Suomi
Gamereactor
arviot
Puzzle Dimension

Puzzle Dimension (PS3)

Hyvä peli ei välttämättä tarvitse monimutkaista juonta, äärimmilleen viritettyä pelimekaniikkaa tai edes huippuluokan audiovisuaalista toteutusta. Joskus riittää vain vierivä pallo sekä kentällinen erilaisia laattoja ja kukkasia, maustettuna hyppysellisellä pippurista kekseliäisyyttä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Puzzle Dimensionin idea on harvinaisen yksinkertainen: kentällä vierivällä pallolla on kerättävä kentästä kaikki siellä lojuvat kukkaset ja samalla väritettävä pikselöitynyt maailma normaalisti laattojen yli rullailemalla. Tämän operaation jälkeen sitten vain rullaillaan takaisin maaliin. Helppoa kuin heinänteko? Kaikkea muuta.

HQ

Kentissä liikutaan usein monella eri tasolla sekä molemmin puolin laattoja. Suurimmat ongelmat liittyvätkin useimmiten ihan silkkaan navigointiin ympäri tasoja. Mistä pudottautua turvallisesti alas, mistä taas kierähtää ylösalaisin roikkuvien kukkien kimppuun ja niin edelleen. Lisää hämmennystä soppaan aiheuttavat vaihtelevantyyppiset laatat. Jäälaattoja pitkin liukuessa ei voi pysähtyä eikä kääntyä, grillilaatoille ei ole toista kertaa astuminen ja vaikka mitä.

Puzzle DimensionPuzzle Dimension

Pääsääntöisesti viihdyttävän pelimekaniikan ja hyvän kenttäsuunnittelun vastapainona monessa kentässä ratkaisumalleja on tasan ja ainoastaan yksi, jos jokaisen laatan haluaa kentästä värittää. Toisaalta ongelmaulottuvuudessa ei kello raksuta eikä stressi paina, joten kenttien ratkaiseminen on pidemmän päälle todella rentouttavaa ja tyydyttävää puuhaa. Pelattavaakin piisaa hintaan nähden todella paljon, sillä kenttiä on pitkälle toista sataa ja peli käy varsin haastavaksi jo ensimmäisen parinkymmenen tason jälkeen. Toisinaan vaikeustaso äityy suorastaan turhauttavaksi, kun edessä on mitä absurdein kenttävänkyrä. Uusia kenttiä kuitenkin avautuu eteen tasaista tahtia ja usein liian vaikean kentän voikin jättää huoleti muhimaan uutta aivomyrkyä helpompaa tasoa ratkoen.

Vuosi sitten julkaistuun PC-versioon verrattuna PS3-versio on täysin identtinen, mitä nyt resoluutio ei pärjää PC:n terävimmille tarkkuuksille. Vuoropohjainen "laatta kerrallaan" -ohjaus sopii pelin rentoon luonteeseen kuin nakutettu ja on ristiohjaimella pelattuna omimmillaan. Kesähelteen paahtaessa Puzzle Dimension on juuri sopivan lupsakkaa ratkottavaa, eikä hintakaan päätä huimaa. Testaa itse ja usko!

Tämä on mainos:
Puzzle DimensionPuzzle Dimension
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Toimiva peruspelimekaniikka, mainio kenttädesign, toteutuksessa ei moitittavaa
-
Liian vähän vaihtoehtoisia ratkaisumalleja, paikoin turhauttava vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Puzzle Dimension (PS3)Score

Puzzle Dimension (PS3)

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Kesähelteen paahteeseen sopivan lupsakkaa ratkottavaa pelikkarilla, eikä hintakaan päätä huimaa.

1
Puzzle DimensionScore

Puzzle Dimension

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Ruotsalaisen Doctor Entertainmentin pulmapeli nojaa yksinkertaiseen, toimivaan ideaan, josta on kehitetty laaja valikoima haastavia kenttiä.



Ladataan seuraavaa sisältöä