Suomi
Gamereactor
arviot
Beyond Good & Evil HD

Beyond Good & Evil HD

Seitsemän vuotta sitten julkaistu Beyond Good & Evil keräsi aikanaan runsaasti kehuja, mutta kaupallisesti peli olisi voinut menestyä paremminkin. Nyt Ubisoft yrittää uudelleen tarjoamalla Jaden ja Pey'jin seikkailun edulliseen hintaan ladattavassa muodossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Beyond Good & Evil HD on käytännössä lähes suora käännös edellisen konsolisukupolven kulttiklassikosta. Ainoat merkittävät muutokset koskevat audiovisuaalista toteutusta, jota on viilattu täyttämään nykypäivän vaatimukset. Jo pelin nimessä ilmenevä HD-tarkkuus tekee grafiikasta selvästi aiempaa terävämpää, mutta yksityiskohdat ovat ennallaan ja pelimaailma näyttää auttamattomasti vanhentuneelta. Se ei silti ole syy jättää Beyond Good & Evil kokematta. Seikkailu osaa edelleen hurmata tyylillään.

Pelin tapahtumat kietoutuvat hämärän salaliiton ympärille, mitä yritetään paljastaa - ei asein tai ammuksin, vaan journalistisin keinoin. Jade on nuori ja pirtsakka valokuvaajatyttö, joka asustaa idyllisessä majakassa ihmis- ja eläinystäviensä kanssa. Kaikki ei ole kuitenkaan niin seesteistä, miltä ensin näyttää, sillä maailmassa on menossa intergalaktinen sota. Majakan asukeilla on myös rahahuolia, joita ei helpota sähköyhtiön temppuilu juuri muukalaishyökkäyksen alla, jättäen majakan ilman suojaa.

Rayman-guru Michel Ancelin suunnittelema Beyond Good & Evil on ennen kaikkea seikkailupeli, jossa liikutaan ilmatyynyaluksella paikasta toiseen ja keräillään rahanarvoista tavaraa tehtävien varalle. Välillä vastaan tulee taistelua ja hiippailua, mutta pelimekaniikka on pidetty yksinkertaisena. Osin ehkä tästä syystä peli ei ollut täysihintaisena tuotteena suuri menestys, mutta ladattavaksi 10 euron peliksi paketti on kattava ja ennen kaikkea viihdyttävä.

Kun mystinen liikemies tarjoaa rahakasta kuvauskeikkaa, tarttuu Jade toimeen ja saa sidekickikseen pulskan mekaanikkosian Pey'jin. Pian selviää, että planeettaa suojelemaan lähetyt joukot eivät ehkä sittenkään ole niin puhtaita pulmusia kuin antavat ymmärtää, ja parivaljakko päättää ottaa asiasta perin pohjin selvää.

Tämä on mainos:

Kahden päähahmon läsnäolo näkyy tehtävissä etenkin taistelu- ja pulmanratkontakohdissa, joissa Jade voi pyytää Pey'jiä hyödyntämään omia kykyjään samalla kun Jade käyttää omia. Varsinaista yhteistyötilaa ei kuitenkaan ole mukana, mikä on sääli. Peli ei myöskään tarjoa järin suurta uudelleenpeluuarvoa, vaikka mukaan on ympätty tulostaulut ja kerättävät saavutukset.

Beyond Good & Evil HD onkin ehkä liian tuttu niille, jotka ovat jo kolunneet alkuperäisen pelin läpi. Uudelleenjulkaisu ei lisää pakettiin mitään sellaista, mikä muuttaisi kokemusta ratkaisevasti, mutta toisaalta ehkä HD-version tarkoitus onkin levittää alkuperäisen pelin sanomaa uudelle yleisölle. Pelin ehdottomia valtteja ovat kutkuttava tarina ja upeat hahmot, jotka tekniikan rajoitteista huolimatta heräävät hienosti henkiin persoonallisuutensa ansiosta. Ainutlaatuista taiteellista suuntaa tukee loistavasti myös tilannesidonnainen, kaunis musiikki, joka valaa peliin elokuvamaista tunnelmaa. Ladattavana pelinä kynnys kulttiklassikon katsastamiselle on nyt matalampi kuin koskaan, ja kukaties se odotettu jatko-osakin vielä joku päivä valmistuu.

Beyond Good & Evil HDBeyond Good & Evil HDBeyond Good & Evil HDBeyond Good & Evil HD
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Persoonallinen tyyli, koukuttava tarina ja kiinnostavat hahmot, hyvä tunnelma, edullinen
-
Teknisesti vanhentunut, vähän uutta alkuperäiseen pelanneille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Beyond Good & Evil HDScore

Beyond Good & Evil HD

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Ubisoftin kulttiklassikko palaa teräväpiirtokuorrutteen kera, ladattavassa muodossa. Jaden seikkailu viehättää edelleen, mutta ei HD:n takia.



Ladataan seuraavaa sisältöä