Suomi
Gamereactor
arviot
Bakugan: Battle Brawlers

Bakugan: Battle Brawlers

Pari vuotta sitten animesarjan muodossa ensiesiintymisensä tehneet Bakuganit lienevät monelle uusi tuttavuus. Onneksi samaan aikaan pelin kanssa postiluukusta kolahti jouluinen lelumainos, josta taisteluhirmujen perusidea valottui. Bakugan on animen lisäksi nimittäin myös lautapeli ja vieläpä varsin omaperäisen oloinen sellainen. Battle Brawlers sekoittaa animesarjan ja lautapelin keskenään ja lisää pelin sääntökirjaan muutaman videopelimäisen pykälän.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bakuganit ovat marmorikuulien tapaan pelilaudalle heiteltäviä hirviöitä, joissa on magneetti sisällä. Magneetin avulla Bakuganit paljastavat napsahtaen todellisen muotonsa metallisen väyläkortin päälle osuessaan. Bakuganeja mainostetaan olevan yhteensä 100 erilaista, vaikka todellisuudessa niitä on vain parisenkymmentä kuuteen elementtiin jaettuna. Kolmenumeroinen määrä saadaan kierrättämällä perus-Bakuganeja elementistä toiseen, värin vaihtuessa hieman.

Peruspelimekaniikaltaan Bakugan: Battle Brawlers on varsin hauska ja todella koukuttava. Lautapelin perussäännöt ovat konsoliversiossa ennallaan. Ideana on korjata taskuun kolme kappaletta pelilaudalle vuorotellen heitettäviä väyläkortteja. Bakugan-palleroita puolestaan nakellaan kentälle sen reunalta. Jos yhden väyläkortin päälle osuu oman otuksen lisäksi myös vastustaja, Bakuganit taistelevat kortin herruudesta. Kortin voi omia itselleen myös osumalla yhden kortin päälle kahdella omalla Bakuganilla tai käytettävien Bakuganien loputtua pitämällä hirviö kortin päällä kokonaisen kierroksen verran.

Keräilyn lisäksi väyläkorttien tehtävänä on bonuspisteitä taisteluun. Heikoimmillaan väyläkortti antaa Bakuganille pienen voimalisäyksen tämän edustamaan elementtiin perustuen, voimakkaimmillaan kortti antaa hurjan bonuksen esimerkiksi kortin päälle ensimmäisenä osuneelle Bakuganille. Juju on siinä, että väyläkortit asetetaan kentälle selkäpuoli ylöspäin ja avataan vasta taistelun koittaessa. Heitettävää Bakuganiakaan ei tunnista ennen sen osumista kortin päälle, joten taktisuuden lisäksi heittovaiheessa on myös mukava annos yllätyksellisyyttä. Taistelua varten pelaajalla on kädessään myös kolme kappaletta yhden Bakuganin taisteluvoimaa lisääviä kortteja, joilla muuten epätoivoisen näköisen taistelun voi kääntää edukseen.

Videopeliversiossa kentällä lojuu myös erinäinen määrä kerättävää tavaraa, joilla oman Bakuganin voimia voi lisätä. Heittovaiheessa Bakugania voi ohjata vapaasti kunnes örmyn liike-energia on loppu tai kunnes se laskeutuu kortin päälle. Varsinkin pelin loppuvaiheessa bonuksien keräily on käytännössä pakollista, sillä tietokoneen Bakuganit ovat poikkeuksetta pelaajan vastaavia kovempia. Vaikka heittely on sinänsä toimivaa, on eniten bonareita antava heittoreitti helppo löytää jokaisessa kentässä ja lopulta todella pitkiksi venyviin heittoihin kyllästyy. Pelaaja voi jostain kumman syystä myös häiritä vastustajan pelaamista tökkimällä tämän heittämää Bakugania tai keräämällä oman heittovuoron aikana vastustajan heittoa hankaloittavia kortteja. Urheiluhenkeä pitää siis etsiä jostain muualta.

Tämä on mainos:

Kun pelimekaniikka on muuten kunnossa, pilataan homma muutamalla varsin raskaalla virheellä. Ensinnäkin Bakugan: Battle Brawlers on todella helppo. Koko tarinan aikana onnistuin häviämään ainoastaan kolme taistelua ja nekin sikamaisesti huijaavaa loppuvihulaista vastaan. Tekoäly ei osaa hyödyntää kentän ominaisuuksia tarpeeksi ja niinpä bonuksia keräämällä konepään löylyttäminen on varsin vaivaton askare. Toisekseen, taisteluvaihetta on "piristetty" kolmella erilaisella minipelillä. Bakuganit ottaavat voimistaan mittaa joko vemputtamalla ohjaintattia laidasta toiseen hirmuista kyytiä, naputtelemalla yksinkertaista rytmipeliä tai ammuskelemalla oman elementin logoja ympyrämuodostelmassa. Sen lisäksi, että minipelit ovat tylsiä, ovat ne myös täysin tarpeettomia. Käytännössä taistelut nimittäin ratkeavat bonuskortteja lätkimällä ja oman Bakuganin voimaa nostamalla. Ainoastaan ohjaintatin heilutteluun kannattaa lähteä heikommalla Bakuganilla, rytmi- ja ammuskelupelit ovat niin helppoja ettei lähtökohtaisesti vahvemman vihollisen voittaminen ole mitenkään mahdollista, ellei huijaa käyttämällä kentältä löytyviä taistelukortteja. Kolmanneksi puolet kentistä ovat todella epäselviä, mikä hankaloittaa Bakuganin liikuttelua ja bonusten keräämistä huomattavasti.

Bakugan: Battle Brawlers kärsii myös vakavasta sisällön puutteesta. Tarinapeli on sarja liki samanlaisina toistuvia taisteluita, mitä nyt turnauksien välissä käydään ostelemassa uusia kortteja ja Bakuganeja sekä säädetään taistelupakkaa. Yksi yhtä vastaan -mittelöiden lisäksi välillä taistellaan tiimeissä sekä neljän ottelijan Battle Royaleissa. Perusmekaniikka ei kuitenkaan muutu ottelutyyppien välillä tarpeeksi, jotta peli pystyisi tarjoamaan rahtustakaan vaihtelua. Mittaa pelillä kyllä riittää, sillä lopputekstit marssivat ruudulle vajaan 10 tunnin pelaamisen jälkeen, eikä plakkarissa ollut tuossa vaiheessa vielä puoliakaan eri korteista ja Bakuganeista.

Plussan puolelle Bakugan: Battle Brawlers silti jää, joskin niukasti. Peruspeli toimii ja keräily koukuttaa, joten usein pelin parissa tuleekin vietettyä huomattavasti pidempi aika kuin oli tarkoitus. Vaikka peli onnistuukin useaan otteeseen ärsyttämään, on pelissä kuitenkin omanlaistaan charmia. Jos Bakuganit ovat juuri nyt kovin juttu ikinä, saa Battle Brawlersista varmasti paljon irti. Sehän se kuitenkin kohdeyleisön huomioon ottaen on tärkeintä.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Peruspelimekaniikka kunnossa, koukuttaa vahvasti
-
Turhat minipelit, liian helppo, osa areenoista epäselviä, toistoa toiston perään.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bakugan: Battle BrawlersScore

Bakugan: Battle Brawlers

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Battle Brawlersin perusmekaniikka on kunnossa, mutta sisällön puute sekä turhat minipelit vesittävät kokonaisuutta.



Ladataan seuraavaa sisältöä