Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Zenfone 6

Halpa, massiivinen akku ja 48 megapikselin kamera

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kysyntä erilaisiin tarkoituksiin suunnatuille älypuhelimille kasvaa, ja monet laitevalmistajat ovat tämän huomanneet. Testasin kesän ajan Zenfone 6 -luuria, ja se muutti hieman tapaa, jolla ajattelen älypuhelimista.

HQ

Useissa paikoissa 6GB RAM / 128GB -version hinta on noin 590 euroa, mutta testiin saatu versio oli 8GB RAM / 256GB ja hintaa 630 euroa. Nykystandardeilla hinta on valitettavasti halpa. A 6/64 -versio maksaa 540 euroa.

Näyttö on 6,4" Nano Edge kera 92% näyttöalueen ja GorillaGlass 6. Näyttö on varsin hyvä ja erittäin kirkas, mutta pyöreyden vuoksi joissakin sovelluksissa osa tekstistä jää liiaksi reunoille. Resoluutio on 2340x1080, IPS-paneeli 19.5: 9, 600 NITS maksimikirkkautta ja 100% DCI-P3 / 96% NTSC. Lyhyesti sanottuna puhelimen värit ovat loistavat.

Asus Zenfone 6

Akku on kookas 500 mAh, ja kestää käytössä koko päivän. Lataaminen kannattaa suorittaa Quick Charge 4.0:lla, koska tavallisella tyylillä lataaminen on aivan liian hidasta. Olen sitä mieltä, että langaton lataaminen pitäisi olla se standardi vuonna 2019. Mukana on Octa-Core Qualcomm Snapdragon 855, Adreno 640 GPU ja luuri itsessään painaa 190 g. Lisäksi käytössä ovat Android 9 ja ZenUI. Sormenjälkitunnistin on nopea ja kevyt toimien hienosti joka kerta. Lisäksi puhelin sopii hyvin käteen. Onneksi mukana on Dual Sim, tavallinen plugipaikka ja älynappi Google Assistantissa.

Tämä on mainos:
Asus Zenfone 6

Äänen osalta laatu on hyväksyttävissä mitoissa, mutta puhelimen oma kaiutin on surkea. Lisäksi itse puhelun aikana ääni saattaa kuulostaa karkealta, mutta tämän huomannevat ainoastaan äänenlaadun erikoismiehet.

Illan tähti onkin puhelimen kamera. Kyseessä on 48 megapikselin kamera Sonyn IMX 586 -sensorilla, ja mukana on myös 13 megapikselin ultra-wide-kamera. Laatu ei kuitenkaan ole kummoinen yökuvauksessa, vaikka mukana on erillinen yökuvaustilakin. Yöllä kuvatessa siis salamavalo on se ainoa mahdollisuus. Automaattinen tarkennus on hyvä, ja videota saa laadulla 4K/60fps ja HDR+.

Asus Zenfone 6
Tämä on mainos:

Minulla on omat epäilykseni sen suhteen, miten pitkään kameran moottori kestää, mutta ainakin testijakson aikana kaikki toimi loistavasti. Laatu on riittävän hyvää varsinkin ottaen huomioon, että kyseessä on "halpa" puhelin. Mukana on kaikki tarpeellinen eikä mitään ylimääräistä, ja sehän sopii minulle.

Pelejä varten mukana on useitakin hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten RAMin tyhjennys käyttäen esimerkiksi Razer Cortexia. Halutessaan voi poistaa kaikki varoitukset ja pop-up-ilmoitukset nauhoituksen ja suoratoiston aikana. Olisin silti kaivannut jonkinlaista IPXX:ää.

Kaiken kaikkiaan hitaaseen kameran tarkennukseen tottuu, mutta se vaikeuttaa nopeiden kuvien ottamista. Toisaalta kuvien laatu on erittäin hyvä. Akulla on hyvin kestoa ja värit ovat loistavat. Toisin sanoen luuri on hyvä varsinkin omassa hintaluokassaan.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä