Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Zephyrus G14

Asus kääntää pelialan ylösalaisin uudella peliläppärillään

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pääasialliset peliläppärit alkavat olla jompaa kumpaa kahdesta eri tyypistä: toisaalta pöytäkoneen korvaajat, ja toisaalta ohuemmat ultrabookin kaltaiset vehkeet. Jos haluaa saada niin sanotusti kaiken, ei teknologia ole vielä valmis.

Vai onko?

Asus ROG Zephyrus G14 kun julkistettiin, sen sanottiin pyörittävän AMD:n Ryzen 4000 -sarjan CPU:ta, ja se tuntui liian hyvältä ollakseen totta. Kahdeksanytiminen CPU kera tehokkaan Nvidian näytönohjaimen ja 120 Hz näytön koneessa, joka paitsi painaa saman verran kuin MacBook Pro, ja kestää yli kahdeksan tuntia yhdellä latauksella, JA on vieläpä kilpailukykyisesti hinnoiteltu? Nyt tämä ihmevehje on saapunut Gamereactorille.

Tämä on mainos:
Asus ROG Zephyrus G14Asus ROG Zephyrus G14Asus ROG Zephyrus G14Asus ROG Zephyrus G14

Asus ROG Zephyrus G14 nojaa samaan perussuunnitteluun kuin Asusin muutkin peliläppärit. Laite tuntuu hieman muoviselta, joskaan ei sillä huonolla tavalla. Arvioitu kappale on väriltään Moonlight White, ja ulkoisesti laite näyttää varsin elegantilta. Painopiste on suorituskyvyssä, mutta se ei paljasta metrien päähän olevansa peliläppäri. Olisin silti halunnut Asusin menevän loppuun asti, ja tekemällä läppäristä kokonaan sellaisen, joka ei tuo mieleen peliläppäriä ulkonäöllään. Etupaneelin voi laittaa valaisemaan, mutta se on silti vain turhaa akun kuluttamista, joten läppäri toimisi hyvin ilmankin tätä valoa.

Laite on kevyt ja vankasti rakennettu, ja hyviä uutisia on muitakin. Hieman pienemmästä koosta huolimatta mukana on kaksi USB 3.2 A -paikkaa, perinteinen USB 3.2 C -paikka, USB-C jossa on DisplayPort, ja toki latauspaikka, mikäli käyttää USB-C-laturia. Tavallinen mukana tuleva laturi on 180 W, ja se pystyy lataamaan jopa 65 W, mikä ei ole huono suoritus. Näppäimistö on yllättävänkin hyvä chicletista huolimatta. Vastusta on riittävästi jokaisessa näppäimessä. Toisaalta läppärin kosketusalusta on aivan liian pieni, joten suurin osa tulee käyttämään ulkoista hiirtä.

Asus ROG Zephyrus G14
Tämä on mainos:

Kokonaisuutena vaikuttaa siltä, että Asus teki ensin ultrabook-muotoilun, ja sitten laittoi sen tavallisen oloisiin kuoriin. Toisin sanoen Asus ROG Zephyrus G14 hankkimalla saa etuja, joita ei saisi pelkällä peliläppärillä tai ultrabookilla. Esimerkiksi kaiuttimet ovat varsin mahtavat, ja paikkoja lisälaitteille on enemmän. Yhdellä latauksella akku kestää peräti 11 tuntia, enkä ole moista nähnyt missään muualla.

Näyttö itsessään on mahtava. Valittavana on kaksi erilaista mallia, joista toinen WQHD ja 60 Hz. Suosittelen kuitenkin testissä ollutta 120 Hz FHD -versiota. Kyseessä on kuitenkin aina 14" heijastamaton näyttö, jota Asus kutsuu "IPS-tasoiseksi". Kaikki paneelit ovat Pantone-hyväksyttyjä, 100% sRGB. Mukana on toki myös FreeSync. Kirkkaus on suurin piirtein 340 NITS, eli suunnilleen samaa tasoa kuin muissa peliläppäreissä.

Tekniset tiedot ovat seuraavat.

CPU: AMD Ryzen 9 4900HS 3.0GHz
RAM: 16GB 3200MHz SDRAM
GPU: Nvidia RTX 2060 Max-Q
HDD: 1TB SSD (PCIe NVMe)

Tehot ovat siis ihan hyvät ottaen huomioon, miten pieneen tilaan kaikki on ahdettu, ja miten vähän painoa vehkeellä on.

Cinebench R20 Single-Core: 499
Cinebench R20 Multi-Core: 4404
3DMark FireStrike: 7333
3DMark TimeSpy: 6204
3DMark Port Royal: 3204
Middle-earth: Shadow of War: 95fps asetuksella "High"
Shadow of Tomb Raider: 55fps asetuksella "High"

Asus ROG Zephyrus G14

On sanottava, että testaamisen aikana laite kuumeni reippaasti, jopa 95 asteen tuntumaan asti. Toisaalta taas esimerkiksi Grand Theft Auto V -peliä kokeiltaessa laite vain lämpeni.

Webcam puuttuu, ja kuten sanottu, laite kuumeni sen verran, että se on syytä mainita. Ottaen huomioon niin tehot kuin hinnankin, ei Asus ROG Zephyrus G14:lle ole juuri kilpailijaa.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä