Assassin's Creed Shadows:n onneksi Ubisoft on tarkastellut valtavaa ja suoraan sanottuna absurdia etenemistaitopuuta Assassin's Creed Valhalla ja muokannut ja lieventänyt sitä täysin. Tässä pelissä on paljon virtaviivaisempi etenemisasetus, rakenne, joka esittelee muutamia uusia ideoita, joiden ymmärtäminen kokonaisuudessaan saattaa vaatia hieman selittämistä. Joten auttaaksemme sinua matkallasi, perehdytään Mastery ja Knowledge Points sekä niiden ansaitsemiseen ja käyttämiseen.
Nämä ovat tyypillisiä taitopisteitäsi. Ansaitset niitä melkein kaikesta Assassin's Creed Shadows:ssä, olipa kyse sitten tasonnoususta, kohteen eliminoinnista, tehtävän suorittamisesta tai sivutehtävästä, lista jatkuu. Saat näitä niin paljon seikkailusi aikana, että se voi tuntua kiskurilta, mutta käytännössä sinulla on aina jotain, mihin käyttää ne.
Pelin alussa huomaat, että kyvyt, joihin voit käyttää Mastery Points, ovat tyypillisesti melko halpoja, ja saatat jopa päätyä hankkimaan jokaisen mahdollisen päivityksen jokaiseen taitopuuhun ennen kuin taitopuun seuraava vaihe avautuu. Neuvomme olisi valita, mitä aseita haluat käyttää kullekin hahmolle, ja sijoittaa sitten näihin taitopuihin ja säästää jäljellä olevat pisteet tulevaisuutta varten. Tämä johtuu siitä, että taidot alkavat tulla melko kalliiksi taitopuiden kehittyessä, ja jotkut kyvyt maksavat vähintään seitsemän pistettä.
Huomaa: Naoe ja Yasuke eivät jaa Mastery Points:ään, joten voit vapaasti käyttää ne jokaiseen hahmoon parhaaksi katsomallasi tavalla!
Joten mitä teet, kun sinulla on Mastery Points kulutettavaa eikä käytettävissä olevia taitoja, joihin sijoittaa? Tällöin Knowledge Points tulevat yhtälöön.
Valikon Mastery -näytön vasemmalla puolella on pieni grafiikka, jossa näkyy japanilainen symboli ja teksti, jossa lukee "Seuraava sijoitus: X". Pohjimmiltaan sinun on parannettava Knowledge Rank avataksesi jokaisen taitopuun seuraavan vaiheen, jossa on yhteensä kuusi tasoa, joiden läpi voit edetä laajemman seikkailun aikana.
Ansaitset Knowledge Points, jotka lasketaan seuraavaan sijoitukseesi, suorittamalla hyvin erityisiä aktiviteetteja avoimessa maailmassa. Nämä ovat Shrines, Kofun, Kuji-kiri ja Kata, ja ne on merkitty karttaan punaisilla symboleilla. Joka kerta kun suoritat yhden näistä toiminnoista, sinulle annetaan yksi Knowledge Point, ja vaikka 10 pisteen kerääminen ensimmäisistä tasoista (ja sitten 15 jälkimmäisestä) saattaa tuntua paljolta, nämä ovat tyypillisesti erittäin helppoja tehtäviä suorittaa.
Esimerkiksi Shrines joko etsivät kääröjä tai rukoilevat pyhäköissä, ja molemmat voidaan paikantaa käyttämällä Eagle Vision merkitsemään läheisiä pisteitä pienellä hehkuvalla valkoisella pisteellä. Kata on nopea tapahtuma Yasukelle, ja Kuji-kiri on sama kuin Naoelle, ja jokainen vaatii yleensä minuutin tai kaksi aikaasi, jos olet keskittynyt ja nopea. Kofun ovat tutkittavia hautoja, ja ne voivat vaatia hieman enemmän aikaa ja vaivaa navigoidakseen kiemurtelevissa ja pimeissä saleissaan.
Kun olet kerännyt tarpeeksi Knowledge Points sijoittuaksesi, se on yhtä helppoa kuin palata Mastery -näyttöön nähdäksesi nopean tasonnousugrafiikan ja päästäksesi sitten käsiksi seuraaviin kykyihin ja taitoihin.
Älä myöskään huolehdi siitä, että sinun on suoritettava tietty määrä Knowledge aktiviteetteja tai tehtäviä ansaitaksesi tarpeeksi Mastery tai Knowledge Points hahmollesi. Avoimessa maailmassa on paljon enemmän aktiviteetteja kuin tarvitset etenemisen suorittamiseen tässä pelissä, joten älä huolehdi siitä, että saavutat 100 % päivittääksesi hahmosi täysin.
Lopuksi, ja palatakseni takaisin Mastery Pointsiin, jokaisella taitopuulla on kattava Mastery Passiv, jota etenee kuluttamalla pisteitä jokaiseen puuhun. Naoen Katana-puun osalta tämä voi lisätä asteittain sen kokonaisvahinkoa, mikä on erittäin hyödyllistä, joten keskitä ponnistelusi ja spesifikaatiosi puihin, jotka sopivat siihen, miten haluat pelata.