Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
(500) Days of Summer

(500) Days of Summer

Hipstereiden trendisukat pyörivät jaloissa, kun elokuvassa 500 Days of Summer indieuskottavuutta luodaan jo alkuminuuteilla alakulttuureiden takuuartisteilla kuten Regina Spektor, päätytsyn 60-luvun henkeä huokuvalla kampauksella ja sopivasti vielä Joy Division -paidalla. Elokuvan itsetietoisuus on niin läpinäkyvää, että se jo vähän ärsyttää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kolmas kivi auringosta -sarjan viisastelijapojan imagosta ehkä vielä joskus eroon pääsevä Jopseph Gordon-Levitt esittää Tomia, jonka sydän sykähtää, kun työpaikalle marssii uusi itsevarma työntekijä Summer (Zooey Deschanel). Nuorukaisen pahaksi onneksi Amor ottaa vallan ja pian ollaan jo käymässä vakavia keskusteluja. Tom saa kuitenkin nopeasti huomata, ettei olekaan soutamassa rakkauden satamaan, sillä toinen huopaa rajusti vastaan. 500 Days of Summer keskittyy kuvaamaan Tomin ajatuksia elämänsä naiseksi luulleen olennon kanssa vietetystä ajasta.

HQ

Elokuva tanssahtelee epäkronologisesti suhteen alun ja lopun välimaastossa. Kuten epäonnistuneita rakkaustarinoita haikaillessa on tapana, keskitytään lähinnä hyviin muistoihin. Kerronta- ja kuvaustyylejä vaihdellaan runsaasti, mikä tekee elokuvasta virkistävän poikkeuksen sokerikuorrutegenren kuluneisiin perinteisiin.

Elokuva pyrki tosin muutoinkin rikkomaan kaavaa. Romanttisille komedioillehan tyypillistä on, että poika saa tytön, ruusut kukkivat ja hääkellot raikavat. Loppua kohden nenäliinoja melkein jo päästään hapuilemaan taskusta, kun Summer tylyttää Tomille siitä, kuinka heitä ei oltu tarkoitettu yhteen. Tylyä, mutta karun todellista. Lisää radikaaliutta ja Tomin rypemistä itsesäälissä jäädään kuitenkin kaipaamaan, sillä loppukohtaus enteilee jälleen pahasti populaarikulttuurin luomaa ikuista harhakuvaa siitä, kuinka kaikki kuitenkin löytävät vastinparinsa.

(500) Days of Summer(500) Days of Summer(500) Days of Summer
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
(500) Days of Summer

(500) Days of Summer

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ida Kankaanpää

Romanttisen komedian rajoja ravisteleva tarina kuvaa Tomin muistelumatkan suhteesta naiseen, jonka hän luuli olevan se oikea.



Ladataan seuraavaa sisältöä