Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
NHL 22

NHL 22

NHL saapuu vihdoinkin aidosti uudelle laitesukupolvelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

NHL-sarja on tuntunut polkevan paikallaan viimeisten 6-7 vuoden ajan. Yksi syy on selvästi se, että NHL-pelisarjalla on käytössään se pienin budjetti EA:n urheilupeleistä. Toinen syy on tietenkin se, ettei sarjalla ole ollut kilpailijaa pitkiin aikoihin. Nyt on aika arvioida se uusimmalle laitepolvelle saatu tuorein vuosipäivitys.

NHL 22 käyttää pohjalla Frostbite-pelimoottoria, ja näin ollen grafiikka on hieman kauniimman näköistä edeltävien vuosien peleihin verrattuna. Pelissä on niin ikään erilainen tuntuma, kun pelaajat liikkuvat aiempaa realistisemmin, ja uudet liikeanimaatiot muuttavat pelattavuutta. Pelaajat todellakin liikkuvat jäällä aiempaa sulavammin, ja pelin tempo on nopeampi. Pääasiassa pelaaminen on samanlaista kuin aina ennenkin, mutta nyt meno tuntuu aiempaa enemmän nimenomaan jääkiekolta. Kasvoanimaatiot näyttävät harmillisesti edelleen ajoittain rumalta, ja yleisössä ei sitten muunlaisia olekaan. Suurin osa uusista paukuista on ilmeisesti ladattu niihin pelaajiin, joilla on oma X-Factorinsa.

NHL 22
Tämä on mainos:

Kaikkiaan 50 pelaajalla on oma X-Factor, ja näin jo muutenkin tunnetut tähdet erottuvat joukosta aiempaakin paremmin. Otteluissa X-Factorin kera toimiva pelaaja saattaa olla ratkaiseva, sillä näillä pelaajilla on oma kykynsä, joka erottaa ne muista. Lisäksi heillä on muutama toissijainen kyky. Kyseessä voi olla esimerkiksi takaperin luisteleminen ilman nopeuden alenemista, ja kyvyt ovat toki innoittuneet niistä oikeista pelaajista.

NHL 22

Oma suosikkini Be a Pro tekee paluun, ja suurimmaksi osaksi kaikki näyttää samalta kuin NHL 21 -pelissäkin. Toisaalta mukana on aiempaa enemmän dialogivaihtoehtoja, uusia haasteita ja tietysti niitä X-Factor-kokonaisuuksia saa avatuksi. Varsinaista tarinaa ei edelleenkään ole, mutta edelleen on mahdollista hieman roolipelata. NHL-menoon pääsee heti niin halutessaan, mutta siten voi joko vahvistaa tai rampauttaa omia mahdollisuuksiaan. Kannattaakin siis pelata mahdollisimman paljon niin sanotusti oikein, jos haluaa parhaita tuloksia.

NHL 22
Tämä on mainos:

Be a Pro:n ohella mukana on toki Franchise, World of CHEL ja Hockey Ultimate Team. Mitään merkittävää uutta ei ole tapahtunut. X-Factor on toki mukana näissäkin, ja niitä on mahdollista päivittää HUTissa, jos on valmis laittamaan hieman taalaa likoon. Rahaa ansaitaan tekemällä haasteita ja voittamalla otteluita, tai sitten ostamalla oikealla rahalla lisää. En ole koskaan uhrannut liiaksi aikaa HUTille, eikä se ole kummoinen mielestäni tänäkään vuonna. World of CHEL puolestaan on erittäin hauska, ja vaikka X-Factorin lisäksi muuta uutta ei olekaan, on pelaaminen silti erittäin viihdyttävää. Toivottavasti EA jatkaa tämän kehittämistä, koska potentiaalia kyllä on.

NHL 22NHL 22NHL 22

NHL 22 ottaa askelia oikeaan suuntaan. Ulkoisesti peli näyttää hieman nätimmältä viime vuoden versiolta, mutta konepellin alla on tehty enemmän töitä. Tekijät ovat selvästi ottaneet opiksi, miten siirrytään uudelle konsolipolvelle (me muistamme vielä NHL 15 -pelin). Paljon on vielä toivomisen varaa aivan kuten viime vuonnakin, eikä tämäkään ole se haaveilemani jääkiekkosimulaattori. Mutta kuitenkin kyseessä on selvästi parempi vuosipäivitys kuin pitkiin aikoihin. Toivottavasti EA jatkaa nyt luodulle pohjalle rakentamista.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kauniimpi grafiikka, parempi pelituntuma, X-Factor on mukava ominaisuus
-
Vähän uudistuksia, edelleen kehnot kasvoanimaatiot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa NHL 22

Arviossa NHL 22

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

On aika arvioida se EA:n jääkiekkoilun uusi vuosipäivitys NHL 22. Lue arvio täältä.

0
NHL 22, tee varaslähtö jo tänään

NHL 22, tee varaslähtö jo tänään

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

EA Play ja Xbox Game Pass -tilaajilla on kivaa varsinkin, jos pitää jääkiekosta. EA on ilmoittanut NHL 22 -pelin saapuneen, ja tarjolla on 10 tuntia pelaamista. Se...

0
NHL 22, tällainen on se uusi X-Factor

NHL 22, tällainen on se uusi X-Factor

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

NHL 22 julkaistaan 15. lokakuuta 2021 Playstationille ja Xboxille. Uuden polven konsoleissa mukana on ominaisuus nimeltä X-Factor, joka alun perin esiteltiin EA:n...Ladataan seuraavaa sisältöä