Suomi
Gamereactor
ennakot
Assassin's Creed Shadows

Assassin's Creed Shadows päästää pelaamaan niin rytinällä kuin hiipimälläkin

Nyt on nähty pelattavuutta siitä, miten samurai hoitaa linnoitukseen tunkeutumisen, ja toisaalta miten ninja eli shinobi hoitaa saman homman.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Summer Game Festin humussa Los Angelesissa Ubisoft esitteli suljettujen ovien takana Assassin's Creed Shadows -peliä. Jostain syystä kyseessä oli se täsmälleen sama, mitä näytettiin myös Ubisoft Forward -lähetyksessä. Materiaali on katsottavissa yllä, ja kirjallinen esitys on vain erilainen versio siitä, mitä videolla esiteltiin.

Ubisoft siis näytti, miten Yasuke tunkeutuu linnoitukseen samurain elkein, ja toisaalta Naoe shinobina eli ninjana. Onneksi niitä Naoen aggressiivisempia keinoja oli niitäkin esillä, mutta suurimmaksi osaksi painopiste oli Yasuken hyökkäyksessä keskellä päivää.

Yasuke ei ole salamurhaaja, eikä nopea, hiljainen tahi notkea. Hän on iso mies, joka ryskää eteenpäin, ja pelattavuus heijastaa tätä. Naoe iskee katoilta ja hiiviskelee, ja Yasuke iskee, ja iskee lujaa ison äänen kanssa. Samurai kävelee linnakkeen edustalle, vetää miekan esiin, esittää haasteen ja laittaa ranttaliksi. Vastaan asettuneen pahiksen haarniska menee päreiksi, ja seuraavilla iskuilla tehdään selvää koko ukosta. Linnakkeen portti on kiinni, mutta se ei ole este vaan hidaste, joten eikun sisään.

Tämä on mainos:

Sitten Yasuke ottaa esiin musketin, ampuu muutaman ikävyyden pois kauempaa, ja lopuksi tähtäys kohdistuu räjähtävään tynnyriin. Näin isompi joukko pahiksia pääsee enkelten kuoroon. Yasuke singahtaa nopeasti dash-liikkeellä pahiksen eteen huitaisten yhdellä isolla iskulla, jolloin peruspahikset ovat poissa pelistä. Sitten Yasuke syöksyy useamman shoji-sermin läpi kohti Lord Hayashia, ja armoton isku miekalla lävistää kohteen. Poistuessa otetaan pois pelistä vielä muutama pahis, ja lopuksi Yasuke ratsastaa auringonlaskuun.

Naoella on käytössään keinoja, joilla voi aidosti tapella. Nopeudella ja notkeudella voi tehdä samuraiden haarniskasta selvää jälkeä, ja lopuksi antaa sen ratkaisevan iskun. Kunai-veitsillä voi räjäyttää niitä tynnyreitä, mutta noin muuten Naoe liikkuu hiljaa varjoissa salamurhaajan tavoin.

Assassin's Creed Shadows sijoittuu 1500-luvulle Azuchi-Momoyama-aikakauteen. Säätilat saattavat muuttua äkisti vaikuttaen pelattavuuteen, ja pelaaja voi valita Yasuken ja Naoen kesken niin halutessaan. Tietyissä tarinan vaiheissa on silti pakko pelata jommallakummalla. Pelin kartta on suurin piirtein saman kokoinen kuin Assassin's Creed Mirage, ja aidon tunnun vuoksi oman osuutensa kehitykseen toivat niin Osakan kuin Tokion kehitystiimit. Niin ja myöhemmin pelin aikana Naoe ja Yasuke ystävystyvät.

Yasuke vaikuttaa enemmän karikatyyriltä, joita on nähty pelisarjassa ennenkin. Tämä ei toki vaikuta toimintaan. Naoe puolestaan tuo mieleen enemmän AC Miragen Basimin. Kaksikko on mielenkiintoinen tapa kertoa se seuraava Assassin's Creed -tarina.

Tämä on mainos:

Assassin's Creed Shadows julkaistaan 15. marraskuuta 2024.

HQ
Assassin's Creed ShadowsAssassin's Creed ShadowsAssassin's Creed Shadows

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä