Peruspelin Gamereactorin arvion voi lukea täältä.
Lyhyen lykkäyksen jälkeen Assassin's Creed Valhallan ensimmäinen laajennus on saapunut. Eivorin tie vie Emerald Islelle. Toisin sanoen laajennus Wrath of the Druids lisää Irlannin mukaan eeppiseen viikinkipeliin. Laajennus on ytimeltään kaikkea sitä, mitä on toivottukin. Eli siis lisää Assassin's Creed Valhallaa.
Wrath of the Druidsin tarinassa Eivor matkaa Irlantiin tapaamaan pitkään kadoksissa ollutta Barid-serkkua, josta on tullut kuningas ja Dublinin hallitsija. Perillä Eivor saa selville, että Barid haluaa saavuttaa Flann Sinnan suosion. Hän on Irlannin uusi High-King, joka haluaa yhdistää maansa vastarinnasta huolimatta. Eivorin tehtäväksi jää Irlannin muiden kuninkaiden auttaminen, jotta he liittoutuisivat Sinnan kanssa. Näin sitten High-King näkisi Baridin tärkeänä ja vahvana liittolaisena. Tämä poistaisi jännitteet tanskalaisten ja irlantilaisten väliltä.
Pääpelistä poiketen Wrath of the Druidsin pelialueen valloittamisessa ei kulu kokonaista ihmisikää. Seikkailu on aiempaa tiiviimpi avoimen maailman tarina, ja pelimaailma on selvästi Englantia pienempi. Assassin's Creed Valhallan Englanti ei ollut saari kokonaisuudessaan, eikä Wrath of the Druidsin Irlantikaan ole Irlanti kokonaisuudessaan. Arvioisin, että pelialue on suunnilleen saman kokoinen kuin peruspelin Norjan alue.
Suurimmaksi osaksi Wrath of the Druids noudattaa peruspelissä nähtyä kaavaa. Samoiltava alue näyttää hyvin samanlaiselta kuin Englantikin, toisin sanoen todella upealta. Samoilla askelmerkeillä jatketaan myös suoritettavien tehtävien ja kohdattavien vihollisten osalta. Tekemistä kyllä riittää, mutta ei kannata odottaa mitään sellaista uutta ja outoa, jota ei olisi jo peruspelissä nähty.
Wrath of the Druidsin merkittävin uusi ominaisuus on kaupankäynti. Noin käytännössä suoritetaan kaupankäyntiin liittyviä tehtäviä tuottamalla ja toimittamalla tavaroita kaukaisiin kohteisiin. Käytännössä kyseessä on Wrath of the Druidsin vastine peruspelin Ravensthorpen päivittämiselle hieman erilaisin maustein.
Kuten jo mainitsin, Eivorin täytyy suorittaa erinäisiä tehtäviä muille Irlannin kuninkaille saadakseen Flann Sinnalle hyvää mainetta heidän keskuudessaan. Tehtäviä löytää kyyhkysten häkeistä ympäri pelialuetta, ja ne ovat mitaltaan sivutehtävien tasoa. Tarkoituksena on varastaa koru takaisin, ottaa kohde pois päiviltä, tai vaikka tuhota leiri. Jokaisen aikana voi tehdä valinnaisia suoritteita, joiden ansiosta saatava palkkio kasvaa. Hieman yllättäen nämä ylimääräiset tavoitteet muuttavat merkittävästi tapaa, jolla pelaajan on tehtäviä lähestyttävä. Joskus on määrä ottaa pois päiviltä vain tietyt kohteet, toisinaan on tarkoitus pysytellä anonyyminä tai jopa olla ottamatta vahinkoa lainkaan. Valitettavasti suorituksesta saatava palkinto ei aina ole suhteessa nähtyyn vaivaan, mutta ainakin ne rohkaisevat pelaamaan välillä hieman eri tavoilla kuin yleensä.
Raideja on jälleen kerran tehtävä, arkkuja tyhjennettävä arvoesineistä, tuhottava kirottuja symboleja, rakennettava kivitorneja ja niin edelleen. Uusia pelimaailman event-tapahtumia ei ole, mutta niiden tilalla on uusia aktiviteetteja. Esimerkiksi Trials of the Morrigan, joissa taistellaan hallusinaatioita aiheuttavan aineen vaikutuksen alaisena. Mukana on myös uusi Legendary Creature, josta voi halutessaan ottaa mittaa. Otus on vahvasti innoittunut kelttien tarinoista, kuten monet muutkin pelialueelle ripotellut aktiviteetit.
Uusien vihollisten osalta druidit ovat se isoin lisäys. He muistuttavat peruspelin rosvoja, joskin heillä on aseinaan erikoisia kykyjä ja aseita. Tällaisia ovat esimerkiksi myrkylliset miekat, ja jopa kyky muuttua ihmissudeksi. Tosin moinen kyky on enemmänkin illuusio, jonka aiheuttaa ympäri Irlantia leijuva kummallinen sumu. Druidit ovat enimmäkseen elite-vihollisia, jotka haastavat Eivorin taisteluun. Osalla heistä on jopa eläimiä apureina. Yleensä nämä pahikset ovat mukana laajennuksen vastineessa peruspelin Order of the Ancientsille, jonka nimi on Children of Danu.
Tämä uusi organisaatio on ikivanha druidien kultti, joka haluaa puhdistaa Irlannin kaikista, jotka eivät noudata heidän pakanallisia tapojaan. Näihin lukeutuvat myös High-King Flann Sinna ja Baridin johtamat tanskalaiset. Löydettäviä kohteita ei ole yhtä mittavasti kuin peruspelissä, mutta heidän löytämisensä edellyttää nytkin johtolankojen etsimistä.
Wrath of the Druids on siis lisää sitä samaa uudella pelialueella. Kooltaan se on peruspeliä paljon pienempi, jolloin mukana ei ole pursuavassa määrin kaikenlaista turhaa nöyhtää.