Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Trials Evolution

Trials Evolution

Latauspalveluiden suosituimpien pelien joukossa yhä kurvaileva Trials HD saa jatkoa. Suomalainen Redlynx-studio on lorotellut prätkän tankkiin todellista nitrobensiiniä, sillä ajokki on entistä huimemmassa kisakunnossa.


Redlynx hakee kunnianhimoisesti uusia uria jo vakiintuneeseen motocross-sarjaansa. Huolimatta Trials HD:n miljoonamyynneistä Trials Evolution ei tyydy jatkamaan siitä, mihin edeltäjä jäi, vaan nostaa koko sarjan kirjaimellisesti uudelle tasolle. Näppärät yksilösuoritukset näyttelevät edelleen etenemisen kannalta merkittävää roolia, mutta tämän ympärille on tuotu tonneittain yhdessä tekemistä ja kokemusten jakamista. Trials Evolution onkin mallikelpoinen jatko-osa, erinomainen latauspeli ja takuuvarma vastine viidentoista euron hinnalleen.

Konsepti on pohjimmiltaan tuttu ja turvallinen. Trialsin ydin on tallella, ja yksinpelissä aloitetaan kevyellä kruisailulla läpi sivusta kuvattujen motocross-ratojen hyppyjen ja räjähdyksien saattelemana. Haasteiden kasvaessa siirrytään extreme-tason tarkan markan esteratoihin, joissa yksikin väärä liike johtaa kaatumiseen. Toisin kuin muissa ajopeleissä mokailu ei tarkoita koko radan alkuun joutumista, sillä tarkistuspisteitä on runsaasti. Kolminkertainen ratamäärä tarjoaa haastetta kovimmillekin kuskeille, mutta tosissaan kisa starttaa vasta maailman- tai kaverilistan aikoja haastettaessa. Kultamitalien metsästykseen kärkiajoista puhumattakaan vaaditaan toisto jos toinenkin, mutta huippuunsa hiottu pelimekaniikka pitää sekuntien viilaamisen mielekkäänä.

Moninpelissä tarkka kikkailu vaihtuu hurjavauhtiseen rälläykseen, kun enimmillään neljä pelaajaa hyppää samalle radalle joko netissä tai samalla konsolin äärellä. Näillä niin sanotuilla Supercross-radoilla ajetaan toisten kanssa rinnakkain vaikeustasoltaan helpommilla ja kovavauhtisemmilla baanoilla. Pelityylin hienoisesta muutoksesta huolimatta rinta rinnan kisaaminen nostaa tunnelman kattoon. Samalta sohvalta pelaavien eriävä taitotaso on huomioitu onnistuneesti: satunnaispelaajat pysyvät koko ajan kärkimiesten vauhdissa mukana, sillä kaatumiset heittävät pelaajan vain seuraavalle välietapille pienen aikasakon saattelemana. Ilves näyttää kyntensä kokonaisvaltaisesti myös verkkopelin saralla, sillä peliseuran haku ja matsista toiseen siirtyminen sujuu todella sutjakasti.

Hardcore Trials -pelitilassa voi selvittää todellisen paremmuuden usein kinkkisilläkin esteradoilla. Supercrossista poiketen hc:ssä ajetaan vain haamukuskeja vastaan ja kamera pysyy tarkentuneena pelaajaan. Näin ajo-olosuhteet ovat optimaaliset ja haastavimpienkin Trials-ratojen ajaminen onnistuu kuin yksinpelissä.

Trials Evolution
Fysiikkapohjainen prätkällä kikkailu muistuttaa yhtä paljon ajopeliä kuin tasohyppelyäkin.
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution
Trials Evolution