Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Boomerang X

Boomerang X

Heittopussista heittotähdeksi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Boomerang X -toimintaseikkailu alkaa, kun käärinliinoihin verhoutunut nimetön sankari haaksirikkoutuu autiolta vaikuttavalle saarelle - elintilaa on vapautunut kummasti, kun saarta asuttanut heinäsirkkaihmisten heimo on kuollut paria selviytyjää lukuun ottamatta sukupuuttoon. Kuolettavat salaisuudet pääsevät pian jo pelihahmon kintereille, ja vihollisaaltoja vastaan sopii käydä ainoan taisteluun käyvän kättäpidemmän irtaimiston kera. Nelisakarainen viskeltävä ase muistuttaa pikemminkin heittotähteä kuin varsinaista bumerangia pelin nimen hengessä, mutta tuolla terävällä taikavoimaisella tähdelläkin saa tuhoa kiitettävästi aikaiseksi.

Boomerang X:n suoraviivainen rakenne toimii takuuvarmalla mutta hivenen yllätyksettömällä tavalla. Saaren miljööt koostuvat aalloittain pelaajan päälle hyökyvien taisteluiden näyttämöinä toimivista areenoista ja putkijuoksumaisista kohdista, joissa pelaaja kokeilee uusia akrobatiakikkoja ja muita temppuja pelissä edetäkseen. Peli vuorottelee tasoloikinnan ja taistelemisen välillä, ja luontevasti etenevä seikkailu pysähtyy taisteluiden ajaksi areenalle. Saaren salaisuudet taas aukenevat tasoloikinnan sivussa muinaisten seinämaalausten tulkitsemisen ja parin hassun NPC-kaverin höpöttelyjä kuunnellen, mutta peliin ei ole turhaan ängetty keräiltäviä salaisuuksia tai muita sivupolkuja. Lisätekeminen eittämättä syventäisi tarinan kiinnostavimpia teemoja ja pelimaailmaa, mutta nurkkien koluamisen sijaan niiden ihailukin tekee kyllä kauppansa.

Tässä auttaa Boomerang X:n kertakaikkisen upea ulkoasu, jonka terävä sarjakuvamaisuus ja yksityiskohtaisuus tuovat ajoittain mieleen Samurai Jack -animaatiosarjan omaleimaisen visuaalisen ilmeen. Rähjääntyneiden areenoiden ja aluskasvillisuuden valtaamat asuinkorttelit ja katakombit yllättävät näyttävyydellään, ja näkymistä kelpaa nauttia mahdollisimman suurelta ruudulta. Sitä vastoin Switch-version mahdollistama Handheld-pelaaminen konsolin omalta ruudulta ei tee muutenkaan täysin oikeutta näyttävälle ja vauhdikkaalle toiminnalle, vaan ensimmäisestä persoonasta kuvatun menomeiningin hahmottaminen pienestä räppänästä on kieltämättä välillä hankalaa. Latausajat ovat varsin maltilliset, mutta Switch-version ruudunpäivitys yskähtelee ajoittain uusille alueille siirtymisen kynnyksellä. Sitä vastoin taisteluissa peli pyörii tasaisesti, ja hyvä niin, sillä Boomerang X jää mieleen nimenomaan äärimmäisen viihdyttävistä mutta myös haastavista mittelöistään.

