! Suomen neropatti

Buzz! Suomen neropatti

Kaipaako knoppitietovarastosi täydennystä? Ei hätää, sillä Buzz! raivostuttavine juontajineen on täällä jälleen tenttaamassa pelaajiltaan lisää enemmän tai vähemmän oleellisia faktoja maailmasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Interaktiivinen visailuohjelma Buzz! saapui ensimmäistä kertaa kolmannelle Playstationille vajaa vuosi sitten. Vuodessa pelin kysymysvaraston ehtii kuitenkin kaluta nopeasti aasta ööhön, joten jatkolle on varmasti tilausta. Pelin nimi hämää, sillä todellisuudessa Buzz! Suomen neropatti on suora suomennettu käännös briteille suunnatusta Buzz! Brain of the UK -pelistä. Suomea koskevat kysymykset ovat toisin sanoen tällä kertaa varsin vähissä. Ne vähätkin vastaan tulleet kysymykset olivat puolestaan suomalaisesta näkökulmasta turhan helppoja. Mikäs se Suomen pääkaupunki taas olikaan? Entäpä formulakuski Kovalaisen etunimi?

HQ

Hieman yllättäen peli on toteutukseltaan täysin identtinen sarjan edellisen osan kanssa. Grafiikat, valikot sekä pelimuodot ovat tismalleen samat kuin aiemminkin. Yksinäiseltä visailijalta kysytään kysymyksiä valituilta aihealueilta korkeamman pistepotin perässä, ilman visailun erikoisominaisuuksia. Kaveriporukoita varten luvassa on tutut piirakanheitot, pommilla pallottelut sekä nopeustestit kaverien tenttaamista ja tietenkin myös nöyryyttämistä varten. Koeteltu konsepti on edelleen toimiva ja satunnaisena bilehupina Suomen neropatti toimii hyvin. Myös pelin online-ominaisuudet ovat ennallaan. Omia kysymyksiä voi lähettää verkkoon muiden arvailtavaksi ja päinvastoin, eikä varsinainen nettipelaaminenkaan vaikuta poikkeavalta.

Kaiken kaikkiaan Buzz! Suomen neropatti on peruslaadukas julkaisu, jossa suurin ongelma on se, ettei se oikein palvele mitään tarkoitusta. Pelin mukana ei toimiteta Buzz!-ohjaimia, joten jokin pelin aiemmista versioista tulee löytyä kaapista ennestään. Kun otsikon vastaisesti Suomi ei pelissä edes näy kieltä lukuun ottamatta muuten kuin juontajan heiluttelemina lippuina, julkaisua on vaikea käsittää. Netistä ostettavat kysymyspaketit ajavat nimittäin tismalleen saman asian. Netittömille puoleen hintaan myytävä paketti tarjoaa kyllä lisää visailtavaa, mutta ei muuta. Tässä visailussa on vahvasti helpon rahan maku mukana.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hauska aikansa, halpa
-
Ei varsinaisia Suomi-kysymyksiä, ei sisällä ohjainpakettia, kierrätetty toteutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Buzz! Suomen neropattiScore

Buzz! Suomen neropatti

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Sama rasittava juontaja, samaa kamaa samalla mekaniikalla. Mut mikäs siinä, kun homma kerran pääasiassa toimii?



Ladataan seuraavaa sisältöä