Suomi
Gamereactor
laitearviot

Astro A50 Wireless

Astrot ovat olleet aina pelikuulokkeiden korkeammassa hintakategoriassa, mutta monien mielestä ansiosta. Astro A50 Wireless -luurit istuvat korville todella mukavasti, eivätkä kuulosta niillä levätessään yhtään pöllömmiltä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ulkoasu on pysynyt valmistajalle tutussa futuristisessa tyylissä, mitä nyt värivaihtoehtoja on skaalattu alas männävuosien kirkuvan sävyisistä neonhelveteistä nykyaikaisempaan mustaan. Säätimet ovat kaikki oikeassa kupissa eivätkä sijoittelultaan aivan onnistuneita, joten pieniä namiskoita saa välillä hamuilla hetken, jos kuulokkeita ei halua ottaa päästä kesken matsin. Pehmusteen erittäin pehmeä, miellyttävä materiaali epäilytti aluksi lämmöntuotoltaan, mutta osoittautui pitkissäkin sessioissa todella hyväksi ratkaisuksi. Se on myös tarvittaessa erittäin helppo vaihtaa lisämaksusta hankittavaan keinonahkaan. Paketti on kohtalaisen painava akkuineen päähän aseteltaessa.

Mukana tuleva latausasema on aiempaa pienempi, mutta vaatii hieman asettelua, jotta luurien kontaktipinnat osuvat kohdilleen sen sisään. Sen etupaneelin valot kertovat näppärästi kuulokkeiden virtatason sekä perusasetukset. Mikki on ylös nostettavaa mallia kiinteän varren päässä, eikä sitä valitettavasti saa kokonaan irti muusta kokonaisuudesta. Kannettavaksi A50:stä ei ole, sillä se vaatii aina yhteyden lataustelakkaan eikä esimerkiksi tue Bluetooth-yhteyksiä. Reilun neljän tunnin latauksella saa ilmoituksen mukaan yli 17 tuntia jatkuvaa peliaikaa, joten yön telakassa istuessaan äänien ei pitäisi kadota pitkänkään päivän aikana.

Astro A50 WirelessAstro A50 Wireless

Äänenlaatu kaikki tarpeettomat avusteet ja boostit pois kytkettynä on varsin tasapainoinen. Basso on tarkka eikä värise tai puuroudu kovatempoisissakaan sessioissa. Äänistä ja melodiasta usein vastaavat keskiäänet toistuvat nekin häiriöttä ja täsmällisesti. Korkeat äänet pysyvät nekin hyvin perässä. Kokonaisuus on tasapainoinen ja erottelutarkkuutta riittää peleissä, jotka pystyvät sellaisesta ottamaan kaiken irti. Tuttuun tapaan Battlefield-sarjan edustajien soittaminen luurien läpi tuotti parhaan ja immersiivisimmän tilavaikutelman. Luurien puoliavoin rakenne ei eristä ääntä kovin tehokkaasti, joten vieruskaveri saattaa häiriintyä niistä vuotavasta metakasta. Toisaalta paine kuppien sisällä ei kasva kokonaan suljetun rakenteen tavoin.

Tämä on mainos:

Mikki jättää hieman enemmän toivomisen varaa. Äänenlaatu pieneksi puomimikiksi on kohtalainen, ja riittää hyvin pelikavereiden kanssa keskusteluun. Striimaukseen tai muuhun nauhoituskäyttöön kannattaa harkita erillistä suurempaa mikkiä. Hyvänä puolena suoraan suun edessä ollessaan se ei poimi ylimääräisiä sivuääniä koneen hurinasta tai vastaavasta.

Astro A50 Wireless on siis erinomainen, mutta yli 300 euron hintaisena kallis langaton paketti. Siinä ei ole varsinaisesti mitään vikaa ja esimerkiksi pehmusteet sekä tasapainoinen ääniala tekivät vaikutuksen, mutta vastaavalla hintalapulla odottaisi jo leukoja loksauttavaa esitystä. Ensimmäinen arvostelukappale oli lisäksi viallinen eikä suostunut päivittymään, mutta vaihdon jälkeen kaikki skulasi ongelmitta. A50 on tarjolla sekä PC/Xbox- että PC/PS4-komboina.

Astro A50 Wireless
Astro A50 Wireless
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Miellyttävä päässä, tasapainoinen ääniala, pätevä keskustelumikki
-
Kallis, ei sovellu reissuun
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä