Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Phone 3

Asus on tehnyt paluun videopelaajille suunnitellulla kolmannen sukupolven Android-älypuhelimella

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Asusin alkuperäinen ROG Phone osoittautui menestykseksi osin siksi, että sen liikanimenä oli videopelaajiin vetoava nimi The Spec King. Viime vuonna saatiin sitten ROG Phone II, joka hioi alkuperäisen asettamaa pohjaa.

Nyt saadaan Asus ROG Phone 3. Pääsin käyttämään puhelinta viikon ajan, ja lisäksi keskustelin "Technical PR Director" Chih-Hao Kingin kanssa puhelimen suunnitteluprosessista. ROG Phone 3 lunastaa paikkansa omassa sarjassaan, ja on ehdottomasti markkinoiden paras pelipuhelin.

Asus ROG Phone 3
Tämä on mainos:

ROG Phone 3:ssa on runsaasti erilaisia vaikuttavia ominaisuuksia, jotka vetoavat kovan luokan tehoja puhelimeltaan vaativiin käyttäjiin. Prosessorina Snapdragon 865 Plus, GPU:na ylikellotettu Qualcomm Adreno 650, UFS 3.1 ja 16GB LPDDR5 RAM. Kyseessä on siis markkinoiden nopein Android-puhelin. Akku on 6000 mAh, ja ennen lataamista akku kestikin peräti kaksi päivää peruskäytöllä. Mukana tulee 30 W pikalaturi, joskin langaton lataus puuttuu.

Näyttöä on parannettu merkittävästi. Nyt mukana on 6,59" 144 Hz 1 ms AMOLED, jossa on 10-bit HDR10+ -tuki. Ero tarkkuudessa, kontrastissa ja kirkkaudessa on merkittävä. Suosittelen tätä puhelinta myös sellaiselle, joka ei luurillaan pelaa. Se on vain niin hyvä.

Asus ROG Phone 3

Myös jäähdytystä on parannettu. Gamecool 3 hoitaa homman. Lämpönielu on kuusinkertainen verrattuna ROG Phone II:n vastaavaan, puhallusta riittää ja lämpö jakautuu isommalle alueelle. Kokeilin myös mukana tulevaa lisälaitetta Aero Active Cooler 3 Kickstand, joka lisää yhden puhaltimen ohella "plugipaikan" kuulokkeille. Näin kova jäähdytys ei ehkä ole tarpeellinen, mutta liikanimi The Spec King velvoittaa.

Tämä on mainos:

ROG Phone 3:n näyttö ei täytä koko puhelinta, sillä sekä ylhäällä että alhaalla on selkeät reunat, jotka tarvitaan stereokaiuttimille. Kaiuttimet ovat ehdottomasti hyvälaatuiset, mutta ehkä ne kaiuttimet olisi voinut laittaa moderniin malliin lasin alle, tai valita jokin muu ratkaisu. Takaosa on aiempaa maltillisempi sininen, ja metalliset sävyt alleviivaavat mielikuvaa pelipuhelimesta. Ulkonäkö ei silti ole ruma.

Asus ROG Phone 3

Viime vuoden puhelimen malliin puutteet on helppo antaa anteeksi huomioidessaan luurin muut ominaisuudet. Vahvalle signaalille on HyperFusion Network Technology, mikrofoniratkaisu mahdollistaa puhelimen kääntämisen ilman, että käsi peittää mikrofonin ja yhden klikkauksen sovellus päästää käynnistämään halutut pelit helposti. Ominaisuuksia ja vaihtoehtoja on varmasti riittävästi.

Pelikokemus ROG Phone 3:lla tekee ehdottomasti vaikutuksen. Pelasin sekä Kingdom: Two Crownsia että Grimvaloria, ja mahtavaahan se oli. Uusi AirTrigger 3 lisää puhelimeen kaksi pseudo-olkanappia, jotka voi tehdä mieleisikseen. Uusina lisäyksinä ovat Swipe, Dual Partition -napit sisemmille ja ulommille napeille, ja useamman painalluksen noteeraavat liipaisimet. Itselle mieluisen profiilin luomisessa kestää hetki, mutta se kannattaa. Asus tarjoaa niin ikään valikoiman lisävermeitä, kuten toisen näytön lisäävä TwinView Dock 3 ja Kunai 3. ROG Clip on yhteensopiva Xboxin, Stadian ja Dualshock-ohjaimien kanssa.

Asus ROG Phone 3

Jäljellä on kamera, ja siihenkin on tehty merkittäviä muutoksia. Tavoitteena on varmistaa, että kamera on ainakin riittävän pätevä. Pääkamera on 64 MP Sony IMX686, ja sitten on 13 MP 125 asteen ultra-wide. Makrolinssi on 5 MP. Lyhyesti sanottuna kamera on todellakin ihan riittävän hyvä.

Asus ROG Phone 3 on edelleen se The Spec King. Joitakin ominaisuuksia kuitenkin puuttuu, ja ulkonäkö on sanalla sanoen huomiota herättävä. Kallein versio maksaa 1099 euroa, mikä on 300 euroa vähemmän kuin Samsung Galaxy S20 Ultra, ja yli 500 euroa vähemmän kuin kallein iPhone 11 Pro Max.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä