Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Strix Scar III

The Asus Strix Scar III on pätevä läppäri, mutta kuoren suunnittelu kaipaisi hiomista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Peliläppäreiden saatavuus ja kysyntä näyttävät viime vuosina elpyneen, ja saatavilla on jos jonkinlaista mallia ja kokoa. Nykyään laitevalmistajat pystyvät tuottamaan ohuita 17,3" läppäreitä ilman, että niiden kantaminen tuntuu tiilien raahaamiselta. Kuvaus pätee oikein hyvin Asusin läppäriin Scar III, joka painaa ainoastaan 2,58 kiloa. Keveydestä huolimatta vaikutelmaksi ei jää, että Asus olisi uhrannut tehoja ja laatua saadakseen läppärin painon alas.

HQ

Asus ROG Strix Scar III tarjoaa 240 Hz näytön, ja muutenkin tehoissa kaikki on hieman parempaa kuin Strix III:ssa. Monet ostanevat läppärin sen näytön vuoksi, mutta pystyykö Scar III kilpailemaan Titanin tai Blade Pro'n kanssa?

Asus ROG Strix III

Scar III on tehty ROG-periaatteet mielessä pitäen. Kuori on tehty alumiinista, ja muotoilu on samanlainen teollisuusmaisen mielikuvan tuova. Laite tuntuu vankalta, mutta mitenkään miellyttävän näköinen se ei ole. Lisäksi punaisena hohtava ROG-logo on kookas, ja moinen ei auta esteettisyydessä. Kuoren pohja on sitten hiilikuitua, ja loppu on silkkaa muovia. Lopputuloksena läppäri ei tunnu kokonaisuutena niin vankalta kuin siltä toivoisi. Missään tapauksessa laite ei ole huonosti suunniteltu, mutta verrattuna Blade Pro'hon se vaikuttaa hieman halvalta (vaikka ei sitä ole). Kuten muissakin ROG-malleissa, Scar III on suunniteltu liian pitkälle, eikä läppäri sen vuoksi näytä hyvältä. Laatu on tunnusteltavissa, ja läppäri on kevyt, mutta se ei miellytä silmää.

Akku on 66 Wh, joten käyttöaika on noin 1,5 tuntia kovalla käytöllä, ja maltillisemmalla käytöllä neljä tuntia. Akulla saisi siis selvästi olla enemmän kestoa, joskaan se ei ole merkittävästi huonompikaan kilpailijoihinsa verrattuna. Harmit vain jatkuvat, sillä näppäimistössä ei ole riittävän hyvää palautteen tuntua, ja hiirialusta on sekin ala-arvoinen. Toisaalta keskiverto pelaaja käyttänee läppärissään erillistä hiirtä, mutta silti hiirialustan pitäisi olla tällaisessa laitteessa kunnossa.

Tämä on mainos:
Asus ROG Strix III

On kuitenkin sanottava, että Strix III:n monitori on vaikuttava. Testatussa kappaleessa oli 240 Hz 1920x1080 näyttö, jota Asus kutsuu IPS-tyypiksi. Kyseessä on käytännössä hyvin kirkas TN-paneeli. Lukuun ottamatta ruman paksua reunaa, näyttö on hyvä. Vasteaika on ainoastaan 3 ms, eli yksi nopeimmista läppärinäytöistä. Laatu totisesti tekee vaikutuksen verrattuna aiemmin testaamiini kilpailijoihin.

Teknisesti masiina on seuraava:
CPU: i7-9750H
GPU: Nvidia RTX 2070 // 8GB GDDR6 VRAM
RAM: 16GB DDR4 2666MHz SDRAM
Kovalevy: 512GB M.2 NVMe PCIE 3.0q

Päivitys i9-9880H-prosessoriksi onnistuu, samoin RAM 32GB-tasolle. Mukana on toki mahdollisuus muuttaa erilaisten profiilien välillä, ja käynnistellä tuulettimia haluamallaan tavalla Armory Crate -ohjelmistolla. En missään vaiheessa huomannut lämpötilojen kohoavan CPU:lla yli 89 asteen, enkä GPU:lla yli 79 asteen. Joutokäytöllä lämpötila on 42-45 astetta, mikä saattaa olla joidenkin mielestä liian korkea.

Tämä on mainos:

Testit tehtiin Turbo Moden ollessa päällä.

Battlefield V
Ultra: 64fps
High: 66fps
Medium: 68fps

Shadow of the Tomb Raider
Highest: 87fps
Medium: 94fps
Low: 98fps

Tulokset ovat hyvät, mutta entä e-urheilupelit sitten, joissa vasteaika on tärkeä?

Counter-Strike: Global Offensive
High: 201fps
Medium: 224fps
Low: 241fps

Rainbow Six: Siege
Ultra: 141fps
High: 167fps
Medium: 200fps

Dota 2:
Ultra: 135fps
Medium: 189fps
Low: 190fps

Lisäksi Fire Strike 18 710, TimeSpy 7257 ja Port Royal 4245.

Asus ROG Strix III

Hintaa on paljon, mutta ottaen huomioon mitä sillä saa, on hinta kohtuullinen. Akun kesto on kehno, eikä muotoilu ole kovinkaan silmiä miellyttävä. Testituloksien mukaan laite on kuitenkin pätevä. Toisin sanoen pelaamiseen Scar III soveltuu oikein loistavasti. Harmi vain, että muilla osa-alueilla jää toivomisen varaa.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä