Suomi
Gamereactor
laitearviot

Atari 400 Mini on tuulahdus 45 vuoden takaa

Tämä minikonsoli vie muistot peräti 45 vuoden päähän menneisyyteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joitakin vuosia sitten klassisten pelilaitteiden mukaan muotoillut minikonsolit olivat kova juttu, ja varsinkin NES Mini ja SNES Mini ovat jonkinlaisia keräilijöiden laitteita. Nyt Atari on laskenut maailmalle laitteen Atari 400 Mini.

Atari 400 julkaistiin kahtena versiona, ja se hieman tehokkaampi oli Atari 800. Kyseessä oli käytännössä 8-bittinen konsoli. Atari 400 Mini pyörittää myös 800-pelejä, ja niin ikään 130XE-, 800XL- ja Atari 5200 -pelejä.

Retro Gamesin paketista paljastuu tutun ruman valkoinen eli kellertävä muovipinta, joka muistuttaa ajasta, kun Star Wars: A New Hope oli saatu ensi-iltaan. Laatikossa on niin ikään Atari CX40 -ohjain eli siis se sama, joka tuli mukana Atari 2600 -laitteessa. Retro Games on saanut ohjaimen tuntuman kohdilleen, mitä on pidettävä niin hyvänä kuin huononakin asiana. Paljon on tapahtunut pelialalla, ja vanha ohjain on auttamattoman epätarkka. Minilaitetta on sen verran päivitetty, että komentoja voi syöttää näppäimistöllä. Näin muun muassa pelien käynnistyminen nopeutuu.

Tämä on mainos:

Kaikki portit ovat onneksi sellaiset kuin voisi kuvitellakin. Televisioon tai monitoriin yhdistetään HDMI:llä, ja peliohjain USB:llä. Toisin sanoen esimerkiksi 8BiDo'n ohjaimia voi käyttää laitteessa ongelmitta. Mukana ei kuitenkaan ei ole laturia, kuten ei ollut Sega Mega Drive Minissäkään. Näin ollen on käytettävä kännykän laturia tai jotain muuta vastaavaa.

Mukana on 25 peliä niin Atari 400 kuin Atari 800 -vehkeiltä. Mukana on klassikoita kuten Asteroids, Centipede, Millipede ja Boulder Dash. Aikamatkana historiaan laite on hyvä, sillä kansitaiteen ohella mukana on tietoja peleistä. Harmillisesti pelit ovat niin alkeellisia, että ilman nostalgian silmälaseja vain muutama on viihteellinen pelata vielä nykyäänkin. Jos pelejä puuttuu, voi niitä helposti mukaan lisätä. Retro Games jopa rohkaisee moiseen, joskin peli on toki ensin omistettava laillisesti.

Atari 400 Minille arvosanan antaminen on vaikeaa. Minikonsolina se on mahtava monen alustan laite, ja mukana oleva pelivalikoima on kattava. Samaan aikaan on selvää, että pelit ovat selvästi huonompia verrattuna Nintendon ja Segan minikonsoleihin, ja toisaalta peliohjain on viittä vaille käyttökelvoton. Mutta näin se oli silloin joskus: oi niitä aikoja. Tarjolla on moderneja vaihtoehtoja, jos pelkät pelit kiinnostavat.

Atari 400 Mini onkin hyvä ostos niille, joiden lapsuuteen laite kuului silloin joskus. Toinen kohderyhmä ovat keräilijät, jotka haluavat kokoelmiin taas yhden minikonsolin. Kolmas ryhmä ovat ne, jotka haluavat sivistyä pelihistorian parissa. Jos ei kuulu näistä yhteenkään ryhmään, ei laitetta kannata hankkia.

Tämä on mainos:
Atari 400 MiniAtari 400 MiniAtari 400 Mini
Atari 400 MiniAtari 400 MiniAtari 400 Mini
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Herkullisen ruma muotoilu, hyvä pelivalikoima, hyvin suunniteltu ohjelmisto, sujuva emulointi, omien pelien lisäämisen helppous, mukana USB ja HDMI
-
Kamala ohjain, monet pelit eivät vain enää viihdytä, laturi puuttuu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä