Suomi
Gamereactor
laitearviot

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

Kohtuullisella hinnalla kohtuullinen suorituskyky

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

ASUS ilmeisesti ajatteli, että "laitetaan läppäriin 17" näyttö +60 Hz:n taajuudella, ja tehdään se hinnan kohoamatta pilviin".

HQ

GL 703 -sarja on suunniteltu tietynlainen hintataso mielessä, mutta samaan aikaan kyseessä on laite, joka pystyy vastaamaan videopelaajan odotuksiin. Tuloksena saadaan tumman harmaa pinta, Nvidia GTX -näytönohjain, Windows 10 Pro ja Intel i7 CPU. Komponentteja voi vaihdellakin, mutta jo valmis tuote on niin sanotusti pelikuntoinen. Testissä on Scar Edition, jonka ulkonäkö tuo mieleen hiilen. Virtalähde on tehokas, joka sitten kuumeneekin reilusti.

Testattu Scar Edition on mallia 16GB DDR4 Hyundai RAM, 512GB Samsung NVMe SSD, CPU i7-7700HQ, Nvidia GTX 1060 6GB, ja painoa hieman alle 3 kg. Hintaa on vajaa 1900 euroa.

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

Läppäri on tukevasti rakennettu. Kovalevyyn ja RAMiin pääsee kätevästi käsiksi yhden levyn takaa. Näppäimistö ei ole optimaalinen pelaamista ajatellen, mutta RGB-valaistus on, ja napit helposti ulottuvilla lukuun ottamatta numeron nolla näppäintä, jonka sijaintiin tottumisessa menee jokunen tunti. Mukana on myös erillinen näppäinohjelmisto tuunauksia varten.

Tämä on mainos:

Näyttö on ehkä paras nähty TN-paneeli koskaan. Kirkkautta riittää, mutta samaan aikaan kontrastiakin on tarpeeksi. Kuva on lisäksi terävä. Taajuus on 120 Hz tavallisen 60 Hz:n sijasta, ja suorituskyky on optimoitu asteelle 1080p. Ainoa selkeä huono asia on akun kesto, joka ei koskaan ole peliläppäreissä erityisen hyvä ollutkaan. Nyt on kyse suunnilleen kahdesta tunnista.

Kaiuttimet ovat kaksi pientä aukkoa sivuilla, joka ei oikein vastaa markkinointimateriaalin mahtikuvauksia. Äänet ovat kuitenkin kelvolliset, ja muutenkin läppärillä pelaaminen kannattaa suorittaa kuulokkeita päässä pitämällä.

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

Ajuriohjelmisto mobiilisovelluksen kera on sanalla sanoen punainen, mutta onneksi se toimii. Mikäli puhaltimet laittaa maksimitasolle, on syytä varautua melkoiseen meteliin. Normaalikäytössä lämpötila nousee 45 asteeseen, ja kunnon pelisessioissa näytönohjaimen lukema on 71 astetta ja CPU:n 81 astetta. Tällaisia lukemia on odotettavissakin ottaen huomioon läppärin ohuuden.

Tämä on mainos:

Mitattu tavallinen melutaso on välillä 35-40 dB, mutta lukema tuntunee korkeammalta varsinkin silloin, kun konetta painaessa äänten taajuus nousee ylemmäksi.

Testauksessa saatiin seuraavia lukuja:

3D Benchmark:
Sky Diver: 26163
Time Spy: 3807
Fire strike: 9825
fire Strike Ultra: 2574
Fire Strike Extreme: 4988

The Division:
Low: 134,3
Medium: 90,9
High: 70,4
Ultra: 54,5

Assassin's Creed Origins
Ultra High: 53
Very High: 58
High: 63
Medium: 68

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 53
very high: 58
high: 70
medium: 91
low: 109

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

+60 FPS High-asetuksilla on uudemmissa peleissä ehdottoman suositeltavaa, ja 120 Hz:n näytöllä jälki on mukavan laadukasta.

Lyhyesti sanottuna tarjolla on kohtuullisella hinnalla kohtuullinen suorituskyky.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä