Suomi
Gamereactor
arviot
F1 2020

F1 2020

Codemasters on palannut, ja valmiina kisaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Codemastersin tämän vuoden painos F1-moottoriurheilusta on kohta ulkona nimellä F1 2020. Kyseessä onkin hyvin tehty ajelusimulaattori, joka tarjoaa monia tapoja ottaa osaa F1-menoon niin nykyajassa kuin menneisyydessäkin.

Viime vuonna lisättiin mukaan aiempaa monipuolisempi uratila, jossa voi aloittaa F2-menosta ja kohota siitä ylöspäin. Sama on mukana nytkin, ja lisäksi joukko klassisia ajokkeja. Ratojen määrä on nyt 22, ja uusittu My Team päästää luomaan oman joukkueen.

F1 saa vuosittain uuden painoksen, joten pelattavuus päivittyy aina vähän kerrallaan ilman suurempia hyppäyksiä. Pidän sarjassa eniten siitä, miten erilaisia ajokokemuksia pelaajalle on tarjolla. Tämä on nyt entisestään monipuolistunut My Teamin ja aloittelijaystävällisen casual-ohjauksen ansiosta. Niin ikään se mahdollisimman oikea ohjaus on olemassa, mikäli sellaista haluaa.

Tämä on mainos:
F1 2020

My Team päästää syventymään liiketoimintaan ja kisojen voittamiseen astetta syvällisemmin. Jos haluaa, voi keskittyä enemmän juuri bisnekseen ja ottaa kisoissa rennommin siten, ettei virheistä rangaista niin kovasti. Asetuksia pääsee muokkaamaan todella kattavasti. My Teamissa pääsee rekrytoimaan itselleen apukuskin kisaamaan, neuvottelemaan sponsorien kanssa, työskentelemään muun tiimin kanssa auton parantamiseksi ja antamaan lausuntoja lehdistölle.

Osa medialle annettavista haastatteluista alkaa ajan kanssa tuntua itseään toistavalta, ja ajoittain pelaaminen saa rutiininomaisia tunnelmia. Muuten My Team on silti kiinnostava ja monipuolinen. Melkein kaikkea pääsee hiomaan ja muokkaamaan, jotta voisi kisoissa saavuttaa etulyöntiaseman kilpailijoihin verrattuna.

Iso osuus on kisoja edeltävä valmistautuminen. Rata on opeteltava ennakkoon, ja renkaat sekä polttoaine on valittava oikein. On todella vaikuttavaa, miten monipuolisesti omaa pelaamistaan pääsee tuunaamaan tässäkin vaiheessa.

Tämä on mainos:
HQ

My Team ja Career käsittelevät F1-maailmaa monipuolisesti ja monelta kantilta, mutta mukana on myös rajoitetumpi mestaruussarja klassisempaan ajamiseen. Vuoden 2020 painos sisältää myös jaetun ruudun moninpelin. Pelasin testausjaksolla PC:llä kaikki asetukset tapissa, joten en osaa kommentoida suorituskykyä konsoleilla. Uusina ratoina ovat Hanoi Circuit ja Circuit Zandvoort. Kokonaisuutena ratavalikoima on laadukas.

Tekninen suoriutuminen on kautta linjan loistava, ja Codemasters ansaitsee kiitoksen sujuvan ajopelin tekemisestä. Paketissa ovat mukana kaikki odotetut mahdollisuudet, kuten moninpeli, aika-ajot ja viikkohaasteet puhumattakaan lukuisista tavoista muokata pelikokemuksesta itselleen mieluisa.

F1 2020 tarjoaa jokaiselle jotain, kunhan vain se varsinainen laji kiinnostaa.

HQ
F1 2020F1 2020F1 2020
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Näyttää hyvältä, toimii hyvin, paljon muokkausmahdollisuuksia, My Team lisää kokonaan uuden tason pelaamiseen
-
Haastattelut ja osa kulissien takaisesta toiminnasta muuttuvat itseään toistavaksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
F1 Esports Series palaa 27. elokuuta

F1 Esports Series palaa 27. elokuuta

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

F1 Esports Seriesin neljäs kausi debytoi 27. elokuuta, ja kokonaan verkossa koronaviruksen aiheuttaman huolen vuoksi. Aluksi lähtee liikenteeseen Pro Draft Reveal...

0
GR Livessä tänään F1 2020

GR Livessä tänään F1 2020

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Codemastersin F1-ajelun vuosipäivitys julkaistaan huomenna, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Kurvailua tehdään tänään GR Livessä parin tunnin ajan. Liity mukaan...



Ladataan seuraavaa sisältöä