Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Journey

Journey

Journey on monilla tavoin nykyisiä pelikäsityksiä uhmaava peli. Jo ensimmäisistä hetkistä, kuvista tai videosta lähtien on selvää, että käsissä on jotain erilaista. Poissa ovat luodit, tappaminen, kilpailu tai uho. Tilalla on ääretön aavikko, hiekkameri ja perinpohjainen uteliaisuus.


Journeya on vaikea lokeroida, mutta pohjimmiltaan se lienee lähimpänä tasoloikkapeliä. Pelaaja heitetään kaapuun pukeutuneen hahmon roolissa keskelle aavikkoa vailla suuntaa tai tarkoitusta. Pelin salat alkavat paljastua vähitellen hyvin abstraktilla tavalla tutkimisen ja eri "kenttien" läpäisyn myötä. Minimalistinen lähestymistapa ei rajoitu vain visuaaliseen ilmeeseen. Myös tarina, dialogi ja maailma välttelevät osoittelua tai alleviivaamista. Pelaaja on itse vapaa vetämään omat johtopäätöksensä niin omasta pelihahmostaan kuin häntä ympäröivästä maailmasta ihmeellisine ilmiöineen ja otuksineen. Pelin tutkimusaspektia pilaamatta ennalta monet näistä ottavat mallia omasta maailmastamme, mutta toteuttaen ne tyylitellysti. Yhteisvaikutus on hieno ja varsin ainutkertainen.

Journeyn pääideana on nimen mukaisesti matka, eikä määränpää. Hiekkadyyneille kiipeämisen ja niitä alas surffailun aikana pelaaja tutkii osin hautautuneita raunioita, selvittää omaan tilaansa johtaneita tapahtumia ja ratkaisee erilaisia pulmia. Hiekan lisäksi vahvana elementtinä ovat punaiset paperit ja liput, joita manipuloimalla reissu etenee. Hiekkamerellä voi liikkua varsin vapaasti, mutta peli ohjaa hienovaraisesti koko ajan dyynin takaisilla raunioilla tai etäisellä mystisellä vuorella houkuttelemalla. Tutkimusmatkailulle alun jälkeen avuksi tulee lyhytaikainen lentokyky, jota voi parantaa löytämällä hohtavia symboleita pelimaailmasta, ja lataamalla "lentoaikaa" alueilla leijuvista punaisista paperiolennoista.

Journey
JourneyJourney
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey
Journey