Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
MotoHeroz

Motoheroz

Motoheroz on suurta suosiota Trials HD -moottoripyöräilyllään niittäneen suomalaisen Redlynxin avaus uudelle alustalle. Nintendon Wiiware-markkinapaikka ei ole turhan täynnä laadukkaita originaalipelejä, joten autopeliä ja tasoloikkaa yhdistelevä Motoheroz kurvaa suoraan kärkikähinöihin.

Facebook
TwitterReddit

Gene McQuickin ajohaalareissa pelaaja kaahaa mitä erilaisimmissa ympäristöissä nelipyöräisillä kulkuneuvoillaan. Kampanjatilassa tutustutaan ensin ohjaimiin, sitten erilaisiin apuvälineisiin, kenttätyyppeihin ja esteisiin. Samalla avataan pelattavaa moninpelin puolelle. Kentät ovat useimmiten hyvin lyhyitä, yhden tai parin idean ympärille pystytettyjä pyrähdyksiä viidakossa, autiomaalla tai vaikka kuussa. Peruskentässä pyritään pääsemään mahdollisimman pikaisesti lähdöstä maaliin kolikoita ja muuta härpäkettä keräten. Kirittämisestä pitää huolen "haamuauto", jonka suoritus pitää päihittää eteenpäin päästäkseen. Joissakin kentissä kisataan muita autoja vastaan.

Pelattavuutta ei voi olla vertaamatta Trialsiin. Vaikka yleisfiilis on paljon letkeämpi ja rennompi, samat lainalaisuudet löytyvät molemmista peleistä. Nopea eteneminen vaatii huolellista kaasujalan ja auton lentosuunnan tasapainottelua. Kaasu pohjassa koko ajan paahtamalla päätyy vain katolleen joka käänteessä. Wiimoten napauttaminen nostaa kaaran taas kumijaloille, mutta aikaa tuhraantuu varmasti. Pidemmälle edetessä kentät on pakko päästä lähes virheettä läpi, tai haamuauto menee menojaan. Lisäpiristystä tuovat erilaiset apuvälineet, kuten autoa lennättävä vieteri tai vastustajaan tarrautuva mustekala. Valitettavasti Wiimote on ainoa tuettu ohjaustapa. Klassikko-ohjaimen tai Gamecuben ohjaimen tarkkuutta jää ajoittain kaipaamaan, sillä Wiimoten sinänsä hyvä ristiohjain on auttamatta liian epätarkka pelin tarpeisiin.

Yksinpelikampanja on varsin pitkä ja kohtuullisen viihdyttävä, mutta allekirjoittaneelle Motoherozin suurin porkkana on sen moninpeli. Samalla sohvalla kenttiä voi kyntää eteenpäin parhaimmillaan neljä sunnuntaiautoilijaa, ja meno on sen mukaista. Neljä edestakaisin ja toistensa yli pomppivaa kaaraa tuovat ihan uutta meininkiä. Tarkkuusajosta ei ole tietoakaan, mutta hauskaa se on etenkin samantasoisessa porukassa.

Motoheroz ei väreissä säästele. Kirkkaasti värjätyt kentät eri olosuhteissa hehkuvat kaikissa television sallimissa väreissä. Etenkin aavikkokenttien toteutus näyttää hienolta ja samalla funktionaaliselta. Kuukentissä reitti tahtoo välillä hukkua taustatilpehöörin sekaan. Toisiin pelikonsoleihin tottuneena takaraivossa kolottaa kuitenkin koko ajan halu nähdä peli HD-tarkkuudella, sillä se auttaisi hahmottamaan etenkin kaoottista moninpeliä paremmin.

Motoherozissa kimpassa kaahaaminen on hauskaa, ja pelattavaa riittää myös yksinpelin puolella. Peli nousee ongelmitta yhdeksi parhaista Wiiware-peleistä. Valitettavasti se ei ota alustastaan kaikkea irti, ja toimisi yhtä hyvin tai paremmin muilla nykykonsoleilla. Hinta 1500 pisteen arvoisena on hiukkasen suolainen yksinpelaajalle, mutta kaveriporukalla unohtuu taatusti illanvieton yhteydessä. Z:sta nimen perässä olisi tosin voinut 90-luvun myötä luopua.

MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
MotoHeroz
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Moninpeli, tuntuma
-
Matalaresoluution ongelmat, ei hyödynnä Wiitä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score