Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Chromebox 3

Jos on tarvetta halvalle työkoneelle tai pienelle multimediakeskukselle lastenhuoneessa, tässä on vastaus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Chromebox on Chromen sovelluksilla ja Chromen käyttöjärjestelmällä varusteltu laite, ja nyt arvioidaan Asusin malli. Vehje on varsin pätevä. Kokoa ei liikaa ole, sen voi asetella moneen eri asentoon, ja erilaisia liitospaikkoja on kattavasti suhteessa kokoon. Lisäksi laite vie tehoa ainoastaan 65 wattia.

HQ

Hinnat Asusin Chromebox 3:lle ovat 310 euroa Celeron CPU:lla, ja aina i7 8550U -versioon hintaan 1000 euroa. Toistaiseksi siis valtakunnassa kaikki hyvin.

Asus Chromebox 3

Testattu malli ei ollut kumpaakaan ääripäätä. N018U kera Intel Intel i3 7100U Dual Core 2.4 Ghz, ja lisäksi 4GB DDR4 RAM, 64GB M.2 SSD, WiFi, Bluetooth ja HD620-grafiikkakortti. RAMia ei juurikaan kannata alkaa päivittämään, ellei sitten tosissaan ole tärkeää toistaa videoita 4K-kuvalla. WiFi on mukana sisäänrakennettuna. CPU muuttuu hieman mallin mukaan: suurimmissa on mukana 8. sukupolven Intelin CPU, kun taas pienimmissä on mukana 7. sukupolven tavaraa.

Painoa on maltilliset 571 grammaa. Suurin osa käyttänee vehjettä ladatakseen muita laitteita, tai käyttääkseen USB-C-paikkaa Displayportin muuntamisessa. HDMI-ulostulon kanssa on mahdollista tehdä kahden näytön monitori.

Tämä on mainos:
Asus Chromebox 3

Ohjelmistopuoli on 100% automatisoitu, joskaan ei ikuisesti, mutta ainakin seuraavien viiden vuoden ajan. Tuen avulla se on helppo kiinnittää näytön taakse. Mukana on kaksi USB 3.1 -paikkaa, SD-kortin lukija edessä, USB-C, HDMI ja Ethernet takana, ja lisäksi kolme USB 3.1 -paikkaa takana. Ja toki tavallinen plugi kuulokkeille. Melua ei ole, eikä laite myöskään kuumene käytössä. Asusin mukaan täydellä kuormituksella melua on 32,5 dB.

Asus Chromebox 3

ChromeOS tarjoaa paljon ilmaisia sovelluksia, joten se sopii hienosti pienikokoiseksi työasemaksi Google Docsin kanssa, ja sillä voi suoratoistaa elokuvia ja TV-sarjoja. Sopii siis hyvin pienemmille lapsille, koululaisille ja opiskelijoille. Harmillisesti käyttäjä on sitten hyvinkin riippuvainen Google Playn sovelluksista, ja tämä saattaa muodostua joillekin ongelmaksi.

Tämä on mainos:

Jos moinen ei ole ongelma, on Chromebox halpa, tehokas ja käytännössä äänetön. Jos taas etsii laitetta raskaampaan käyttöön, kannattaa katsella muualta.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä