Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Pandora's Tower

Pandora's Tower

Wii lähestyy elinkaarensa loppua ja alkaa olla sen joutsenlaulujen aika. Xenoblade Chronicles, Last Story ja viimeisimpänä Pandora's Tower kuitenkin osoittavat, että vielä henki pihisee. Kaksi loistavaa roolipeliä ja todella mainio toimintaseikkailu saattavat Wiin hienosti eläkkeelle.

Pandora's Towerissa päähenkilöillä Aeronilla ja Elenalla on pieni pulma: Elenaa riivaa kirous, joka uhkaa muuttaa hänet pysyvästi hirviöksi. Onneksi hirviötä selkäänsä sidotussa ruukussa raahaava muorinkäppyrä Mavda tietää, mikä neidon voi pelastaa. Vastaus löytyy valtavan rotkon yllä roikkuvista, maailmaa ylläpitävistä kolmestatoista tornista. Sinne teljettyjen valtavien olentojen liha on ainoa asia, joka voi murtaa Elenan kirouksen. Aeronin ei auta kuin tarttua Belmontin suvun vesojen tavoin ruoskamaiseen ketjuun ja suunnistaa kukistamaan kolossaaliset jätit.

Pandora's Tower on runsaaseen toimintaan nojaava seikkailupeli, jonka pääpaino on lukuisissa taisteluissa sekä kevyiden pulmien ratkomisissa. Aeron koluaa torneja yksitellen tavoitteenaan päästä jokaisen huipulla lymyävän päävihollisen luokse. Valitettavasti hirviöt on teljetty suuriin saleihinsa valtavilla ketjuilla, jotka täytyy ensin raivata tieltä. Näiden heikoimmat lenkit löytyvät kivojen pikkupulmien taakse kätketyistä huoneista, joille päästäkseen tarvitsee vaeltelevista vihollisista johtuen enemmän hyvää miekkakättä kuin pulmapäätä. Toki jokaisessa tornissa on myös muutamia salaisuuksia, joiden löytämisestä palkitaan esimerkiksi aseiden paranteluun tarvittavilla harvinaisilla materiaaleilla tai tornien historiaa valaisevilla harvinaisilla päiväkirjamerkinnöillä. Hirvittävän kauan torneissa ei kannata samoilla, sillä Elena vaatii ihmisyytensä säilyttääkseen tasaisin ajoin hirviönlihaa syödäkseen. Aikarajoitus ei tunnu onneksi kovinkaan rajoittavalta ja se onnistuukin tuomaan seikkailuun mukavasti kiireen tuntua.

Toiminta on pelissä oikein nautittavaa, kiitos sulavan toteutuksen ja monipuolisen viholliskavalkadin. Aeron hutkii mörököllejä kuonoon kunnioitettavalla ketteryydellä. Ruoskan virkaa toimittaa toisessa kädessä viuhuva ketju ja muita aseita löytyy miekoista viikatteisiin. Ketjulla on pelissä keskeinen rooli, sillä Indiana Jones -tyylisen kiipeilyn lisäksi sillä voi sitoa vihollisia, heitellä näitä seinille tai jopa repiä ne kappaleiksi. Osa suuremmista möröistä vaatiikin ruoskan ja toisten aseiden luovaa yhteiskäyttöä.

Peliin tuodaan kevyttä roolipelimäisyyttä voitetuista vihollisista ropisevilla kehityspisteillä sekä varusteiden kevyillä muokkausmahdollisuuksilla. Tornien lattioilla ja vihollisien sisuksissa majailee runsaasti erilaisia materiaaleja, joilla varusteitaan voi kehittää. Ketjun avulla vapautetulle hampaalle tai sääriluulle voi löytyä yllättävää käyttöä esimerkiksi aseiden parantelussa.

Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower
Pandora's Tower