Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Rog Strix Wireless

Langattomien kuulokkeiden mallisto pelipuolella alkaa olla jo melkoisen kilpailtu segmentti. ASUS tuo siihen oman ehdokkaansa pöllönsilmäisen ROG Strix Wirelessin kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

ROG Strix Wireless lupaa langattoman pelikokemuksen niin PC:n kuin PlayStation 4:n kanssa. Testeissä luurit olivat ensisijaisesti tietokoneessa kiinni niin, että yhteysmokkula oli tökätty koneen etupaneelin USB-väylään optimaalisen yhteyden takaamiseksi. Varsinaisesta Bluetooth-standardia se ei hyödynnä, mikä on sääli etenkin PS4-käytössä. Mukana tuleva Sonic Studio mahdollistaa äänensävyn korjailun mieleiseksi. Oletusasetuksilla pieni tummuus ja tunkkaisuus häiritsivät.

Kuulokkeiden muotoilu jää takuulla mieleen heti ensisilmäyksestä alkaen. Se käyttää muuallakin Asuksen hyödyntämää mustan taustan ja valtavan oranssin "pöllönsilmän" yhdistelmää sekä kevyen kulmikasta muotoilua. Kupit ovat mallia "Over-Ear", eli ne ulottuvat korvien ympärille. Muovisena kuulokkeet eivät paina erityisen paljoa, mikä on käyttömukavuuden kannalta hyvä juttu. Mikrofonin varsi on muuten erikoisen joustava ja muotoilukelpoinen, muistuttaen hieman muovailuvahaa myös sormituntumaltaan. Sen saa siis varmasti haluamaansa asentoon. Mikin voi myös irrottaa kokonaan, jos tarve niin vaatii. Pelikavereiden mukaan mikrofonin ääni oli selkeä ja varsin luonnollinen, eikä sen voimakkuuden säätö vaatinut erityistä vaivaa tai boostausta omassa päässäni.

Asus Rog Strix Wireless

Vasemman kupin sivusta löytyvät äänenvoimakkuuden säädöt ja mikin vaimennus ovat turhan litteitä ja toisiinsa helposti sekoitettavia, jos niitä haluaa hyödyntää pelisession aikana. Etenkin voimakkaammin profiloitu mykistämisnappi olisi ollut mukava. Kokonaisuus on kuitenkin kohtalaisen pätevä. Luvattu 15 metrin häiriötön yhteys vaikutti pitävän paikkansa eikä musiikki lakannut, vaikka luurit piti päässä toisessa huoneessa jääkaapilla käydessä. Jos n. 10 tuntia kestävä akku nyykähtää, ne voi yhdistää pelilaitteeseen mukana tulevan 3.5mm-piuhan kautta.

Tämä on mainos:

Huonompaa on sen sijaan sen pieni narskuminen päässä pelisessioiden aikana. Kaksoispanta päällä vie mukavasti painetta päälaelta. Strix Wireless on kohtuullisen tiukka fitti tällaisen isopäisen pelitoimittajan päässä, muttei purista joidenkin luurien tavoin pahasti. Kuppien keinonahkainen pehmuste ei tuntunut näin syyskeleillä hiostavan pahasti edes pidemmässä sessiossa.

Strix Wirelessin äänenlaatu on varsin pätevä, joskin oletuksena hieman puuroutuva. Diskanttien esiin kaivamisen jälkeen äänimaisema avautuu hieman paremmin. Musiikin kuunteluun en niitä silti valitsisi. Lukuisissa peleissä Battlefield 1:stä The Divisioniin kuulokkeet suoriutuivat tehtävästään pätevästi, vaikka virtualisoitu tilaääni jätti vielä kehittämisen varaa eri suunnista tulevien äänien havainnointiin. Kuulokkeet on hinnoiteltu langattomien luurien kategoriassa kohtalaisen kilpailukykyisesti reiluun sataan euroon.

Asus Rog Strix Wireless
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Häiriötön langattomuus, kevyet päässä, hyvä akunkesto
-
Ajoittainen narskuminen, hieman tunkkainen ääniala, virtualisoitu tilaääni
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä