Suomi
Gamereactor
arviot
Rise of Nightmares

Rise of Nightmares

Kinect-kameran pelikirjasto on täynnä kaikenkarvaisia illanistujaisten piristimiä, mutta onpa joukossa muutama tosissaankin yrittävä nimike. Segan Rise of Nightmares liittyy tähän seuraan tarjoamalla kameran edessä temppuilijoille ihka aitoa B-luokan kauhua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kirvestä päähän ja suolta seinälle, meiltähän tämä käy! Rise of Nightmares on sitä mitä Sega parhaiten osaa: ehtaa yliammuttua litsläts-kauhua ilman liikaa vakavuutta menoa haittaamassa. Jo pelkkä pelin tarina niputtaa yhteen tusinan verran hölmöimpiä kauhukliseitä, kuten mystisiä kulttimassamurhaajia, kidnapattuja tyttöystäviä ja tutkimusretkeksi muuttuneen haaksirikon. Tarina etenee tiukassa putkessa, mikä johtaa muutamiin varsin hupaisiin yhteensattumiin: kukapa olisikaan arvannut että junaonnettomuus pysäyttää liikennevälineen tismalleen kummallisen okkultistikartanon etupihalle?

Mutta tarina sikseen, ainakin SEGAn mukaan pelin varsinainen pihvi on kokonaan Kinectillä hoidettava ohjaus. Voi pojat. Todellakin, hartioita pyörittämällä sankari pyörii ruudulla, ottamalla askel eteenpäin liikutaan ja ette ikinä muuten arvaa miten taistelu on hoidettu. Aina välillä eteen tulee kohtauksia, joissa pelaaja pistetään vaikka juoksemaan, hyppimään ja ryömimään. Kaikeksi kummatukseksi systeemi toimii. Liikkeissä on toki pieni viive, mutta kaikki toimii ja niinpä peli todellakin onnistuu tarjoamaan varsin epätavallisen pelikokemuksen. Jopa sekavaksi huitomiseksi äityvä taistelu jotenkin vain sopii pelin ilmapiiriin mainiosti.

Rise of NightmaresRise of Nightmares

Myönnettäköön, että peli toimisi parhaiten perinteisellä ohjaimella pelattuna, mutta kokemus ei olisi todennäköisesti läheskään yhtä vinksahtanut. Kun pelin todellinen 90-lukulainen sydän tuli esille hitaan ja tylsän intro-osuuden jälkeen, hämmennys oli valtava. Pelin rakenne on nimittäin häpeämätön muisto sokkeloammuskelujen kulta-ajalta. Jo pelkkä kenttärakenne tuo mieleen 20 vuotta sitten suosionsa huipulla olleet FPS-räiskinnät eikä yritystä edes ole tarjota sen kummempaa kuin liikeohjaukseen perustuva hölmö zombisplätteri. Puzzleratkontakin jää "väännä vipua" -tasolle. Niinpä tarjolla onkin eriskummallinen sekoitus eilispäivän pelisuunnittelua ja modernia teknologiaa. Toimiiko yhtälö, riippuu todella paljon pelaajasta itsestään, mutta minä tykästyin designin konstailemattomuuteen.

Tämä on mainos:

Rise of Nightmares on ehta B-peli niin tekniikaltaan kuin sisällöltäänkin, mutta sellaisena oudon sympaattinen sellainen. Jos peliltään vaatii huippuluokan käsikirjoitusta, viimeisen päälle upeaa grafiikkaa ja ties mitä, on syytä vilkuilla muiden pelien suuntaan mutta jos halpa kauhuhupi maittaa eikä hikiliikunta siinä ohessa haittaa, Rise of Nightmares on ihan kokeilemisen arvoinen teos.

Rise of Nightmares
Rise of NightmaresRise of NightmaresRise of Nightmares
HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Liikeohjaus toimii, hölmön hupaisa tunnelma, halpa toteutus
-
Ohjauksessa pientä viivettä, halpa toteutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Rise of NightmaresScore

Rise of Nightmares

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Sympaattista B-kauhua Xbox 360 Kinectillä. Tero heilui pelonsekaisin tuntein television äärellä.



Ladataan seuraavaa sisältöä