Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Delta

Sisäänrakennettu HIFI DAC. Asus on vakavissaan sekä PC:llä että PS4:llä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asus ROG Delta -kuulokkeiden pakkaus on kätevästi toteutettu. Sen lisäksi itse tuote on kaunis ja tyylikäs, eikä se siten huuda 14-vuotiaan intoa päästä pelaamaan. Tämä on ollut monen muun laitevalmistajan ongelmana.

HQ

Kupit ovat D-kirjaimen muotoiset perinteisen pyöreän sijasta, ja sama pitää paikkansa useissakin Asusin kuulokkeissa. Seurauksena on parempi istuvuus, ja samaan aikaan kilpailijoista erottuva muotoilu. Kuppien yläosassa on tuuletuskanavat, mikä on hyvä ratkaisu.

Luurit ovat yhdistelmä harmaata muovia, mustaa metallia ja iso osa on peitetty keinonahalla. Itse asiassa ainoastaan panta on tehty metallista. RGB-valaistuksen voi laittaa toimimaan yhdessä muiden laitteiden kanssa, tai sitten valaistuksen voi kytkeä kokonaan pois päältä yhtä nappia painamalla. Ainoa ohjainpotikka on äänenvoimakkuuden säätö, josta samalla laitetaan mikrofoni mykäksi kokonaan tarvittaessa.

Asus ROG Delta

Yhdistäminen tehdään USB-C:llä, mutta mukana on myös adapteripiuha, jos ei omassa laitteessa ole USB-C-paikkaa. Kaapelilla on mittaa peräti 2,5 metriä. Muotoilu on kaikkiaan onnistunut. Kaapeli on kiinteä, joten sitä ei voi irrottaa tarvittaessa. Tämä ratkaisu on selkeä virhe. Kuulokkeiden pehmusteet on laitettava paikoilleen itse, ja se onnistuukin hyvin, eikä mukana ole käytössä hajoavia muoviosia. Asennuksen oppii sujuvasti muutamassa minuutissa.

Tämä on mainos:

Painoa kuulokkeilla on 387 grammaa, mutta ne tuntuvat käytössä keveämmiltä. Painon tunnetta ei juuri ole, ja säädettävä panta sopii niin pieni- kuin isopäisillekin. Käyttömukavuus onkin eräs Asus ROG Deltan parhaita ominaisuuksia.

Asus ROG Delta

Mikrofoni on helposti käytettävä Boom-mikrofoni, joka on tarpeen mukaan irrotettavissa. RGB-valaistusta ohjataan Asus Aura -ohjelmistolla, ja vaihtoehtoja on yllättävän paljon. Käyttöliittymä on helppo oppia ja käyttää.

Käytetyt DAC-sirut ovat mallia ESS Saber 9218. Mallinumeron mukaan kyseessä lienee kuuluisaan ESS9018-siruun perustuva ratkaisu. Kaiken kaikkiaan äänenlaatu on oikein pätevällä tasolla.

Tämä on mainos:
Asus ROG Delta
Asus ROG Delta

Asus Armory -ohjelmisto on sekin hyvä, ja sisäänrakennettu EQ mahdollistaa äänen tuunauksen itselleen mieluiseksi. Erilaisia asetuksia pystyy tallentamaan halutessaan useita erilaisia tarpeita varten. Mikrofonin säätöohjelmisto aiheuttaa ongelmia silloin, kun käyttäjä itse möhlii. Muuten mikrofoni ottaa mukaan hyvin riittävästi bassoa. Virtuaalinen surround-ääni ei ole niin huono kuin oletin, mutta ei missään tapauksessa yhtä hyvä kuin esimerkiksi Dolby Atmos.

Toisin sanoen Asus on hyvällä tiellä kuulokkeidensa suhteen. Jatkakaa samaan malliin, sillä suunta on oikea.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä