Suomi
Gamereactor
arviot
Shaun White Skateboarding

Shaun White Skateboarding

Lankulla kuin lankulla Shaun White kuuluu maailman kärkeen. Olisivatpa pelit yhtä loistavia kuin mies itse.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pari vuotta sitten saapunut Shaun White Snowboarding sekoitti pätevää lautailua kaikkeen muuhun hömpötykseen, jolloin tuloksena oli omaa rooliaan etsivä lumilautailupeli, jolle ei povattu menestystä. Wii-pelittäjät saivat kuitenkin nähdä jatko-osan, sillä nipakonsolilla menestys oli turvattu tasapainolautailulla. Menestyksekkäiden olympialaisten jälkeen Shaun palaa virtuaalitodellisuuteen, mutta tällä kertaa rullat alla.

Shaun White Skateboarding jatkaa edeltäjänsä auraamalla väylällä, sillä meno on sopivan kreisiä heti alusta lähtien. Harmaatakin harmaampaa teollisuuskaupunkia aletaan värittää piristämällä skeittitempuilla pukumiehiä ja byrokraatteja. Yhteiskunta taistelee kuitenkin nuoria kapinallisia vastaan, ja niinpä lautamies joutuu välillä väistelemään lasersäteitä ja robotteja. Herra White on koko rullaavan vallankumouksen avainpeluri, mutta pahaksi onneksi mies on vangittuna poliisien kourissa.

Samalla kun happamista toimistovirkailijoista herätellään villejä ja viriilejä rokkareita - lautailun ilosanoman voimin, kuinkas muutenkaan - muokataan myös kliinisestä katukuvasta urbaania skeittimekkaa, joka tarjoaa ramppeja, reilejä, kickereitä ja verttejä joka lähtöön. Tyhjästä ilmestyvät satoja metrejä pitkät taivasreilit häkellyttivät entistä Skate-sarjan veteraania, mutta jos vanhaa Tony Hawk -tyylistä meininkiä, jossa bäkkitonnit ovat arkipäivää, osaa vielä arvostaa, on Shaun Whiten kanssa sinut hyvin pian.

Pelattavuuden saralla kehittäjä Ubisoft on käynyt lainaamassa Skaten nerokasta flick'it-ohjaussysteemiä. Kopio ei ole kuitenkaan alkuperäisen veroinen, sillä esimerkiksi vauhdin potkiminen, laudan tyyrääminen ja tietyn tempun tekeminen eivät suju tarpeeksi helposti.

Tämä on mainos:

Suoritin entisen harrastelijaskeittari V-P Salosen kanssa kokeen, jossa vanhan koulun lautamies testasi vähän arcademaisempaa skedemeininkiä. Pelin kohderyhmästä ei jäänyt epäselvyyttä. "Alkuvideoista lähtien oli selvää, ettei Shaun täytä Skate 3:n saappaita. Erityisesti pelaamista häiritsivät hieman epätarkat ja kankeahkot kontrollit, mistä syystä pelistä puuttui täysin se tuntuma ja fiilis, mikä oli Skate-sarjaa pelatessa huipussaan. Parhaat kicksit sain heittämällä pelin ulos levykelkasta", tylytti Salonen.

Kaiken kaikkiaan EA Black Boxin Skate-sarja onkin paitsi aidompi myös parempi kuvaus rullalautailusta kuin Shaun White Skateboarding. Hurvatonta rässäilyä hakeville ja kymmenen tähden flippikomboista syttyville SWS voi olla harkitsemisen arvoinen, mutta minkään tason todenmukaisuutta olympiatähden nimikkopeliltä on turha odottaa.

HQ
Tämä on mainos:
Shaun White SkateboardingShaun White SkateboardingShaun White SkateboardingShaun White Skateboarding
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Sekoilumeininki (varauksin)
-
Pelattavuus, flick'it-ohjaus häviää kilpailijoilleen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Shaun White SkateboardingScore

Shaun White Skateboarding

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Punainen tomaatti mätänee vankilassa, kun kaduilla on käynnissä täysi muodonmuutos. Mitä ihmettä on oikein meneillään?



Ladataan seuraavaa sisältöä