Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus G75VW -peliläppäri

Kannettava pelikäyttöön? Asus vastaa haasteeseen järeällä G75VW-peliläppärillä, jota markkinoidaan mahtipontisesti "taistelukoneiden valtiaana". Testasimme, miten laite suoriutuu tehtävistään käytännössä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Paljon tehoa vaativat pelit ja kannettavuus eivät yleensä sovi samaan yhtälöön. Kunnon komponentit painavat ja tuottavat tikatessaan paljon lämpöä, jonka pihalle puhaltaminen vaatii taas lisää laitteistoa pieneen tilaan. Täten harva oikeasti kaikkeen pelaamiseen pystyvä kannettava kone pysyy riittävän pienikokoisena liikuteltavaksi. Asuksella tähän ei ole myöskään pyritty, vaan suunnitteluratkaisuilla on pyritty vähentämään muita kannettavan pelikoneen perinteisiä vikoja. Lippulaiva on laiva myös kokonsa puolesta.

HQ

Tyylikkäästi muotoiltu kone onnistuu harkituilla linjoillaan ja mukavalla, hieman kumimaisella pinnoitteellaan melkein hämäämään. Mutta kun laitteen ottaa vierelleen, sen 4,5 kilon painoa ja 17,3 tuuman ruutua ei voi olla noteeraamatta. Tämä ei ole se laite, joka otetaan päiväreissulle Battlefield-fiksaatiota lievittämään. Se on kuitenkin ulkoasultaan tyylikäs ja pöytäkonetta helpompi napata pitkälle reissulle tai vaikka muutossa mukaan. Liitäntävalikoimista löytyy neljä USB 3 -porttia ja HDMI, muttei 5.1-ääntä perinteisillä 3,5 mm:n liitännöillä. Erikoiskiitosta ansaitsee kaikkien lämmönpoistoventtiilien sijoittaminen koneen takaosaan. Näin koneen asettelu ahtaassakin tilassa on helpompaa, kun esimerkiksi hiirikättä eivät hiosta koneen hönkimät höyryt.

Näppäimistön tuntuma on kumisen pintamateriaalin ja reilun tilan ansiosta kohdallaan. Näppäinten liikerata ei tietenkään yllä hyvien erillisten näppäimistöjen tasolle, mutta edustaa käyttämieni läppärinäppisten parempaa puoliskoa. Säädettävä valkoinen taustavalaistus helpottaa käyttöä pimeässä. Iso kosketushiiri ajaa asiansa, mutta pelaajat hommaavat joka tapauksessa ulkoisen hiiren koneen kaveriksi. Näyttö on myös markkinoiden parhaimmistoa läppäriosastolla. Mattapintainen viimeistely vähentää heijastuksia ja katsomiskulmat mahdollistavat Full HD -leffojen tiirailun useammallekin yhtä aikaa. Äänentoistoon on myös kiinnitetty erityishuomiota subwoofer-bassokaiuttimen muodossa. Lopputulos on jälleen kerran kannettavaksi hyvä, vaikka jättääkin toivomisen varaa etenkin keskiäänissä. Pelaajalle kunnon USB-liitännäinen 5.1-kuulokemikki on suositeltava.

Tehojensa puolesta G75 edustaa sitä tasoa, jossa silmäkarkista ei tarvitse karsia vaativimmissakaan peleissä. Intelin uuteen Ivy Bridge -arkkitehtuuriin perustuva Core i7 -prosessori ja Nvidian Geforce GTX 670M kirittävät pikseleitä siihen tahtiin, että esimerkiksi Battlefield 3 pyöri High-asetuksilla täysin sulavasti räimeen määrästä riippumatta. Myös Guild Wars 2:n näyttävät fantasiamaisemat piirtyivät sutjakasti piirtoetäisyyksistä tinkimättä vielä vaiheessa olevassa betaversiossakin. Akunkeston kannalta verkkovirta ja tiiliskiven kokoinen laturi lienevät tosin välttämättömyys, tai pelisessiot jäävät kahden tunnin mittaisiksi.

Suomessa noin 1400 euron hintaisena Asus G75VW on pelikannettavien markkinoilla varsin edullinen. Hintaa selittää osaltaan se, että kalliiseen pienentämisoperaatioon ei ole ryhdytty. G75 on rehellisesti iso. Hyvin valitut komponentit ja pari fiksua suunnitteluratkaisua nostavat läppärin suositeltavien puolelle, kunhan ei odota saavansa kaupungilla mukana kannettavaa tietokonetta.

Tämä on mainos:
Asus G75VWAsus G75VWAsus G75VW
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Fiksu muotoilu, hinta, suorituskyky
-
Koko ja paino, äänenlaatu varauksin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Asus G75VW -peliläppäri

Asus G75VW -peliläppäri

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Kannettava pelikäyttöön? Testasimme, miten Asuksen järeä G-sarjalainen selviää haasteesta, jossa teho, koko ja hinta ovat vaikeita tasapainottaa.Ladataan seuraavaa sisältöä