Suomi
MAINOS

Arvostelussa Amazon Primen TV-sarja The Peripheral

The Peripheral sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa teknologian kehitys on edennyt merkittävästi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Peripheral sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa teknologian kehitys on edennyt merkittävästi. Tarinan keskiössä on Flynne Fisher, lahjakas virtuaalitodellisuuspelaaja, joka elää syrjäisessä pikkukaupungissa Yhdysvalloissa. Flynne ansaitsee elantonsa osallistumalla VR-peleihin, joissa hänen taitonsa ovat vertaansa vailla. Flynnen pelihahmo on itseasiassa hänen veljensä, mutta koska todellisuudessakin iso osa miespelaajista ei halua pelata naisten kanssa, pelaa Flynne sarjassakin veljensä hahmolla - voittoisasti.

HQ

Sarjan juoni käynnistyy, kun Flynne saa mahdollisuuden testata uutta edistynyttä VR-laitetta. Tämä laite avaa portin tulevaisuuteen, jossa Flynne joutuu keskelle vaarallista peliä ja monimutkaisia juonenkäänteitä. The Peripheral yhdistää taitavasti scifi-elementtejä, kuten aikamatkailua ja kybernetiikkaa, luoden jännittävän ja mukaansatempaavan tarinan.

Flynne haluaa tietää, miksi juuri hänet on valittu uuden SIM-pelin testaajaksi. Hän tuntee, että taustalla on jokin suurempi syy, ja vaikka välillä haluaa lopettaa pelaamisen, jokin saa hänet jatkamaan. Tämä "jokin" on osittain rahallinen palkkio, joka auttaa hänen perhettään. Flynne, hänen veljensä Burton ja heidän sokea äitinsä hyötyvät kaikki merkittävästi Flynnelle maksettavista suurista summista.

Pelaamisen kautta alkaa vähitellen paljastua lisää asioita, ja Flynnelle selviää, että hän on keskellä monimutkaista ja vaarallista juonta. Hänen uteliaisuutensa ja halunsa suojella perhettään pitävät hänet pelissä, vaikka vaarat lisääntyvät.

Teknologian vaikutus yhteiskuntaan


The Peripheral käsittelee syvällisiä teemoja teknologian etiikasta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Sarja herättää kysymyksiä siitä, kuinka pitkälle olemme valmiita menemään teknologian kehityksessä ja millaisia seurauksia sillä voi olla. Teknologian rooli vallan väärinkäytössä ja sen mahdolliset uhkakuvat ovat keskeisiä teemoja, jotka tulevat esille varsinkin sarjan viimeisissä jaksoissa ja paljon kysymyksiä heitetään ilmaan, ilman varsinaisia vastauksia.

Sarja myös tutkii ihmisen identiteettiä ja todellisuuden luonnetta. Kun virtuaalimaailma ja reaalimaailma alkavat sekoittua, katsoja joutuu pohtimaan, mikä on todellista ja mikä ei. The Peripheral tarjoaa kiehtovan näkemyksen siitä, miten teknologia voi muuttaa elämäämme ja käsitystämme todellisuudesta. Toisaalta se antaa katsojille mahdollisuuden, vedonlyönti sarjan loppuvaiheista voi tulla kuvioihin jo parin jakson katsomisen jälkeen.

Hahmot ja näyttelijäsuoritukset


Flynne Fisher on sarjan päähenkilö, jonka roolissa loistaa Chloe Grace Moretz. Hänen esittämänsä Flynne on monipuolinen hahmo, joka tasapainoilee virtuaalitodellisuuden ja reaalimaailman haasteiden välillä samalla kamppailen oman terveytensä kanssa. Moretzin suoritus tuo hahmoon syvyyttä ja uskottavuutta, mikä tekee Flynnen tarinasta erittäin vaikuttavan.

Muita keskeisiä hahmoja ovat Flynnen veli Burton (Jack Reynor) ja mystinen Wilf Netherton (Gary Carr), unohtamatta tietenkään myöskään Flynnen ja Burtonin äitiä, jonka sokeus on yksi iso ja merkittävä tekijä kaiken alussa. Näyttelijäsuoritukset kautta linjan ovat vakuuttavia, ja hahmot tuovat tarinaan lisäkerroksia ja syvyyttä. Hahmojen väliset suhteet ja heidän kohtaamansa haasteet tekevät sarjasta monipuolisen ja kiinnostavan. Flynnen veljen Burtonin kyvyt tulevat esille sarjan aikana omalla tavallaan, kun hän jälleen joutuu aktivoitumaan oman taistelijaryhmänsä kanssa. Taistelijoiden, joiden kanssa hän on taistellut, ja jonka vuoksi yksi hänen sotilastoverinsa Conner Penske (Eli Goree) on ilman jalkoja. Conner on kuitenkin porukasta se, joka tulee ensimmäisenä Flynnen avuksi, mitään kyselemättä. Hän luulee, että kyse on huumeista, ja saakin yllättyä, kun kuulee mistä oikeasti on kyse. Ja tämä kaikki tapahtuu jo sarjan kahden ensimmäisen jakson aikana.

Samoin mielenkiintoinen sivujuoni on Wilfin ja tämän siskon Aelitan (Charlotte Riley) suhteen historia ja nykyvaiheet.

Visuaalinen ilme ja tuotantolaatu


The Peripheralin visuaalinen ilme on vaikuttava ja huoliteltu. Sarja hyödyntää edistyneitä erikoistehosteita luodakseen uskottavan tulevaisuuden maailman. Virtuaalitodellisuuden ja reaalimaailman väliset siirtymät on toteutettu taitavasti, mikä lisää sarjan uskottavuutta ja sarjaan on helppo uppoutua arki-iltana töiden jälkeen.

Sarjan tuotantolaatu on korkeatasoinen, mikä näkyy niin lavastuksessa kuin kuvauksessa. The Peripheralin maailmat ovat yksityiskohtaisia ja hyvin suunniteltuja, mikä auttaa katsojaa uppoutumaan tarinaan. Visuaalinen tyyli tukee sarjan scifi-teemoja ja luo kokonaisvaltaisen katselukokemuksen.

Juonenkäänteet ja jännitys


The Peripheral on täynnä yllätyksiä ja jännittäviä juonenkäänteitä. Sarjan tarina pitää katsojan otteessaan alusta loppuun, eikä ennalta-arvattavuutta juuri ole. Jokainen jakso tuo mukanaan uusia paljastuksia ja käänteitä, jotka pitävät mielenkiinnon yllä. Miten simulaatiopelaamisesta joutuu tilanteeseen, missä palkkatappajat ovat kannoilla, selviää katselemalla sarjaa.

Sarjan käsikirjoitus on monitasoinen ja hyvin rytmitetty, mikä tekee tarinasta koukuttavan. Juonenkäänteet eivät tunnu päälle liimatuilta, vaan ne nivoutuvat luontevasti tarinan kulkuun. Tämä tekee The Peripheralista nautittavan ja jännittävän katselukokemuksen.

Tarinaa on seurattava jakso jaksolta, muuten tapahtumat kahdessa eri maailmassa saattavat mennä sekaisin - tai ainakin ajallisesti, sillä välillä kerrotaan myös mitä on tapahtunut aiemmin tässä meidän maailmassa. Kun sitten nämä tapahtumat linkataan näiden tulevaisuuden ihmisten maailmaan, aletaan olemaan tilanteessa, missä perusajatukset voi heittää romukoppaan, ja antaa tarinan vain viedä eteenpäin.

Teknologian etiikka ja vallan väärinkäyttö


The Peripheral herättää ajatuksia teknologian etiikasta ja vallan väärinkäytöstä. Sarja käsittelee näitä teemoja monipuolisesti ja syvällisesti, tarjoten katsojalle pohdittavaa teknologian mahdollisuuksista ja riskeistä. Sarjan maailma, jossa teknologia on keskeisessä roolissa, peilaa omia pelkojamme ja toiveitamme tulevaisuuden suhteen. Mitä jos oikeasti on mahdollista vääristää menneisyyttä ja saada aikaan aivan uudenlaisia aikajatkumoita - todella syvälllistä tieteiskirjallisuuden ja elokuvien maailmaa.

Sarja esittää kysymyksiä siitä, kuinka pitkälle olemme valmiita menemään teknologian kehityksessä ja millaisia seurauksia sillä voi olla ihmiskunnalle. The Peripheral pakottaa katsojan pohtimaan, mikä on oikein ja mikä väärin, kun teknologia ja valta kietoutuvat yhteen. Kun tähän kaikkeen vielä yhdistää sen, että tulevaisuuden henkilöt ja tahot voivat auttaa historian henkilöitä kehittämään teknologiaa, jota muilla ei ole, antaa se tulevaisuudelle mahdollisuuden rakentaa erilaisia ja uusia rinnakkaistodellisuuksia.

Hahmojen kehitys ja ihmissuhteet


The Peripheralissa hahmojen kehitys ja heidän väliset ihmissuhteensa ovat keskeisessä roolissa. Flynnen ja hänen veljensä Burtonin välinen suhde on yksi sarjan kulmakivistä. Sisarusten välinen lojaalisuus ja rakkaus tuovat tarinaan inhimillisyyttä ja syvyyttä.

Myös Flynnen ja Wilf Nethertonin välinen suhde kehittyy sarjan aikana mielenkiintoisesti. Hahmojen väliset konfliktit ja yhteistyö luovat jännitettä ja lisäävät tarinan monitasoisuutta. Ihmissuhteiden dynamiikka tekee sarjasta koskettavan ja samastuttavan. Miten rakkaus voi syntyä eri aikavyöhykkeiden välillä, kun välissä on todellakin vuosia?

Mitä mieltä olemme?


Jos pidät tieteissarjoista ja -elokuvista, kuten Black Mirror tai Westworld, The Peripheral on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Sarja tarjoaa monipuolisen ja jännittävän katselukokemuksen, joka yhdistää scifiä, draamaa ja trilleriä. Se on myös hyvä valinta niille, jotka ovat kiinnostuneita teknologian ja tulevaisuuden yhteiskunnan teemoista.

Sarjan seuraamiseen kannattaa varata aikaa ja keskittymistä, sillä sen monimutkainen juoni vaatii huomiota. On suositeltavaa katsoa jaksot järjestyksessä ja mahdollisuuksien mukaan lyhyellä aikavälillä, jotta juonen käänteet ja yksityiskohdat pysyvät tuoreina mielessä. Sarjaan on varmasti tulossa toinenkin kausi. Valitettavasti näissä sarjoissa on kuitenkin useimmiten käynyt niin, että se paras kausi on se ensimmäinen, missä kaikki on vielä uutta. Yleensä toinen kausi kääntyy helposti vanhojen asioiden uudelleen lämmittämiseksi, joten odotamme mielenkiinnolla, miten tämä sarja kehittyy (jos kehittyy) seuraavalla kaudellaan.

Arvostelussa Amazon Primen TV-sarja The Peripheral


Ladataan seuraavaa sisältöä