Suomi
Gamereactor
arviot
IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

IL-2 Sturmovik on nimi, joka PC:n puolella tunnetaan yhtenä alustan parhaista ja samalla realistisimmista lentosimulaattoreista. Gaijin Entertainmentin vaikeana tehtävänä on tuoda peli konsolipuolelle niin, että veteraanit kiittäisivät ja alokkaatkin poimisivat moisen pelikaupasta mukaansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Toiseen maailmansotaan sijoittuva IL-2 Sturmovik: Birds of Prey tarjoaa paljon. Sotanäyttämöitä on Doverin rannikoilta Sisiliaan ja aina Berliiniin asti. Lukuisat eri valtioiden koneet pudottavat toisiaan, pommittavat rannikkotykistöä ja syytävät rakettia tankkikolonnaa kohti aamuisessa usvassa, keskipäivän paahteessa ja öisessä myrskyssä. Tekemistä on kampanjan lisäksi yksittäisissä tehtävissä ja maksimissaan 16 hengen moninpelissä lukuisissa eri variaatioissa.

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey tarjoaa kolme eri vaikeus- ja realismitasoa. Arcadessa kone ei sakkaa edes yrittämällä, ja aloittelevaa pilottia avustetaan mm. aputähtäimellä. Eniten saa kuitenkin irti Realistic-vaikeustasosta, jolloin pienen ohjauksen herkkyyssäädön jälkeen kone sakkaa tai joutuu syöksykierteeseen liian tiukoista kaarroksista ja pelin erinomainen vahinkomallinnus potkaistaan käyttöön. Äärirajoilla lentäessä vihulaisen siiven nakuttaminen ilmatorjuntatulen paukkeessa maistuu aina yhtä hyvältä. Simulation-taso vie pois kaikki apuelementit kuten kartan ja vihollisen tunnistuksen, ja jättää ainoaksi kuvakulmaksi klaustrofobisen, mutta uskollisesti mallinnetun ohjaamonäkymän. Konsoliohjaimen huomioiden Realisticin anteeksiantava mutta virheistä rokottava malli sopi alustalle parhaiten, realistisempi ja hienovaraisempi ote kun vaatisi käytännössä joystickin ostamista.

Komeat konemallit ja näyttävät maastot tekevät IL-2 Sturmovik: Birds of Preysta vaikuttavan pelin ja vie pelaajan onnistuneesti toisen maailmansodan ilmataisteluiden pariin. Rei'itetyt ja palasiksi ammutut koneet, ohi suhisevat luodit ja palava Stalingrad 2000 jalkaa alempana muistuttavat tehokkaasti omasta haavoittuvaisuudesta. Tiukat ääniefektit ja sotilashenkinen Jeremy Soulen musiikki kruunaavat kakun.

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey on onnistunut luomaan hyvän tasapainon realismin ja hauskuuden välille, huomioiden samalla uuden kohdeyleisönsä ja alustansa. Tehtävät ovat jännittäviä, meno näyttävää ja tekemistä on paljon. Nyt suonette anteeksi, kovaääninen kuuluttaa ilmahälytystä. Eivät ne pommikoneet itsekseen putoa.

Tämä on mainos:
HQ
IL-2 Sturmovik: Birds of PreyIL-2 Sturmovik: Birds of PreyIL-2 Sturmovik: Birds of PreyIL-2 Sturmovik: Birds of Prey
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tunnelma, paljon tekemistä, näyttävä
-
Karut valikot, laskeutuminen harvoin pakollista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

ALKUPERÄINEN IL-2
Alun perin PC:lle vuonna 2001 julkaistu IL-2 Sturmovik sai välittömästi vakavien simulaattoriharrastajien huomion ja hyväksynnän. Modifikaatioiden ja sisältöpäivitysten ansioista alkuperäinen peli elää edelleen vahvasti yhtenä kaikkien aikojen kattavimmista toisen maailmansodan lentosimulaattoreista. Jos aihealue kiinnostaa, kannattaa vakavasti harkita pelin sekä kunnon lentotikun ja kaasukahvan ostamista. Kun emopelin ja sen lisäosien kampanjat on vedetty läpi, googlaamalla löytää lisää todennäköisesti loppuelämäkseen.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
IL-2 Sturmovik: Birds of PreyScore

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Täysi paketti hävittäjiä, pommittajia ja niiden kohtaamisia toisessa maailmansodassa viihdyttävästi mutta haastavasti toteutettuna.



Ladataan seuraavaa sisältöä