Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus G20 -pöytätietokone

Enimmäkseen äänetön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asuksen uusi G20 -pöytäkone sijoittuu kotiteatterikelpoisen HTPC:n ja täysverisen pelikoneen välimaastoon. Jo konetta ulos rullatessa huomio kiinnittyy heti häivehävittäjämäiseen muotoiluun. Noin 12 litran tilavuudellaan se on varsin pieni, muttei etenkään aggressiivisen muotoilunsa ansiosta huomaamaton. Asus on myös hieman puijannut siirtämällä virtalähteen kotelon ulkopuolelle. Laite tarvitsee siis kaksi töpseliä virtatiiliskivelleen. Sen kanssa koneen liikutettavuus kärsii jonkin verran, jos on esimerkiksi ajatellut saavansa masiinan näppärästi isoon laukkuun mukaan.

HQ

Testasimme linjan i5-4460 -prosessorilla, erittäin pätevällä GeForce GTX970 -näytönohjaimella, 8 gigan keskusmuistilla ja 128+1000 Gt:n kovalevyllä (SSD + perinteinen kiintolevy) varustettua versiota. Etenkin GTX970 teki vaikutuksen sekä tehoillaan että hiljaisuudellaan täydessä rasituksessa. Oman pöytäkoneen tupla-GTX580:sten hävittäjälentuemainen ujellus ärsytti hiljaisen G20:n palauttamisen jälkeen kaksin verroin.

Asus G20Asus G20

Pelitehojensa puolesta näytönohjain puskee polygonia läpi tehokkaasti ja mahdollisia pullonkauloja löytyy ennemmin prosessorin tai muistin puolelta. Esimerkiksi Battlefield 4 pyörii FullHD-resoluutiolla lähes täysillä asetuksilla sujuvasti. Testasimme konetta yhdessä pelaajan unelmanäyttö ASUS PG278Q:n kanssa. Sen 1440P ja 144-hertsin virkistystaajuus oli hieman liikaa G20:lle tämän hetken näyttävämpien pelien kanssa. Asetuksia karsimalla päästiin kuitenkin ainakin sadan FPS:n paremmalle puolelle. Hieman vanhempien tai vähemmän vaateliaiden pelien kuten Shadow Warriorin uuden version kanssa masiina puski polygonia ruudulle erittäin sujuvasti.

Harmillisesti mukana tuleva SSD-levy on hieman pienikokoinen kunnon käyttöä ajatellen. Jahka Windows on ahmaissut siitä osansa, lopusta jää varsin niukasti tilaa peliasennuksia varten. Esimerkiksi edellä mainittu Battlefield 4 vaatii kaikkine lisäosineen rapiat 55 gigatavua tilaa. Jostain syystä mukana tulee myös valju perusnäppäimistö ja hiiri, jonka uskoisin jokaisen vakavammin peliharrastuksensa ottavat jättävän äkkiä laatikon pohjille. Olisin mieluummin nähnyt pienen pudotuksen hinnassa.

Tämä on mainos:

Pakettiratkaisua hakevalle G20 on varsin pätevä valinta, jos haluaa minimoida säätämisen määrän. Se on hiljainen, suorituskyvyltään pätevä ja virtapalikkansakin kanssa kohtuullisen kokoinen nykyisiin ATX-koteloihin nähden. Muotoilu on hivenen aggressiivinen, eikä sovi välttämättä olohuoneen viihdekeskuksen kylkeen.

Asus G20
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hiljainen, tehokas kokoisekseen
-
Muotoilu varauksin, pieni SSD-levy
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä