Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Zenbook Pro Duo

Onko läppärien tulevaisuus viimeinkin täällä? Testissä Asus Zenbook Pro Duo.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tämä läppäri on tarkoitettu mukana kulkevaksi työpisteeksi eikä niinkään kannettavaksi laitteeksi, ja sillä on hyvä tehdä niin grafiikkaa, ääntä kuin videotakin. Masiinassa on tarpeeksi tehoa kaikkeen, mutta sen pääasiallinen käyttötarkoitus on selvä.

Näyttö on hieman epätavallisempi 3840x2160p 4K OLED, ja sen alla (mutta näppäimistön yllä) on 14" 4K-kosketusnäyttö 3840x1100. Se tukee enimmillään neljää sormea systeemillään ScreenPad Plus. Molemmissa monitoreissa on 178 asteen katsomiskulma, ja päänäytössä on 100% DCI-P3 ja 133% sRGB. Alemman näytön ideana on käyttää laitetta sormilla, ja ylempää sitten hiirellä. Tämä toimii oikein hyvin. Näytön reuna on jokseenkin paksu, mutta elämä on. Näytöllä ei ole kauheasti korkeutta, mutta pienempien ohjelmien (kuten Telegram ja Winamp) käytössä se ei ole ongelma. Päänäyttö tukee myös kosketusta, mutta en koskaan opi moista käyttämään.

Asus Zenbook Pro Duo
Tämä on mainos:

Laadullisesti kahden ruudun välillä on suuri ero, sillä näyttöjä ei ole kalibroitu sen enempää värien kuin kirkkaudenkaan osalta. Suurta merkitystä tällä ei kuitenkaan ole. Läppäri on tehty erilaisia sisällöntuottajia ajatellen, joten mukana on tietysti Thunderbolt 3, kaksi USB 3.1, HDMI 2.0 ja yhdistelmä plugipaikkoja. SD-kortinlukija olisi saanut olla mukana. Ethernet-kaapelin paikka olisi myös pitänyt olla mukana, sillä videoita tehdessä nopea siirto paikasta toiseen WiFin välityksellä haittaa työskentelyä.

Asus Zenbook Pro Duo

Näppäimistö on LED-valaistu, ja mukana on myös numeronäppäimistö. Mitään käyttöä sille ei ole, mutta se näyttää hyvältä. Näppäimien painallusetäisyys on hyvin lyhyt 1,4 mm. Näppis on varsin hyvä läppärikäyttöön. Mukana on myös stylus, jota voi käyttää halutessaan SmartPadilla.

Äänentoiston hoitaa Harman Kardon -kaiuttimet. Se toimii, mutta ei tee vaikutusta. Kuten monissa muissakin läppäreissä, mukana oleva mikrofoni tunnistaa Alexan / Cortanan, webcam, WIFI 6 ja painoa on kaikkiaan 2,5 kg. Massaa on siis aika paljon, muta sen kanssa voi elää. Akku on 71 Wh, ja kestoa on normaalissa käytössä alle neljä tuntia. Jos toisen näytön sammuttaa, voi kestoa jatkaa parilla lisätunnilla.

Tämä on mainos:

Koneen voi ohjelmoida aukaisemaan automaattisesti tietyt ohjelmat tiettyyn näyttöön. On silti muistettava pienemmän näytön koosta johtuen kaikki ohjelmat eivät toimi siinä optimaalisesti.

Asus Zenbook Pro Duo

Jäähdytyksessä ilma puhaltaa ulos sivuilta, jolloin melu saattaa kohota hieman liian korkealle. Maksimiteholla pauhatessa ääntä voi olla 41 dB. Jäähdytys toimii, ja CPU on 45 astetta, ja GPU 30 astetta. Kovalla käytöllä sitten CPU voi olla yli 90 astetta, ja GPU yli 80 astetta. Täydellä jäähdytyksellä lukema vähenee hieman: CPU 86 astetta ja GPU 78 astetta.

Muotoilu on elegantti ja kaunis, ja tuntuma on vankka ja tukeva. Hintaa on sitten luokassa 2800 euroa, tai peräti 3600 euroa, jos haluaa isomman version kera i9 CPU:n. Hinta on oikeastaan aika hyvä ottaen huomioon sisukset, joskin parempi grafiikkakortti olisi ollut paikallaan.

Entä toimiiko se? Yllättäen kyllä. Tämä on ensimmäinen testaamani kahden näytön läppäri, jossa kaikki toimii niin kuin pitääkin. Rajoituksia toki on, mutta se on odotettavissakin.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä