Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Bejeweled 3

Bejeweled 3

PopCap Games on monille latauspelien ystäville tuttu nimi. Muun muassa Feeding Frenzy 2, Plants vs. Zombies sekä Zuma kuuluvat studion julkaisuihin. Pelistudion lippulaiva Bejeweled on jatko-osineen niittänyt kultaa ja kunniaa maailmanlaajuisesti. Sarjan kolmas installaatio, Bejeweled 3 ei lähde muuttamaan toimivaa reseptiä vaan lisää muutaman lisämausteen. Tuloksena on entistäkin viihdyttävämpää sekä koukuttavampaa jalokivien kanssa kikkailua.

  • Teksti: Joni Eriksson

Bejeweled 3:sen perusidea on yksinkertainen. Sekalaisessa järjestyksessä olevia jalokiviä pyritään yhdistelemään kolmen tai useamman riveiksi. Yhdistämällä neljä samantyyppistä jalokiveä riviin, saa käyttöönsä yhden räjähtävän kiven, jolla losautetaan lisää tilaa tauluun. Kun asettaa riviin viisi, saa palikan joka kärventää tuhkaksi osan kivistä. Aikaisempien osien tapaan Bejeweled 3 on erittäin addiktoiva tapaus. "Jos nyt vielä yhden erän pelaisi" -asenne ei oman unirytmin takia kannata sillä seuraavaksi havahtuu katsomaan kelloa puoli kolmelta yöllä.

Pelivalikon uumenista löytyy kourallinen erilaisia minipelejä. Erityismaininnan ansaitsee seesteinen Zen, jossa pelatessa harjoitellaan rauhallista ja syvää hengitystä kuunnellen kaiuttimista luonnon ääniä. Vastakohdaksi tälle tarjotaan Lightning. Aikarajan puitteissa saa veivata jalokiviä järjestykseen niin että sormet turtuvat ja aivosolut höyrystyvät. Muita vaihtoehtoja ovat muun muassa Diamond mine, missä kaivaudutaan maan alle muodostamalla ja räjäyttämällä erikoiskiviä. Erikoisin kaikista on Poker, jossa muodostetaan viiden kortin käsi jalokivillä pataässien sijaan. Kilpailuhenkisiä pelaajia ei ole jätetty rannalle uikuttamaan, kansainväliset tulostaulukot kaikissa pelimuodoissa pitävät siitä huolen.

Haastetta peli tarjoaa riittävästi, joskin vaikeustaso pysyy hyvän maun rajoissa. Jos kuitenkin aivosolut menevät oikosulkuun, nappulaa painamalla peli neuvoo mitä jalokiveä kannattaa seuraavaksi siirtää. Päällimmäisenä grafiikoista jää mieleen värien monipuolinen kirjo kauniilla maisemataustalla. Pelin ääniraidat ovat samanlaisia fantasiapainotteisia veisuja joita odottaisi kuulevansa lukemattomissa keskiaikaan sijoittuvissa massiivimoninpeleissä. Tähän ne silti sopivat luoden hyvää fiilistä.

Bejeweled 3:sen parissa on helppo viihtyä. Kourallisesta erilaisia pelimuotoja jokainen löytää suosikkinsa. Peli tarjoaa tarpeeksi haastetta jokaiselle. Hyvin sovitetut ääniraidat sekä värikäs visuaalinen anti viimeistelevät hyvän kokonaisuuden. Joten siksi Bejeweled 3 on pakko-ostos kaikille pulmapelien ystäville, kaikille muille sitä voi lämpimästi suositella.

Bejeweled 3
Bejeweled 3Bejeweled 3Bejeweled 3
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erittäin koukuttava, monipuolisesti sisältöä, yksinkertainen pelimekaniikka.
-
Korkeahko hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score