Suomi
Gamereactor
arviot
Plants vs. Zombies

Plants vs. Zombies

Plants vs. zombies on humoristinen, viihdyttävä ja addiktoiva kasuaalikliksuttelu, jossa on yhdistetty niin kasuaali- kuin himopelaajiakin kosiskelevaa kuvastoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Plants vs. Zombies ammentaa innovaationsa naisyleisöä houkuttelevien puutarhafantasioiden ja miesyleisöä koukuttavan tower defence -pelityypin yhdistämisestä. Zombikliksuttelu jatkaa PopCapin menestystarinaa timanttipulmapeli Bejeweledin ja pachinko-vaikutteisen Pegglen jalanjäljissä. Plants vs. Zombies ei ole pelinä yhtään vähemmän onnistunut. Se on ehkä jopa PopCap Gamesin kiinnostavin julkaisu.

Pelissä puolustaudutaan aivonnälkäisiä zombeja istuttamalla zombilaumaa pommittavia kasveja takapihalle. Sekopäinen naapurin Erkki myy lisää tilaa kasvirepertuaariin ja muita apuvälineitä, joita voi pihalla kasvattaa auringonvalolla. Pelaaja kerää pihalle tipahtavia aurinkoja ja suunnittelee puolustustaktiikkaansa lennosta ennen pelisessiota nähdyn zombivalikoiman perusteella. Jos zombit pääsevät takaovellesi asti, ovat aivosi vaarassa.

Plants vs. Zombies on rentouttava peli, joka on yhtä loppuun asti ajateltu ja hiottu niin PC:lle, iPhonelle kuin Xbox 360:llekin. Kullakin alustalla pelin käyttöliittymä hieman vaihtelee, mutta tuote on yhtä laadukas, osti sen sitten puhelimeen, pöytäkoneelle tai kotiolkkariin. XBLA:sta ostettavassa pelissä on myös co-op ja vs-moodi, joka antaa pelille selkeää lisäarvoa. Jos peli on tahkottu läpi jo jollain muulla alustalla, kannattaa pyytää vaikka puolisoa jakamaan ilo uudelleenpeluusta Xbox 360:llä.

PvZ on peli, joka kestää uudelleenpelaamista. Uusilla pelikerroilla toisin alkaa kaivata lisää vaikeustasoa ja pelin balansointia niin, että kaikkia kasveja olisi pakko käyttää jossain vaiheessa. Optimaalinen kasvisetti on löydettävissä, mutta eittämättä variaatioita riittää ja oman strategian kehittäminen on osa pelin viehätystä. Toisinaan tuntuu että PvsZ vaatii pelaajalta liian vähän, mutta toisaalta hyvä niin. Peliä voi pelata myös raskaan työpäivän jälkeen.

Tämä on mainos:

PvZ:ssa on kaikki kohdallaan. Äänet ja musiikki, pelattavuus, käyttöliittymä, saatavuus eri alustoille ja moninpeliominaisuus XLA-versiossa. PvZ on hauska ja koukuttava ja sitä kannattaa kokeilla, vaikka aivot olisivatkin jo täynnä joko zombeja tai puutarhan hoitoa.

Plants vs. ZombiesPlants vs. ZombiesPlants vs. ZombiesPlants vs. Zombies
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
kaikki toimii, kaverin kanssa pelaaminen Xbox 360:llä
-
vähän kaipaa jo vaikeustasoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä