Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Other Guys

Katastrofikytät

Näyttelijä Will Ferrell ja ohjaaja Adam McKay ovat tehneet yhdessä komedian moderneja klassikoita. Tämä ei valitettavasti satu olemaan yksi niistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Katastrofikytät avaa viiden tähden toimintakohtaus, jossa toimintasankarit Highsmith (Samuel L. Jackson) ja Danson (Dwayne "The Rock" Johnson) käyvät huumesotaa New Yorkin kaduilla. Räjähtävä meininki ei kuitenkaan ole elokuvan todellisten sankareiden arkipäivää, vaan sen sijaan Gamble (Ferrell) ja Hoitz (Walhberg) ovat b-sarjalaisia, paperityöläisiä poliisiaseman byrokratian rattaissa. Kun heidän niskaansa tipahtaa todellinen suurrikos, avautuu kaksikolle tilaisuus päästä siihen todelliseen a-ryhmään.

HQ
The Other Guys

Kyseessä on silti epätasainen matka, jota alkukohtauksen ero muuhun elokuvaan kuvastaa sangen osuvasti. Katastrofikytät on erinomainen tehdessään pilaa toiminnallisten kyttäleffojen räiskyvämmistä kohtauksista, ja se on myös sangen hupaisa Ferrellin irrotellessa kuuluisissa monologeissaan, mutta itse juoni ja sen puitteet eivät onnistu sitomaan näitä elementtejä yhteen.

Vaikka leffa koittaa selvästi sanoa jotain talousrikollisuudesta, ei se ole kovin antoisa pohja komedialle, ja elokuvan rakenne jää hieman epämääräiseksi. Erikoisversion lisäminuutit eivät todellakaan auta tässä, ja parempaa jälkeä olisi saattanut tulla jos kokonaisuus olisi leikattu lähemmäksi 90 minuuttia.

The Other Guys
Tämä on mainos:

Nykyiseen kaksituntiseen mahtuu silti hetkensä, tilaa kun on. Elokuvaan on ripoteltu erinomaisia koomikoita kuten Steve Coogan ja Michael Keaton, ja Eva Mendes on siinä hauskempi kuin mitä hän on ollut aikoihin. Mark Wahlberg ei myöskään ole lainkaan paha, ja yltää parhaimmillaan vimmaisen hauskoihin suorituksiin.

Valitettavasti nämä ovat silti harvoja rusinoita liian isoksi paisuneessa pullassa, eikä kokonaisuus onnistu vangitsemaan katsojaansa kuten esimerkiksi ylittämätön Anchorman aikanaan teki. Lisämateriaaleista löytyvät törkeät improvisaatiot ja Ferrellin hanskasta lähtevät sekoilut ovat luultavasti tämän bluray-paketin parasta antia.

The Other Guys
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Katastrofikytät

Katastrofikytät

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Ajoittain nerokas ja naurattava komediaelokuva joka kärsii heikosta ja löysäksi jääneestä juonesta.



Ladataan seuraavaa sisältöä