Boomerang X:n keskeisimmät komennot on aseteltu Switchin ohjainten olkapainikkeisiin. XR-liipasin viskaa heittoaseen ilmaan, ja L-painike palauttaa sen pelihahmon käteen. Heittotähden liikkuessa ilmassa pelaaja voi kuitenkin näpäyttää tuota XR-painiketta uudestaan, ja näin pelihahmo tekee nopean syöksyn heittotähden kulloiseenkin suuntaan. Tämän mekaniikan myötä Boomerang X:n liikkuminen alkaa muistuttaa melkeinpä hämähäkkimiesmäistä flengailua, ja pelaaja voi ohjata sankarin näyttävästi areenan katonrajan tiirailemaan alhaalla matelevien vihollisten liikkeitä. Pelaajan kasvoille hiipii väkisinkin melkoinen virne Boomerang X:n ensimmäisillä pelihetkillä, kun pelaaja tajuaa pääsevänsä nauttimaan näin tyydyttävästä peliliikkumisesta. Mekaniikkoihin on ilahduttavasti upotettu vähän oppimiskäyrääkin The Pathlessin ja PlayStation Spider-Man -singahtelupelien hengessä, ja Boomerang X:n alati laajenevan kykyrepertuaarin täydellinen haltuunotto vie aikansa.

Tämä on mainos:

Myös taisteluiden haasteellisuus pudottaa varomattoman pelaajan pilvilinnoista äkkiä maahan, sillä aalloittain päälle hyökyvät viholliset eivät anna armoa - edellä mainittua pikapyrähdystä tulee kyllä käytettyä vihollisjoukoilta pakenemiseen. Kaikkia aaltojen vihollisia ei kuitenkaan pidä kiinnostavasti tappaa, vaan taistoissa edistyäkseen pelaajan tulee tuhota aallon saapumiserästä 5-10 vihua. Tummasävyiset viholliset muodostavat valitettavasti pelin ainoan visuaalisen kompastuskiven tylsyydessään mutta myös epäjohdonmukaisuudessaan, kun pelin ensimmäiset ötökkämalliset viholliset saavat äkkiä seuraansa pallon- ja sirkkelinmuotoisia kavereita. Ensimmäinen isompi pomovastus eli Horizon: Zero Dawnin Longneck-jättiniskottelijasta selvästi apinoitu pitkäkaulainen konna taas huvittaa muistuttaessaan vähän turhan alleviivaavasti ikonista esikuvaansa.

Vihollissuunnittelun outoudet kuitenkin unohtuvat äkkiä, kun matsit pääsevät vauhtiin - pian pelaaja liitelee tottuneesti vihollisten ympärillä napsien näitä ilmasta näyttävien hidastusten kera, sillä XL-liipasin pohjassa ajan saa matelemaan kesken kiivaimpien taisteluiden. Näyttävä ja kiinnostava kenttäsuunnittelu esimerkiksi myrkytettyine lattioineen tai kaivoskuilumaisine rotkoineen haastavat pelaajaa kokeilemaan uusia mekaniikkoja ja temppuja. Helpoin vaikeustaso eli Normal jakelee matsien aikana ja välillä menetettyjen osumapisteiden tilalle lisäenergiaa. Kesken areenamittelön on tosin hyvä ajoittaa parannusoperaatio tarkasti aaltojen väliin, sillä lisäelämän kertyminen edellyttää pelaajan paikallaan olemista taika-alustan päällä.
Boomerang X on miellyttävän tiukkaa ja tiivistunnelmaista toimintaa, jolla kelpaa herätellä helteiden hapertamia refleksejä. Myös pikajuoksijapelaajille riittää pingottavaa ja opittavaa, ja Boomerang X lennähtäneekin erittäin suurella todennäköisyydellä kilpailuhenkisimpien kipittäjien sydämiin.

Boomerang X
Boomerang X
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Näyttävä ulkoasu, vauhdikkaat taistelut, mekaniikallinen sulavuus ja koukuttavuus, taustalle unohtuva tarina
-
Ajoittaiset ruudunpäivitysongelmat, itseään toistava rakenne, Switchin omalla ruudulla peli ei ole visuaalisesti parhaimmillaan tai selkeimmillään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Boomerang X

GR Livessä tänään Boomerang X

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Uusi viikko alkaa Devolver Digitalin julkaisemalla vauhdikkaalla indiepelillä Boomerang X, jonka on kehittänyt DANG! Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00...Ladataan seuraavaa sisältöä