Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ZenBook Pro (2018)

Asuksen ScreenPad näyttää vai pikkutempulta, mutta on kuitenkin paljon enemmän.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Apple paljasti muutama vuosi sitten korvaavansa MacBook Pro -sarjassaan perinteiset toimintanapit kosketusalustalla. Operaatio ei suinkaan helpottanut käyttöä, vaan vaikutus oli täsmälleen päinvastainen. On siis varmasti vaatinut rohkeutta Asukselta tehdä samanlainen tempaus. Asus kutsuu ratkaisua ScreenPadiksi.

HQ

Vuoden 2018 versio Zenbook Pro -läppäristä on saatavilla useita eri malleja, ja Gamereactorin arvioon päätyi jokseenkin ohut kannettava alumiinikuoressa. Paksuutta on 18,9 mm ja painoa vähän alle 2 kg. Sisus voi olla jopa i9 (mutta vain kuusiytimisenä), Nvidia GTX 1050TI, 16GB DDR4 RAM ja jopa 4K-paneelikosketustoiminnolla.

Asus Zenbook ProAsus Zenbook Pro

Hintaa on melkein 2700 euroa. Tämä on paljon ottaen huomioon, ettei mukaan saa 120 Hz paneelia. Moinen olisi ollut minulle paljon tärkeämpi kuin kosketustoiminto ja 4K. Suunnittelu on kuitenkin sellaista, että on vaikeaa löytää enemmän luksustyyliin tehtyä 15,6" notebookia. Kuori ei taivu, mutta paksuutta on hieman liikaa kilpailijoihin verrattuna.

On sanottava, että testauksen aikana lämmön suhteen sain jokseenkin hälyttäviä tuloksia. Mittari antoi lukemaksi yli 90 astetta sekä CPU:lle että GPU:lle. Kuitenkin tavallisessa käytössä lämmöt pysyivät siedettävissä tasoissa, ja pelatessakin tulos pysyi rajoissa.

Tämä on mainos:

ScreenPadin juju on siinä, että trackpadi muuttuu toiseksi näytöksi. Esimerkiksi kirjoittaessaan voi laittaa samalla päälle vaikka Youtuben, käyttää laskinta, katsoa kalenteria ja niin edelleen. Näytön jakaminen helposti on hieno ominaisuus, vaikkei se jokaisen käyttäjän päivittäisessä käytössä tarpeellinen olisikaan. Kun ominaisuutta oppii käyttämään, nopeuttaa se työskentelyä selvästi.

Asus Zenbook ProAsus Zenbook Pro

Mallissa on myös ongelmia, jotka toivottavasti ratkaistaan tulevaisuudessa. Toistaiseksi ScreenPadia tukevia sovelluksia on vain vähän, mutta onneksi ne tavallisimmat ovat jo tuettuina. Huomasin myös, ettei laitteen tehokkuus kärsinyt esimerkiksi ruudun repeilyn muodossa, vaikka ScreenPad olikin käytössä. Lisäksi ScreenPadin saa nopeasti ja helposti pois päältä, jos niin haluaa.

Zenbook Pro on kätevä valinta käyttäjälle, joka haluaa laitteeltaan vähän kaikkea. ScreenPad on ideana lupaava, joka kehittynee vielä tulevaisuudessakin.

Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä