Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Pilotwings Resort

Pilotwings Resort

Pilotwings aiheuttaa siipien havinaa enemmän kuin yhdellä tavalla. Nintendon lentopelisarja on ollut pitkällä tauolla, sillä edellisen kerran pelihistoriassa värikkäiden lentohärveleiden ohjaksissa oltiin Nintendo 64:lla ja Super Nintendolla 1990-luvulla. Nyt on siten korkea aika rullata kiitoradalle uuden Nintendo 3DS:n voimin ja ryhtyä taivaiden valtiaiksi.


Pilotwings Resort on Pilotwings-sarjan kolmas peli. Sarja alkoi Super Nintendolla kun peli julkaistiin aivan konsolin julkaisun tietämissä Japanissa vuonna 1990. Super Nesin Pilotwings esitteli aikanaan konsoleilla mullistavaa grafiikkaa ja onkin siksi sopivaa, että Pilotwings Resort on nyt avaamassa Nintendo 3DS:n pelitarjontaa ja esittelemässä mihin uunituore kannettava pelikonsoli kykenee.

Ulkoasultaan Pilotwings Resort edustaa 3DS:n julkaisun parhaimmistoa. Pelaaja pääsee nauttimaan piristävän värikkäästä ja raikkaasta visuaalisesta toteutuksesta. Samaa voi sanoa myös 3D-kuvasta, ainakin jos muistaa pitää tarpeeksi taukoja. Pilotwings Resort on täydellinen peli esittelemään 3D:tä. 3D-ympäristöt eivät ole pelkästään graafisesti nättejä, vaan efekti auttaa oikeasti hahmottamaan syvyyssuhteita ja lentämään paremmin etenkin tarkkuutta vaativissa kohdissa. 3D:stä pelaaja saa myös ison bonuksen tunnelmaan. Vaikka ilmankin pärjää, niin on aivan erilaista lentää ahtaissa vulkaanissa tunneleissa tai auringonlaskun punaisiksi värjäämissä kanjoneissa kun 3D-liukuvalitsin on asetettu täysille.

Pilotwings Resort

Pilotwings Resort on yksikertainen ja kaikille sopivaan lentelyyn suunnattu peli. Realismi ei ole pääasia ja idea lepää yksinomaan hauskuudessa sekä itseään vastaan kamppailussa. Lentokouluun päästään Wii Fit ja Wii Sports Resort -peleistä tutulla Wuhu-saarella ja lennokkien ohjauspuikkoihin lyödään tietysti mii-hahmot. Wuhu-saari ei ole suuren suuri ja sen ympäri lentää todella nopeasti. Tulivuorisaari tarjoaa luolastoja, kaupungin ja joitakin nähtävyyksiä. Myös lähistöllä olevalle pienemmälle sisarsaarelle pääsee lentämään. Vaihtelevuus ei kuitenkaan ole kummoista ja peliin voisi kyllästyä nopeasti ellei tehtävissä riittäisi tekemistä.

Pilotwings Resort tarjoaa kaksi pelimuotoa. Free Flightissä lennetään kaksi minuuttia kerrallaan keräillen erilaisia merkkejä ja muuten vain seikkailen. Pelin varsinainen suola löytyy kuitenkin Mission Modesta. Tarjolla on vajaat 40 lentohaastetta viidellä vaikeustasolla noviisista platinatasolle. Seuraavaan pääsee etenemään kun suorittaa alemman tason kaikki tehtävät hyväksytysti ja saavuttaa yhteensä tietyn määrän tehtävistä tarjolla olevista tähdistä.

Tehtävät ovat pisteytetty ajan, kerättävien merkkien ja muiden lennon tarkkuutta arvioivien mittareiden mukaan. Lentäminen on mukavan koukuttavaa ja sen kolmen tähden tai jopa täydellisen pistepotin hankkimiseksi tekee usein mieli ottaa se "vielä yksi lento". Ikävä kyllä kisaamisen joutuu tekemään yksin itseään vastaan. Jostain käsittämättömästä syystä Nintendo ei ole ottanut mukaan mitään verkkotulostauluja, eikä edes samalla konsolilla ole käyttäjien välisiä tulostaulukoita. Olisin mielelläni edes katsonut kuka kavereista on se suurin lentäjä-ässä.

Pilotwings ResortPilotwings ResortPilotwings Resort

Lentohärveleissä valikoima kulminoituu kolmeen päävempeleeseen. Vesitasolentokoneen, rakettirepun ja riippuliitimen kaikkien ohjaus on intuitiivista ja helppoa. Alkupuolen tehtävät tuntuvat välillä jopa liian simppeleiltä, mutta kulta- ja platinatasoilla tähtisuorituksiin pitää kyllä pistää harjoitusta. Jokaisella lentolaitteella on omat nyanssinsa. Lentokoneella päästään muun muassa ampumaan maalitauluja, rakettirepulla keskitytään pikkutarkkaan taitolentoon ja riippuliitimellä fiilistellään valokuvauksen ja lämpimien nousuvirtausten merkeissä. Jokaisesta lennokista on olemassa vielä hauska bonusversio, joka on mahdollisuus avata myös vapaalento-osuuteen.

Pilotwings Resort on täydellinen peli kannettavalle. Sitä on helppo pelata yhtä lailla kolme kuin 30 minuuttia. Lentäminen on viihdyttävää puuhaa kaikilla hilavitkuttimilla. Pelin tarjoama hauskuus on kuitenkin harmittavan lyhytaikainen. Jo ennakolta epäilin, että tuleeko Pilotwings Resortin sisältö riittämään. Pakko sanoa, että vähän vajaaksi jää. Wuhu-saari on liian tuttu ja tehtäviä on liian vähän. 40 tehtävää ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi, eikä vapaalentely jaksa kovin kauaa innostaa varsinkin kun sitä rajoittaa tylsä ja keinotekoinen kahden minuutin aikaraja.

Pilotwings Resort

Audiovisuaalisella puolella Pilotwings Resort kerää risuja puolestaan musiikeissa. Musiikilliset teemat ovat ihan mukavia, mutta niitä on mukana vain muutama hassu. Ne on jo parissa tunnissa kuunneltu niin loppuun, että omat musiikit olivat todella tervetulleita. Lisäksi Wuhu-saari on kummallisen kuollut paikka. Missä ovat kaikki urheilevat miit? Missä on elämä? Ilmeisesti ihmiset ovat evakuoitu kun kuulivat että minä olin tulossa sinne lentoa harrastamaan.

Lyhyydestä ja pienistä muista kupruista huolimatta Pilotwings Resort ei ole missään tapauksessa huono peli. Se on sympaattinen ja viihdyttävä paketti erityisesti nuorille pelaajille ja sillä pääsee oivallisesti 3DS:n pelien makuun. Veteraanipelaajien ei kuitenkaan kannata tämän arvion luettuaan ihmetellä jos kaikki kokemisen arvoinen on nähty jo viiden kuuden tunnin paikkeilla.

Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Iloinen ja värikäs. Helppo ja yksinkertainen ohjaus. Addiktoiva tähtien kerääminen.
-
Liian vähän tehtäviä liian pienellä ja tutulla saarella. Tylsä vapaalentopelimuoto. Ei leaderboardeja edes kavereiden kesken.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score