Suomi
Gamereactor
arviot
Captain America: Sentinel of Liberty

Captain America: Sentinel of Liberty

Kuin Mirror's Edge, mutta lisättynä kilvenheitolla ja reilulla annoksella patriotismia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ok, on pelissä vähän enemmänkin. Silti on hassua että jo toinen Marvelin supersankareihin perustuva lisenssipeli lainaa pelattavuutensa täysin edellemainitusta EA:n iPad-nimikkeestä. Ei se onneksi huono idea ole, sillä homma toimii mukavasti. Captain Amerca: Sentinel of Liberty on jopa parempi kuin kotikonsoleille Segan julkaisema Captain America: Super Soldier - tosin vain marginaalisesti.

HQ

Hieman taustaa. Kapteeni Amerikka oli Timely Comicsin (Marvel ennen kuin siitä tuli Marvel) luomus, ja alkuperäisessä sarjakuvassa lihaksikas Steve Rogers oli yhdenmiehen massatuhoase Toisessa maailmansodassa ja taisteli natsien uhkaa vastaan. Sarjakuvan toinen luoja Jack Kirby halveksi suunnattomasti natsien tekoja, ja sivujen ulkopuolella sankari palvelikin poliittisessa ja symbolisessa merkityksessä.

Captain America: Sentinel of Liberty

Marvelille hahmo on edelleenkin aktiivinen ja on jopa yksi sarjakuvakustantamon merkittävimmistä hahmoista Iron Manin ja Wolverinen kanssa. Kapu on myös The Avengers eli Kostajien jäsen, joten hän oli looginen jatko Marvelin sarjakuviin perustuvien elokuvien sarjalle. Suomessa Captain America: The First Avenger saa ensi-iltansa 19. elokuuta ja kertoo Kapteenin urotöistä nimen omaan Toisessa maailmansodassa.

Jos pidit EA:n iOS-versiosta Mirror's Edgestä, on sinulle tarjolla makupala. Läpi pelin 24 tason pääsee hyppimään, juoksemaan ja taistelemaan tie läpi pahisjoukkojen, joita johtaa Red Skull eli Punakallo, jonka elämäntehtävänä on tottakai maailmanvalloitus. Kuten Mirror's Edgessä, pelaajan ei tarvitse kärvistellä virtuaalisen peliohjaimen kanssa, vaan sen sijaan juoksu, hypyt, liu'ut, ja iskut hoidetaan liuttamalla sormea näytöllä. Ohjaus toimii yllättävän hyvin ja monimutkaisetkin liikeyhdistelmät sujuvat pienen harjoittelun jälkeen kuin vettä vain. Jos on pysynyt kaukana iOS:n tasoloikista ohjauksen hankaluuden takia, on tässä hyvä syy kokeilla niitä uudestaan.

Tämä on mainos:

Jos vikaisit tämän arvion kokonaisarvosanaa, huomasit varmaan ettei huippupisteisiin kuitenkaan ylletä. Tähän on muutama syy. Perustavin ongelma on, että olemme nähneet kaiken jo aikaisemminkin Mirror's Edgessä, ja vaikka tasojen erot ovatkin vähäiset, on vaikea kyetä nielemään henkilöiden ja taustojen kierrätystä loistavasta teknisestä toteutuksesta huolimatta. Mirror's Edgen ulkoasu oli mahtava pilvenpiirtäjineen sinistä taivasta vasten, mutta samaa ei voi sanoa Captain America: Sentinel of Libertyn mutaisista pelloista ja tylsistä harmaista rakennuksista.

Captain America: Sentinel of LibertyCaptain America: Sentinel of Liberty

Pahinta ovat kuitenkin äänet. Samat muutamat dialogin pätkät ja mahtipontinen sankariteema toistuvat kaikkien 24 tason läpi koetellen pahasti hermoja. Ainoa vaihtoehto on yksinkertaisesti laittaa äänet pois päältä, mikä puolestaan vaikuttaa pelin tunnelmaan.

Pelin uudelleenpelaamisarvoa nostaa hieman jokaiseen tasoon kätketyt viisi kirjaa, joiden etsiminen vaatii kunnolla tarkkaavaisuutta ja tutkistelua. Kirjat puolestaan avaavat joukon sarjakuviin perustuvaa taidetta ja neljä eri versiota Kapteeni Amerikan asusta. Näiden takia tasoja kannattaa pelata uudestaankin. Täytyy kuitenkin todeta, ettei peli tarjoa hirveästi haastetta ja tasojen läpi voi juosta parissa tunnissa jos ei jää tutkimaan syrjäisempiä alueita tarkemmin.

Tämä on mainos:

Applen uusimmalla laitteistolla peli näyttää varsin hyvältä, mutta jos käytössäsi on aikaisempia laitteistoversioita (alkuperäinen iPad tai iPhone 3GS), nykimistä voi esiintyä. Vika on harmittava, eikä siitä tarvitse kärsiä esimerkiksi juuri Mirror's Edgeä pelatessasi. Paras vaihtoehto supersankari-pelille iOS:lla on edelleen Spider-Man: Total Mayham on edelleen paras vaihtoehto.

Sentinel of Liberty on silti kohtuullisen nautittava tasoloikka ja käyttää hyvin hyväkseen Marvelin lisenssiä. Jos pidit Mirror's Edgestä ja kaipaat elokuvan ohelle jotain lisää, ei tämä peli ole huono vaihtoehto.

Captain America: Sentinel of LibertyCaptain America: Sentinel of Liberty
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Pelattavuus, tarina ja lisenssin käyttö.
-
Helppo, hirvittävät äänet ja musiikit, itseään toistavat kentät.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä