Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG GR8 II

Tässäpä kannettava pöytäkone

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jokseenkin ihmeellisestä sanahirviöstä huolimatta kannettava pöytäkone on paras tapa kuvailla ROG GR8 II -masiinaa. Laatikko painaa 4 kg, ja on kooltaan 9x30x30 cm. Toisin sanoen koko ei ole suuren suuri, vaan ainoastaan nelisen litraa. Tehoa voi olla varsin kattavasti, jopa i7 7700, 32GB DDR4 RAM, 1TB SATA, 512GB M.2 SSD ja siihen vielä GTX1060 3GB.

HQ

Testattu versio oli hinnaltaan noin 1300 euroa, ja mukana oli i7 7700, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD, 1TB SATA, 3GB GTX 1060 3GB, Windows 10, Wifi ja Bluetooth 4.0. Grafiikkakortti on kiinni suoraan emolevyssä, joten päivittäminen ei onnistu. Meno on mukava tasolla 1080p, mutta 1440p tai sitä parempaa ei kannata odottaa. Kovalevy sen sijaan on päivitettävissä, joskin se edellyttää hieman askartelua eli sivu- ja yläpaneelien poistamista.

Asus ROG GR8 II

Kuori on sisältä jaettu kahtia, jotta GPU ja CPU eivät häiritse toisiaan enempää kuin on ehdottoman välttämätöntä, eikä ilmanvaihto jakaudu GPU:n ja CPU:n kesken. Jäähdytyksen ei voi odottaakaan olevan optimaalinen, mutta yli 80 asteen lämpötiloja ei onneksi mitattu CPU:lle, ja GPU:n lukemat olivat luokkaa 70 astetta.

Laite on tarkoitettu helppoon VR-käyttöön omassa olohuoneessa. Kone on hieman kookkaampi kuin PS4 Pro.

Tämä on mainos:
Asus ROG GR8 II

Muotoilu on edelleen se klassinen Asus ROG harmaan mustilla sivuilla ja kuparinpunaisella. Mukana on myös RGB LED. Laite myös toimii niin kuin pitää.

Yleisesti ottaen uusimmat pelit rullasivat 70-80 ruutua sekunnissa korkeilla asetuksilla. Assassin's Creed Origins ja sen sellaiset kannattaa kuitenkin laittaa toimimaan keskinkertaisilla asetuksilla sujuvan kuvan saamiseksi.

Asus ROG GR8 II
Tämä on mainos:

Laite haluaa olla konsolin korvaaja VR-käytössä, ja se tarjoilee langattoman näppäimistön. Suorituskyky on riittävän hyvä, sillä luvassa on tasolla 60+ ruutua sekunnissa tämän hetken suosikkipeleissä. Ja lisäksi pelaaminen käy kätevästi television edessä.

ROG GR8 II on hyvä idea, joskin jäin odottamaan sitä päivitettyä versiota paremmalla grafiikkakortilla ja helpommin tehtävillä päivityksillä. Laite sinänsä on ihan hyvä, kunhan hintataso onnistutaan pitämään riittävän alhaisena.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä