Suomi
Gamereactor
arviot
Resident Evil: Operation Raccoon City

Resident Evil: Operation Raccoon City

Resident Evil -peli, jossa voi juosta ja ampua samanaikaisesti. Nyt ovat maailmankirjat sekaisin!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Operation Raccoon City kääntää Resident Evil -sarjan selvitymiskauhun entistä suoraviivaisemmaksi räiskinnäksi. Tarinassa seikkaillaan kuusihenkisen iskuryhmän jäsenenä zombien ja vihollisagenttien keskellä Raccoon Cityssä Resident Evil 2 ja 3 kulisseissa. Pääosan saavat tosin lähes täysin uudet kasvot. Yksinpelikampanjassa pelaillaan välillä Umbrellan turvallisuuspalvelun agentteina ja toisinaan jenkkien Spec Ops -solttuina. Peli saa tietysti kysymään, että keitäs ne pahikset sitten olivatkaan? Tarinan kulkuun voi vaikuttaa kampanjan edetessä tehtävillä valinnoilla.

Ikävä kyllä varsinkin kaasunaamarien taakse verhoutuneet solttupojat ja -tytöt jäävät täysin persoonattomiksi, joten juoni kulkee pitkälti tuttujen starojen varassa. On harmillista, että Claire Redfield, Leon S. Kennedy ja kumppanit vilahtavat ruudussa vain ohimennen.

"Ressojen" tavaramerkkeihin lukeutunut jähmeä pelattavuus paistaa läpi myös Raccoon Cityssä, valitettavasti juuri väärillä tavoilla. Vaikka sotilaat osaavat juosta, räiskiä sekä juosta ja räiskiä kolmannen persoonan toimintapeleistä tutut lentokuperkeikat ovat jääneet opettelematta. Suojautumisen kanssakin olisi parannettavaa: erillistä nappia sille ei ole, vaan pelaaja liimautuu suojaan automaattisesti - tai sitten jää nylkyttämään vyötärön korkuista vallia vihollisten röpötellessä asemistaan. Kyykkyyn ei pääse, asekättä/kamerakulmaa ei voi vaihtaa ja lista jatkuu.

Kuuden pelattavan hahmoluokan erikoiskyvyt tuovat pientä monipuolisuutta muuten tasapaksuun räimeeseen. Tiedustelija voi esimerkiksi nähdä seinien läpi, pommimies asettaa miinoja ja välskäri parantaa G-virustartunnan. Kokemuspisteillä voi avata uusia kykyjä tai kehittää jo ostettuja. Aseitakin riittää avattaviksi. Pisteillä avattua lisäsälää voi hyödyntää sekä yksin- että moninpelissä, mikä vähentää grindaamista miellyttävästi. Tosin kun kevytrakenteinen lääkintämimmikin voi paukutella menemään raskaimmilla tykeillä, jää pikkupyssyjen merkitys hämäräksi. Nettipeleissä kriittinen tasapainotus näyttää jääneen puolitiehen.

Tämä on mainos:
Resident Evil: Operation Raccoon City

Resident Evil: Operation Raccoon City painottuukin voimakkaasti moninpeliin verkossa. Yksinpeli on erittäin pieni osa kokonaisuutta, joten verkkoyhteydet ja kaverit on parasta järjestää kuntoon ennen pelaamista.

Verkkopelioptioita on kuitenkin tarjolla suhteellisen mukavasti. Perinteisten verkkopelimuotojen lisäksi tarjotaan erittäin mielenkiintoista Survival-tilaa, jossa tartunta-alueella selviytymisen lisäksi on vielä taisteltava itselleen paikka pelastuskopterista. Neljälle on paikka helikopterissa, lopuille neljälle hautuumaalla, joten jännitys on taattu.

Yksin pelailevalle Resident Evil: Operation Raccoon Cityä ei voi oikein mitenkään suositella. Vaikka tekoälykaverit hoitavat tonttinsa mukiinmenevästi, ilman kaveriporukan kanssa hassuttelua kampanjan monotonisuus käy hermoille. Kolmen kamun kanssa kilpailullinen nettipeli on luonnollinen jatke kampanjalle. Zombit sekä isommat köriläät, kuten lickerit ja hunterit, värittävät kahden nelihenkisen joukkueen mittelöä erottaen nettipelin massasta.

Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Neljän pelaajan co-op, hahmonkehityksen linkittäminen kampanjan ja nettipelin välillä
-
Väärällä tavalla kankea pelattavuus, tylsä kampanja, ei sisältöä yksinpelaajalle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Joni Eriksson
Yksin Resident Evil: Operation Raccoon Citystä ei saa juurikaan mitään irti. Tarina itsessään on paljon nautittavampaa kavereiden kera. Parhaimmillaan meno äityy todella hektiseksi ja hauskaksi, kun naaman eteen tunkee massoittain epäkuolleita. Zombiarmeijan pysäyttäminen luoti kerrallaan on porukalla aina hauskempaa.

Varsinaisen nettipelin puolella pelimuotoja on neljä: Team Attack, Biohazard, Survivor ja Heroes. Team Attack on perinteinen tappomatsi ja Biohazard eräänlainen lipunryöstö. Survivorissa tapellaan paikasta viimeisessä evakuointihelikopterissa. Heroes on nelikon kiinnostavin. Siinä pelataan Resident Evil -peleistä tutuilla ikonisilla hahmoilla, kuten Leon S. Kennedyllä ja Hunkilla. Tarkoituksena on suojella oman joukkueen sankareita ja terminoida vastapuolen hahmot.

Lähtökohtaisesti nettipeli on ihan hauskaa ajanvietettä. Eriasteinen verkkoviive kuitenkin vaatii totuttelemista. Mistään pelin rikkovasta asiasta ei ole kyse, mutta vähintään pieni lagi jokaisessa matsissa on. Aseiden tasapaino on monipeliä ajatellen hieman vinossa. Valmiiksi auki olevilla tuliluikuilla voi heittää vesilintua. Onneksi yksinpelissä avatut erikoiskyvyt ja paremmat aseet siirtyvät automaattisesti käytettäväksi myös nettipeliin.

Loppujen lopuksi Operation Raccoon City on asetelmineen hieman keskivertoa parempi peli. Puutteita löytyy, mutta räiskintäpelien suurkuluttajille se on kokeilemisen arvoinen. It`s a zombie outbreak, bring your friends! 6/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä