Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Chakram

Valmistajat joutuvat keksimään mitä erikoisempia kikkoja erottuakseen muista yhä kovenevilla oheislaitemarkkinoilla. Asus Chakramissa tämä tarkoittaa sen kylkeen kiinnitettyä tattia ja langattoman latauksen tukea (yhteensopivalla hiirimatolla).

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ohjaintatti ei liene kovinkaan monen toivomuslistalla uutta pelihiirtä hommatessa, mutta sellainen Chakramiin on joka tapauksessa lisätty. Muilta osin laite on hillityn nykyaikaisen näköinen etenkin, jos sen RGB-valaistuksen kytkee pois. Muita premium-hiirien jekkuja löytyy vaihdettavista nappikytkimistä rullan DPI-säätöön asti. Mukana tulevan Asus-logon voi myös vaihtaa näppärästi, sillä hiiren kuori on kiinni magneettisesti ja aukeaa helposti tuntumatta liian löysältä tai heppoisalta.

Hiiren erikoisimman ominaisuuden käyttöönotto on sinänsä helppoa mukana tulevien ohjeiden kanssa, jolloin esimerkiksi Steam tunnistaa sen ja osaa antaa tatin pelien käyttöön. Sen suurin ongelma onkin sijoittelussa, joka ei sovi ei sitten ollenkaan, jos olet tottunut käyttämään hiirtä sormen päillä sen sijaan, että lapanen makaisi koko hiiren päällä. Tällöin tattiin on mahdoton yltää peukalolla kurottelemalla. Kämmenotteellakin siihen voi olla vaikea yltää, mikäli peukalosi ei ole erityisen pitkä. Joka tapauksessa ominaisuus tuntuu enemmän tempulta kuin loppuun asti mietityltä ja tarpeelliselta lisäykseltä pelaajan arsenaaliin.

Monien muiden langattomien hiirien tapaan Chakram on hieman perusrottaa tukevampi. Testauksen perusteella niin Bluetoothia kuin 2,4 GHz:n yhteyttä tukevana se toteuttaa käyttäjänsä toiveet nopeasti ja täsmällisesti ilman häiriöitä. Tuntuma hiirimattoon on hyvä, ja pieni raskaus varmistaa täsmällisen tähtäilyn. Lukuisat säätöoptiot takaavat, että Chakramin saa liikkumaan ruudulla haluamallaan tavalla, mikäli muotoilu muuten sopii näppeihin.

Tempulta tuntuvan tatin lisäksi Chakramin isoimmaksi kompastuskiveksi jää sen hinta. Yli 160 euron hintaisena tarkka sensori, suuret herkkyydet ja vastaavat eivät täysin riitä hintalapun osoittaman numeron arvoiseksi. Jos Qi-yhteensopivaa langatonta latausalustaa ei löydy, sekin ominaisuus jää hyödyntämättä ja hiirtä pitää ladata perinteiseen tapaan USB:n kautta. Luvattu akunkesto on sen sijaan kovaa luokkaa 100-130 tunnin pituisena valitun yhteystavan mukaan. Jos vähälle käytölle jäävät ominaisuudet jättäisi pois ja hinnan saisi kiskottua satasen alle, käteen jäisi tarkka ja mukavasti käteen sopiva langaton hiiri.

Tämä on mainos:
Asus ChakramAsus Chakram
Asus Chakram
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukava tuntuma, hyvät muokkausmahdollisuudet, pitkä akunkesto
-
Tarpeeton tatti, harvalle hyödyllinen langaton lataus, kova hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä