Suomi
Gamereactor
arviot
Rift

Rift

Rift on nettiroolipeli jonka tarkoituksena on nostaa MMO-pelien laatu kerralla toiselle tasolle. MMO-markkinat ovat vaativia ja Trion Worlds asettaa tavoitteensa erittäin korkealle, mutta hyvä niin. Rift nimittäin toimii loistavasti ja Azerothiin kyllästyneille on viimein avattu uusi ja uljas maailma.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Riftin maailma, Telara, on kaaoksen ja sotien raapima; hajonnut utopia. Telara on eri tasojen tai ulottuvuuksien risteymässä ja tämän vuoksi sinne avautuu repeämiä, riftejä. Maailmankaikkeuden pahat jumalat hyökkäävät Telaraan näiden repeämien lävitse himoiten sen maagisia resursseja. Kuten monessa muussakin MMORPG:ssä, ovat Telaran asukit jakautuneet kahteen osapuoleen: Guardians sekä Defiants. Vahvasti uskon varassa elävät Guardians luottavat hyvien jumalten pelastavan maailman, kun taas Defiants panostaa kehittämäänsä teknologiaan ja magiaan. Kummatkin osapuolet syyttävät toisiaan pahuuden uudesta tulemisesta, eikä yhteistyö tule kuuloonkaan.

Pelaajat aloittavat seikkailunsa tyydyttävän täyteläisellä ja helppokäyttöisellä hahmonluontiosuudella. Tarina potkaistaan käyntiin ja paljastuu, että Guardianit pääsevät ohjastamaan haudasta nostettuja sankareita kun taas vastapuolen pelaajat ovat ajassa matkustavia teknomaageja . Alussa valittavia kutsumuksia eli hahmoluokkia on vain neljä perinteisintä: soturi, pappi, maagi ja roisto. Tämän määrän ei saa antaa hämätä. Jokainen pelin hahmo voi tarinan edetessä kerätä omaan kutsumukseensa kuuluvia sieluja. Nämä sielut määrittävät lopullisen hahmon ja niitä on jokaisella kutsumuksella yhdeksän erilaista. Sieluja saa olla samanaikaisesti päällä kolme ja niiden kombinaatioita voi tallentaa rooleiksi, joiden välillä vaihtaminen tapahtuu helposti.

Hahmon muokattavuus on siis hyvin monipuolinen Riftissä. Sielujen avulla oma kutsumus taipuu moneen suuntaan. Maagi voi vaihtaa parantajaksi tai pappi voi ryhtyä tankiksi. Jokaisella sielulla on oma taitopuunsa ja näiden kanssa värkkääminen on koukuttavaa ja mielekästä puuhaa.

Riftin erikoisuus ovat dynaamiset tapahtumat ja mm. niiden ansiosta tekemistä riittää. Telaraan avautuu repeämiä eli riftejä ulottuvuuksien välille. Riftin avautuessa koko lähiympäristö muuttuu ja maailmaan astuu erilaisia otuksia repeämän toiselta puolelta. Mikäli pelaajat eivät saavu paikalla ajoissa, alkaa repeämästä valumaan invaasioita, jotka hyökkäävät eri puolille maailmaa. Invaasiojoukot voivat myös perustaa tukikohtina toimivia jalansijoja Telaraan. Pelaajat voivat sulkea riftejä päihittämällä sen syöksemät hirviöaallot. Sekä riftien sulkemisesta, invaasioiden päihittämisestä että tukikohtien tuhoamisesta palkitaan osallistumisen mukaan. Suuriin, koko alueen kattaviin, taisteluihin osallistuminen palkitaan voimakivillä, joita pelaajat voivat vaihtaa eri tavaroihin kaupungeissa.

Tämä on mainos:

Riftit yleensä kokoavat suuria määriä pelaajia samaan paikkaan ja raideihin kerääntyminen tapahtuu nopeasti hyvän käyttöliittymän ansiosta. Ei tarvitse kuin mennä paikalla ja painaa nappia niin pääsee liittymään julkiseen ryhmään. Meininki on erittäin mielekästä kun pelaajat liikkuvat porukalla ja kaikki haluavat auttaa, sillä palkkiot ovat yleensä hyviä. Riftien näkyminen kartalla ja pelaajien kasaantuminen avaa myös erittäin mielenkiintoisia mahdollisuuksia pelaaja vastaan pelaaja -kamppailua rakastaville. Pelistä löytyy myös monelle jo tutut sotatantereet; Riftissä nimellä Warfront. Warfronteista löytyy erilaisia pelimuotoja lipunryöstöstä aluevaltaukseen ja jonoissa ei tarvitse kauaa ihmetellä koska pelaajat haetaan monelta palvelimelta.

Telarasta löytyy myös dynaamisten tapahtumien lisäksi perinteisiä luolastoja. Ryhmien löytäminen näihin ei ole vaikeaa, sillä suurinosa pelaajista osaa toimia eri rooleissa tarpeen vaatiessa. Luolastoista on myös vaikeampia versioita tasokaton saavuttaneille pelaajille.

Rift lainaa paljon muilta massiivimoninpeleiltä, mutta tekee kaiken erittäin laadukkaasti. Kaikki toimii niin kuin odottaa ja pelin käyttöliittymä on todella pätevä. Hahmon muokkaamisen monimuotoisuus, tekemisen määrä myös tasokaton saavutettua sekä tekijöiden aktiivinen pelin päivitys on ollut tähän mennessä enemmän kuin vaikuttavaa. Maksavia pelaajia Riftillä oli yli miljoona jo ennen julkaisua ja uskon lukujen kasvavan vielä hyvää vauhtia. Moni on jo jättänyt liiton tai lauman ja syy on hyvä; World of Warcraft on saanut vakavan haastajan.

HQ
Tämä on mainos:
RiftRiftRiftRift
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erittäin laadukkaasti toteutettu massiivimoninpeli. Mielekästä fantasiaseikkailua ja koukuttavaa hahmonkehitystä. Addiktiivinen.
-
Melko paljon muista peleistä tuttua sisältöä. Addiktiivinen.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
RiftScore

Rift

ARVIO. Kirjoittaja Eero Salminen

Rift saapuu tosissaan haastamaan nettiroolipelien valtiaat. Rift tekee ihmetyön ja onnistuu missä monet muut ovat kompastuneet.



Ladataan seuraavaa sisältöä