Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ZenBook 14 (2019)

Asuksen uusi ZenBook parantaa joillakin osa-alueilla, ja kompuroi toisilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Applen valta notebookien saralla on höllentymässä, jolloin useat MacBookin käyttäjät etsivät itselleen Windows 10 -käyttöjärjestelmällä toimivaa versiota. Asuksella on ollut jo vuosia tarjota tähän tarpeeseen oma ZenBook-mallistonsa. Uusin versio parantaa tuotetta sieltä sun täältä, mutta onko se hintansa arvoinen?

HQ
Asus ZenBook (2019)

Uusi ZenBook on saatavilla useilla eri vaihtoehdoilla näytön koon suhteen, ja testissä on ollut 14" versioita. Laite itsessään on leveämpi ja ohuempi, mutta silti edelleen sileää alumiinia, ja näppäimet on kätevästi takaa valaistu. Asus on lähes eliminoinut reunat sivuilta. On sanottava, että laitteen ulkoinen olemus miellyttää minua suuresti.

Tavalliseen ultrabookiin verrattuna saa tämän ZenBookin mukana muutakin. Latausmötikkä on omaa mallia, mutta mukana on kaksi USB 3.0, yksi USB-C, paikka mikrofonille, paikka kuulokkeille ja vielä HDMI. Valinnanvaraa siis on runsaasti ottaen huomioon, miten ohut masiina onkaan.

ZenBookin painavin versio ei valitettavasti tarjoa muuta lisää kuin Full HD -näytön (1980x1080, 60Hz). Tämä on pettymys, sillä kilpailijat pääsevät parempiin resoluutioihin ilman, että vehkeen koko tai paino kasvavat. Kirkkaus on vain 300 NITS, mutta sen pitäisi olla ainakin 350, ellei peräti 400.

Tämä on mainos:
Asus ZenBook (2019)

CPU on Intel Core i7-8565U ja 1,8GHz, mukana on 16GB RAM, 512GB SSD ja Nvidia GeForce MX150. Näin ollen ZenBook 14 on kuin ohut tietokone, jolla voi tehdä kevyttä pelaamista ja videoiden editointia. Monet kilpailijat veloittaisivat paljon enemmän tällaisella sisuksilla siunatusta laitteesta.

On silti sanottava, että kaikissa ZenBookeissa on kaksi samaa ongelmaa: melu ja kuumeneminen. Kevyellä käytöllä ZenBook 14 on lähes äänetön, mutta nopeasti vehje kuumenee erityisesti sivuilta kaiuttimien vierestä. Näin käy noin 10 minuutin käytön jälkeen, ja sitten puhallus alkaa, joka taas tuottaa meteliä. Kannattaa siis itse testata, haittaako metelitaso ja kuumeneminen. Minua ne haittasivat, ja suuresti.

Asus ZenBook (2019)
Tämä on mainos:

Asuksen ZenBook 14 voi silti olla hankinnan arvoinen. Se on ohut, kaunis ja hyvin toimiva ultrabook. Kuitenkin esimerkiksi Huawein MateBook 13 maksaa saman verran ja on parempi. Siksi ZenBookia ei voi suositella varauksetta.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä