Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Zephyrus GX501

Asus vakuuttaa ohuella läppärillään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asuksella on oma laitemallistonsa pelaamiselle nimeltään ROG. Viimeisin lisä kokonaisuuteen on Zephyrus, joka on saanut nimensä kevään jumalalta.

HQ

Tietokoneen kuori on metallinen, teollisuusmainen, ohut ja sanalla sanoen helppo. Näytön avautuessa myös ilmanvaihto käynnistyy. Laitteen ohuuden vuoksi varsinaista virtalähteen paikkaa ei ole, vaan sen tilalla on USB- ja Ethernet-kaapelin paikka GTX1080-grafiikkakortin kera. Jäähdytysongelma on pyritty ratkaisemaan markkinoinnin sijaan insinöörityöllä. Suljettuna läppäri on 1,8 cm paksu, ja painaa alle kaksi kiloa. Tämä tekee laitteesta ohuimman ja kevyimmän tietokoneen, jossa on GTX1080.

Sisäisen jäähdytyksen nimi on Max-Q, ja avausmekanismin nimi on Active Aerodynamic System. Asuksen mukaan tämä lisää ilman kiertoa 20%. Aiempaa tehokkaamman tuuletuksen ansiosta kokonaislisäys on yhteensä 32% parannus tietokoneen viilennykseen, jonka pitäisi alentaa laitteen käyttölämpötilaa 20%.

Asus ROG Zephyrus GX 501 V2

Itse tietokoneen yläosassa on yleensä näppäimistö, mutta nyt sen tilalla on ilmanottoaukko. Näin ollen ilmaa pääsee virtaamaan sisään sekä ylhäältä että alhaalta, ja ulos se pusketaan sivuilta ja takaa. Lisäksi "Aero Accelerator" -teknologia on nimi erityisille jäähdytyskanaville. Tehdyissä mittauksissa lämpötila ei koskaan kohonnut yli 79 asteen. Samaan aikaan meteli oli ainoastaan 40 dB eli sama kuin suuremman koon GTX-kortin pöytäkoneessa. Suoritus on vaikuttava ottaen huomioon, miten pieneen tilaan se on ahdettu.

Tämä on mainos:

Näppäimistö on siirretty alas tilankäytön vuoksi, ja valintana on ollut "RGB chiclet keyboard" eli siis ohut chiclet-näppäimistö. Kosketusherkän levyn ohella voi käyttää hiirtä ja numeerista näppäimistöä. Näppäimistön sijoitusta kompensoimaan on mukana parannettu rannetuki, joka harmillisesti liukuu liian helposti joillakin pinnoilla. Näppäimistön "arvosana" on 20 miljoonaa näppäystä, ja napit saa myös valaistua coolisti.

Avausohjelma on nimeltään Gaming Center, ja se on toteutettu hyvin sisältäen kaiken tarpeellisen helposti saataville. Näyttö on 16,0" 120 Hz G-sync LED, ja se näyttää todella hyvältä. Mukana ovat myös paikat HDMI 2.0, kaksi USB 3.1 -porttia ja rööri kuulokkeille. Toisella puolella on myös kaksi USB 3.1 -porttia, ja niiden ohella myös USB 3.1 Type C, joka tukee Thunderboltia.

Molemmilla puolilla on myös pienet kaiuttimet, mutta on silti suositeltavaa käyttää hyviä kuulokkeita, tai vaihtoehtoisesti johtaa äänet USB-liitännällä ulkoiseen äänentoistoon. Bluetooth ja Wi-Fi toimivat: 802,11 AC. Muistia on 16 GB DDR4 Ram, 512 GB SSD disk ja kaikki pohjautuu Intel HM 175 Chipsetiin. Mukana ovat i7-7700GQ CPU ja GTX 1080. Päivittäminen onnistuu lukemiin 24GB RAMiin. Käytössä on Windows 10 Pro. Akun kesto on pienempi kuin olisi odottanut. Korkeimmilla kirkkausasetuksilla peliaikaa irtoaa kolme tuntia.

Asus ROG Zephyrus GX 501 V2
Tämä on mainos:

Tehokas laitteisto on puserrettu hyvin pieneen tilaan. Alta voi katsella tehtyjen testien tuloksia lukuina.

The Division
High 110.1 FPS
Ultra 85.4 FPS

Total War: Warhammer
High: 108.7 FPS
Ultra: 83.4 FPS

Total War: Warhammer 2
High 93.8 FPS
Ultra 72.1 FPS

Futuremark 3D Score
Sky Diver: 30678
Fire Strike: 13604
Four Strike Extreme: 7456
Four Strike Ultra: 3979
Time Spy 5414

Lyhyesti sanottuna pelikokemus on sujuva ja laadukas. Helppokäyttöisyyden ohella läppäri ei vie paljoa tilaa pöydällä, ja tämä helpottaa hiukan hintalappua silmäillessä. Hintaa on nimittäin noin 3300 euroa.

Asus ROG Zephyrus GX 501 V2

Tiivistetysti läppäri on tehokas ja ohut, painoltaan kevyt ja näyttö on hyvä. Käyttäjät haluavat aina mahdollisimman paljon levytilaa, ison näytön, mekaanisen näppäimistön ja kestävämmän akun. Nämä kuitenkin nostavat aina hintaa ja tekevät laiteesta isokokoisemman.

10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä