Suomi
Gamereactor
arviot
MotoGP 21

MotoGP 21

Milestone jatkaa moottoripyöräpelien parissa. Ja hyvin samalla tavalla kuin aiempinakin vuosina.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
MotoGP 21

Arvioni saattaa vaikuttaa turhan negatiiviselta, mutta MotoGP 21 ei ole huono peli. Kyseessä on hyvinkin pätevä moottoripyöräpeli, joka tekee juuri sen kuin on aikonutkin. Olen nyt arvioinut sarjan pelit kolmena vuotena peräkkäin, eikä mikään tunnu muuttuneen tuona aikana. Tämän vuoden painos tuntuu samalta kuin viime vuoden painos, joka taas tuntui samalta kuin vuotta aiemmin julkaistu painos.

Mukana on yksin ajettavia kisoja ja mestaruussarjoja, mikäli haluaa valita kuskin ja haastaa tekoälyn. Mukana on verkkopeli kaikkiaan 22 pelaajalle, kun viime vuonna pelaajia mahtui mukaan 13. Pelin pääasiallinen painopiste on uratilassa. Milestone on lisännyt mukaan kokonaan uuden managerin aseman. Olen fani kaikenlaisille manageripeleille, joten ajatus kuulosti oikein hyvältä. F1 2020 lisäsi mukaan samanlaisen pelitilan, jossa pystyi luomaan oman joukkueensa, palkkaamaan toisen kuskin ja niin edelleen. pelitila ei ollut täydellinen, mutta se oli hyvä.

MotoGP:n vastaava versio ei ole yhtä syvällinen. Kun ensin valitaan se oma joukkue, ovat kaikki aivan samanlaisia. Valittavana on muutama vaihtoehto, joiden kanssa voi solmia sopimuksen. Sopimuksissa on mukana tiettyjä tavoitteita, joten jos ei halua saada potkuja, on esimerkiksi parasta sijoittua 15 parhaan joukkoon. Luulin pääseväni ohjastamaan omaa joukkuettani, mutta ehei nyt sentään. On toki mahdollista katsella erilaisia tehtäviä, kuten data-analyytikkoa, ja kehittää oman pyörän eri osia esimerkiksi pienemmälle polttoaineen kulutukselle tai paremmalle ohjaukselle kaarteissa. Mutta kun kaikki tämä oli olemassa jo viime vuoden painoksessa.

Tämä on mainos:

Erona on, että Moto2:ssa ja MotoGP:ssä voi laittaa pystyyn toisen joukkueen, tai Satellite Teamin. Tämä ei ole se kaikkein kekseliäin ratkaisu, mutta nyt pystyy palkkaamaan kuskeja, ohjaajia ja managereita. Sitten vain peukut pystyyn ja toivotaan, että kaikki sujuu hyvin. Toivottavasti Milestone jatkaa tämän pelitilan kehittämistä ottaen mallia vaikka pelistä F1 2020.

MotoGP 21

Toinen tämän vuoden uudistus on se, kun kaatuu moottoripyörällään. Enää pelaajaa ei maagisesti teleportata takaisin radalle, vaan nyt on mahdollista juosta itse oman pyöränsä luokse. Jarrujen lämpötilat ovat nyt myös mukana, ja niitä on pidettävä silmällä. Ja moinen on hauskaa. On tärkeää osata sopeuttaa oma ajotyylinsä, ja samalla osata käyttää moottorin tehoa hyödykseen. Tämä tapahtuu muutamaa nappia painamalla. Näissä peleissä homman nimenä ei ole ainoastaan se, että ajaa muita nopeammin. On opittava ajamaan paremmin, ja tietysti pääsemään mutkista pois tehokkaasti. Näissä tilanteissa aikaa joko menetetään tai etulyöntiasema saavutetaan. Ja se on vaikea oppia ja hallita.

Grafiikka ja äänimaailma ovat juuri sellaisia, mitä tällaiselta peliltä sopii odottaa. Musiikki ei jää millään tavalla mieleen, eivätkä myöskään moottoripyörän äänet. Toisin sanoen mikään ei ole muuttunut viime vuodesta. Kaikki näyttää upealta aina radasta pyöriin asti. Sen sijaan radan ulkopuolista näkymää on varaa parantaa.

Tämä on mainos:

Jos olet moottoripyöräilyn fani, on tässä tarjolla runsaasti hyvää viihdettä. Jos taas edellisten vuosien painokset on pelattu, voi olla vaikeaa erottaa MotoGP 21 -peliä aiempien vuosien painoksista hyvin pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Arvosana on ollut 7/10 viimeiset kolme vuotta, ja siinä se pysyy jatkossakin. Käytännössä mitään uutta ei ole luvassa, mutta samaan aikaan peli tekee sen minkä pitääkin. Tarjolla on mahdollisimman realistinen MotoGP-kokemus. Ja pätevä sellainen.

MotoGP 21
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä fysiikka, hyvä grafiikka, hyvä uratila
-
Geneerinen äänimaailma, hyvin vähäiset ja pienet uudistukset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä