Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Little Deviants

Little Deviants

Pieniä värikkäitä avaruushirviöitä, räävitöntä älämölöä ja jos jonkinmoisia pikkupelejä. Arviossa se Playstation Vitan julkaisun pakollinen minipelikokoelma.

Little Deviants on epäilemättä Playstation Vitan yksinkertaisin julkaisupeli. Yhden pelin sijaan kyseessä on itse asiassa minipelikokoelma, jonka osasia yhdistää vain äärimmäisen löyhä tarinakehys. Pääosissa ovat nimenmukaisesti little deviantsit, jotka kääntyvät suomeksi varmaan parhaiten pikkuriiviöiksi. Nämä ovat liuta erilaisia kykyjä omaavia värikkäitä avaruushirviöitä. Kun riiviöiden raketti ammutaan päreiksi ilkeiden robottien toimesta, jää pelaajan tehtäväksi kerätä palaset minipeleistä ja saattaa riiviöt jatkamaan matkaansa.

Little Deviantsin pääidea on lähinnä esitellä Playstation Vitan moninaisia ominaisuuksia. Hyväksi käytetään yhtä lailla PSV:n takapaneelia, mikrofonia, liikkeentunnistusta sekä AR-kameroita. Parin minuutin pituisia minipelejä löytyy yhteensä reilut parisenkymmentä, ja vaihteluakin riittää kohtalaisen mukavasti. Varsinaisia minipelityyppejä on noin kymmenen.

Raketinpalanen ansaitaan minipelissä vähintään pronssin arvoisesta suorituksesta, ja välillä sen saaminen voi olla parin harjoituskierroksen takana. Jotkin minipelit ovat nimittäin hieman sekavia, joten jujun hoksaaminen ei aina käy kädenkäänteessä. Aikuiseen makuun suurin osa minipeleistä on silti auttamattoman kertakäyttöisiä ja pahimmillaan tylsiä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta peleihin ei jäänyt minkäänlaista kiinnostusta palata.

Little Deviants

Toisaalta peli onkin selkeästi kohdennettu perheen nuorimmille, joten kolmikymppisen näkökulmasta laiha sisältö ei sinällään ole yllätys. Lapset ottanevat innokkaammin vastaan myös pelin räikeän värikkään, sarjakuvamaisen ulkoasun. Kokonaisuutena esitys jää kuitenkin värikkyydestä huolimatta PS Vitan julkaisun heikoimpaan kastiin. Erityisesti musiikit alkavat toistaa itseään todella nopeasti, eikä riiviöiden äänissäkään ole kovin paljoa vaihtelua. Vaikka kuinka haluaisin ajatella, että kyseessä on lastenpeli, kaikesta huokuu tietynlainen laskelmoivuus ja väkinäisyys.

Little Deviants pahin ongelma on siinä, ettei se tarjoa loppupeleissä 3-4 tuntia enempää pelattavaa, vaikka kuinka jaksaisi hakata minipelejä kultapystien toivossa. "Tarina"-pelimuodon lisäksi muuta ei oikeastaan ole tarjolla, eikä minkäänlaista moninpeliä ole mukana. Yksi hauska ominaisuus on kuitenkin minipelien jakaminen Near-palvelun kautta. Sen avulla kaverille voi lähiverkossa lähettää minipelin kokeiluun, vaikka tämä ei itse peliä omistaisikaan.

Playstation Vitalle ei ole julkaisussa tarjolla kovinkaan montaa puhtaasti lapsille suunnattua peliä. Jos sellainen on kiikarissa, niin Little Deviants saattaa juuri ja juuri täyttää tarkoituksen. Se kuitenkin esittelee PS Vitan ominaisuuksia mukavasti ja lapset voivat saada siitä pari hauskaa pelituntia irti. Jos se on tarpeeksi, antaa mennä vaan. Mutta siinäkin tapauksessa peli olisi sopinut huomattavasti paremmin puhtaasti ladattavaksi nimikkeeksi.

Little DeviantsLittle DeviantsLittle Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
Little Deviants
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Monipuolinen PS Vitan ominaisuuksien käyttö, muutama mielikuvituksellinen minipeli
-
Aikuiseen makuun suurin osa minipeleistä on todella tylsiä, heikko äänimaailma, ei moninpeliä tai muita pelimuotoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score