Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Devil May Cry HD Collection

Devil May Cry HD Collection

Teräväpiirtoon päivitettyjä kokoelmia menneen sukupolven peleistä on nähty jo useita. Viimeisin tulokas on Capcomin Devil May Cry HD Collection, joka pakkaa samalle levylle sarjan kolme ensimmäistä peliä. Kokoelma on kiinnostava otos 2000-luvun alun pelisuunnitteluun, ja joillekin nostalginen matka wanhojen pariin.


Facebook
TwitterReddit

En koskaan pelannut edellisen konsolipolven Devil May Cry -pelejä. Tämä lähinnä siksi, että tarina tuntui käsittämättömältä ja päähenkilö Dante ylimaallisen coolilta. Taistelujärjestelmäkin oli häiritsevän erilainen Ninja Gaideniin ja God of Wariin tottuneelle. Devil May Cry HD Collection tarjoaa siis oivan mahdollisuuden paikata aukko sivistyksessä.

Pelisarja ei ole koskaan tarinankerronnalla pröystäillyt, joten mätkinnän alettua syy tappelemiselle ei kauheasti kiinnosta. Joskus muinoin demoni nimeltä Sparda asettui vastarintaan muita demoneja vastaan ihmiskuntaa puolustamaan. Pelien päähenkilönä on hänen poikansa Dante, joka on melkoinen peto laittamaan piruja halki, poikki ja pinoon. Ja sitä hutkimista sitten todellakin riittää. Taistelujärjestelmä on pysynyt lähes identtisenä halki kaikkien pelien, minkä ansiosta uuden osan aloittaminen on helppoa edellyttäen, että aiemmat on kokeiltu. Taistelut koostuvat miekan heiluttelun lisäksi tuliaseiden käytöstä, ja avain voittoon on hurjan loikkimisen lisäksi taito yhdistellä terä- ja tuliaseiden käyttöä luovasti. Henkilökohtaisesti pidän enemmän Ninja Gaidenin taistelujärjestelmästä mutta myönnän silti, ettei Devil May Cry ole yhtään huonompi: ainoastaan erilainen.

Audiovisuaalisesti pelisarja koki verrattain pieniä muutoksia vuosien kuluessa. Graafiset yksityiskohdat lisääntyivät ja Dante muuttui koko ajan komeammaksi ja lihaksikkaammaksi. Persoonakin jalostui: ensimmäisen osan Dante löysi jatko-osassa cooliutensa, mikä kolmannessa osassa äityi jo suorastaan mehusteluksi. Äänisuunnittelussa taidettiin ottaa rokulipäiviä, sillä kaiuttimista kaikuvat rusahdukset ja sivallukset eivät juuri muuttuneet kolmen pelin aikana. Musiikki sen sijaan on todella kovaa vieläkin. Kivana bonuksena ääniraitoja voi kuunnella erikseen kokoelman alkuvalikossa. Mahtipontiset rokahdukset tuovat omalla tavalla mieleen Konamin Castlevania-sarjan, joka myös tunnetaan korkealaatuisesta musiikistaan.

Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection
Devil May Cry HD Collection