Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Strix Tactic Pro -pelinäppäimistö

Asus Strix Tactic Pro on jykevä näppäimistö, mutta siinä on myös pari pientä puutetta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asuksen uunituore Strix -laitesarja lupaa tarjota pelaajalle ennen näkemätöntä tarkkuutta ja suorituskykyä, kuten laitesarjan nimi - Strix on latinaa ja tarkoittaa pöllöä - antaa olettaa. Oheislaitesarjasta arvioitiin ensimmäisenä kuulokkeet ja nyt testipenkissä nähdään näppäimistö.

HQ

Varsin jyhkeän kokoinen ja painoinen näppäimistö on varustettu 50 miljoonaa painallusta kestävillä Cherry MX -sarjan kytkimillä. Testikappaleessa kytkimet olivat punaista mallia, mutta saatavilla on myös sinisillä, ruskeilla ja mustilla kytkimillä varustetut versiot. Näppäimistö on taustavalaistu, siitä löytyy täydellinen NKRO-tuki usealle yhtäaikaiselle painallukselle ja makronäppämiä on varmasti riittävästi kaikkien tarpeisiin. Liitin on kullattu ja johto punottu laatuvaikutelman aikaansaamiseksi. Viimeisenä silauksena mukana tulee muutama vaihtoehtoinen näppäinhattu vaikkapa WASD-blokin korostamiseksi.

Asus Strix Tactic Pro -pelinäppäimistöAsus Strix Tactic Pro -pelinäppäimistö

Suurin osa makronäppäimistä on ahdettu näppäimistön vasemmassa laidassa sijaitsevaan osioon, joka on mukavasti erillään muusta näppämistöstä. Loput makrot ovat laitettu normaaliin tyyliin näppäimistön ylälaitaan, lisäksi aivan alalaidasta löytyy kolme lähes huomaamatonta makronäppäintä. Näppäimistöstä löytyy myös nykyään tavalliset multimediatoiminnot, joista erityisesti äänenvoimakkuutta säätävä rulla oikeassa yläkulmassa on tuntumaltaan ja rakenteeltaan erinomainen. Näppämistön taustavalaistuksen voimakkuutta pystyy säätämään neljään eri asteeseen ja taustavalon saa halutessaan myös "hengittämään".

Näppäimistöä ja makroja pystyy säätämään mukana tulevan ohjelmiston avulla, joskin softa voisi olla reilusti parempi. Ohjelmisto on nimittäin tahmean puoleinen ja kaatuilee usein. Lisäksi haluttujen toimintojen löytäminen on usein turhan suuren vaivan takana. Siitä kuitenkin viis, sillä näppäintuntuma on kertakaikkisen erinomainen. Näppäimistön jykevyyttä ei voi korostaa tarpeeksi, näppituntumalla laite on todella kestävää tekoa.

Tämä on mainos:

Näppäimistön suuren koon ansiosta mitään ei ole ahdettu turhan pieneen tilaan ja kaikki toiminnot löytyvät sieltä mistä pitääkin. Ainoa outous on vasemman laidan Caps Lock -näppäimen sijoitus, ilmeisesti juurikin makronäppäinblokista johtuen. Näppäin on todella lähellä A-kirjainta, ja tästä syystä ainakin omat näpit eksyivät aivan liian usein väärälle näppäimelle kirjoitettaessa.

Muilta osin Strix Tactic Prosta on vaikea löytää valittamisen aiheita. Näppäintuntuma on kertakaikkisen loistava, eivätkä sormet väsähdä pitkienkään pelisessioiden aikana. Koko ja paino tekevät tehtävänsä, eikä näppäimistön tassuja saa liukumaan pöytäpinnalla vaikka yrittäisi. Kirkkaan oranssista taustavalosta voi olla montaa mieltä, mutta minun silmiäni Tactic Pron ulkoasu miellytti. Kokonaisuutena näppäimistö on hinnastaan huolimatta suosittelun arvoinen hankinta.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Jykevää tekoa, erinomainen näppäintuntuma, tarkka ja miellyttävä
-
Mukana tuleva softa voisi olla paljon parempi, vasemman laidan näppäimille helppo osua väärin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä