Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games

Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo, mutta Mario ja Sonic menevät jo tulevassa kesässä. Kimurantin parivaljakon aiemmat olympiaurheilut olivat oikein mainiota hupia, vaan vieläkö puhtia piisaa lähteä toista kertaa kesäareenoiden helteeseen?

Facebook
TwitterReddit

Track & Field -henkinen virtuaaliurheilu on viihdyttänyt pelaajasukupolvea toisensa jälkeen aina 80-luvulta lähtien. Siinä missä ennen katkottiin ilotikkuja ja hajotettiin nappeja, Marion ja Sonicin urheilubileissä ohjainten sijasta kyytiä annetaan käsille. Laji toisensa jälkeen ranne vispaa niin vimmatusti että pelin itsensäkin vinkkaamat huilitauot tulevat varmasti tarpeeseen.

Fyysinen konsepti viihdytti mainiosti jo edellisissäkin osissa, joten Sega ei ole lähtenyt Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Gamesissa keksimään pyörää uudestaan. Suurin osa lajeista toimii aivan kuten kahdessa aiemmassakin osassa, välillä vauhdikasta rannetta, välillä millintarkkaa ajoitusta vaatien. Uusia lajeja on yllättävän vähän. Sen lisäksi että mielikuvitukselliset Dream-lajit on vedetty kokonaan uusiksi, ensiesiintymisensä tekevät ainoastaan kuviouinti, naruvoimistelu, jalkapallo, sulkapallo ja ratsastus. Uudetkin lajit ovat pääsääntöisesti vain talviolympialaisista tuttuja lajeja uusilla grafiikoilla. Esimerkiksi naruvoimistelu toimii prikulleen kuten taitoluistelu ja ratsastuksessa on otettu kovasti vaikutteita laskettelusta. Vaikka uutuuksien vähyys häiritsee, lajien toteutuksessa ei sinänsä ole moitteen sijaa, onhan ne testattu toimiviksi jo aiemmin.

Unilajeja on tarjolla kokonaista 11 kappaletta ja niissä mielikuvitusruuvia on kiristetty huomattavasti reilummin. Siinä missä yhdessä lajissa kilpaillaan vauhdikkaasti flipperin sisällä kovin Super Monkey Ball -henkisesti, loikitaan toisessa pilveltä toiselle kuin Super Mariossa ikään. Muutama laji vaatii myös hauskasti koko nelihenkisen joukkueen saumatonta yhteistyötä, kuten koskenlasku jossa pelkkä lautan kääntäminen vaatii joukkueen täydellistä yhteen hiileen puhaltamista, pärjäämisestä puhumattakaan. Unilajit ovat järjestään hauskoja ja onnistuneita ja piristävät muuten tutun oloista kokonaisuutta huomattavasti.

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
Mario & Sonic at the London 2012 Olympic GamesMario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
Mario & Sonic at the London 2012 Olympic GamesMario & Sonic at the London 2012 Olympic GamesMario & Sonic at the London 2012 Olympic Games